Mindenhol igyekeztek spájzolni, ahol az orosz gáztól függnek, csak Magyarországon alacsonyabb a tározók töltöttsége, mint tavaly. Az Átlátszó átfogó cikkben elemzi az EU-s országok és persze kiemelten Magyarország gáztározóinak adatait. Összességében az látható, hogy a legtöbb tagállam ellátási nehézségekre készülve igyekezett idejekorán feltölteni gáztározóit, és sokan elég jól is haladtak ebben a tekintetben. Magyarország viszont augusztus közepére csak az előző tíz év átlagos szintjét érte el, és 58,16 százalékos töltöttségével a sereghajtók közé került azon EU-s országok között, ahol egyáltalán vannak gáztárolási kapacitások. Ha pedig azt nézzük, hogy az orosz gáztól leginkább függő országokban tavalyhoz képest hogy alakultak a töltöttségi szintek, azt láthatjuk, hogy ezen államok közül egyedül Magyarországon nem haladta meg az idei töltöttségi szint a tavalyit.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Eladott Ország
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A tárolókból hiányzó gáz helyét betültik orbánék hazugságai!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A tárolókból hiányzó gáz helyét betültik orbánék hazugságai!!!
Néro2
Hol van hol van . Oroszországban. Nem kell annyit kérdezni még összezavarodik a fityma nép :)))))
Eladott Ország
Most akkor az aláírt 15 éves szerződés szerinti évi 4,5 milliárd köbméter még kedvezőbb árú gázt nem szállítják az oroszok? Előbb a drágábbat küldik?! Az van felül, először azt pakolják. MTI 2021. szeptember 27. 16:07 „Aláírásra került az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát - jelentette be a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. A szerződés évi 4,5 milliárd köbméter gáz megvásárlására vonatkozik. Ezt a mennyiséget a Gazprom két útvonalon szállítja Magyarországra: 3,5 milliárd köbmétert déli irányból, az október 1-jétől üzembe álló szerb-magyar interkonnektoron keresztül, illetve 1 milliárd köbmétert Ausztria felől. A külgazdasági és külügyminiszter ezen részletek ismertetését követően azt is elmondta, hogy az ár jóval kedvezőbb, mint amit a most lejáró, 1995-ben megkötött szerződés alapján fizetett a magyar fél.” Akkor mégse kell 7x-esére emelni a gáz árát, elvégre ömlik az olcsó orosz gáz, ugye ?! Először is!: Dobom el az agyvelőm ettől, hogy Szijjártó Péter, a gázellátásért IS felelős külgazdasági és külügyminiszter. Aha! + A kínai létyó-vakcina és a horkolásgátlók k.urva drágán való beszerzéséért is „felelős” miniszter. + A kínai akkumulátorgyár Debrecenbe telepítéséért is „felelős” miniszter. Kérdezem: Mikor lesz a felelősségre vonás? A többiről majd, ha sikerül kicsit lenyugodnom...
Néro2
Mikor lesz a felelősségre vonás? Mikor mikor. Majd ha agykárosultak fejében nő még egy sejt a sárga mellé.
Mondjuk a hideg meg majd a 1500 Ft-os sima kenyér ár besegít a sejtosztódásba.
Addig meg miattuk szívjanak milliók mit számít !
Macskaszem
Nem szokásom megvédeni a kúúúrmányt, de én hiszek Holoda Attilának:

"Van ennek az Orbán-kormánynak éppen elég nyilvánvaló hazugság a rovásán enélkül is, felesleges ott is hazugságot keresni, ahol csak feleslegesen riogatjuk és félrevezetjük vele az embereket!
Minden európai ország más és más földgáztárolói kapacitással rendelkezik, van olyan ország, ahol ez egészen kicsi, még a fél milliárd köbmétert sem éri el, mint pl. Portugália esetén, miközben van olyan ország, köztük Magyarország is, ahol a teljes fogyasztáshoz képest igen magas a földgáztárolói kapacitás mérete. A magyar földgáztárolói kapacitás nagyjából 6,33 milliárd köbméter ( a kereskedelmi és a stratégiai földgáztárolók, összesen 5 földalatti földgáztároló együttesen), miközben az ország földgáz fogyasztása egy év alatt is alig 10 milliárd köbméter. Ugyanakkor a lengyeleknél például, ahol a tárolói kapacitás alig 3 milliárd köbméter (azaz kevesebb, mint a fele a mi tároló kapacitásunknak), miközben a lengyelek éves gázfogyasztása 18-19 milliárd köbméter. Azaz hiába vannak feltöltve 99,6%-osra a lengyel tárolók, az valójában kevesebb köbméter gázt jelent, mint a mi 56,9%-os feltöltöttségünk, miközben ők majdnem dupla annyit fogyasztanak. Szóval, az ilyen összehasonlítások, a fogyasztási igényekkel való összevetés nélkül nem sokat érnek és teljesen hamis képet adnak.
A pillanatnyi feltöltöttsége (2022. augusztus 12-i adat) a hazai tárolóknak 3,624 milliárd köbméter, azaz a lakossági éves fogyasztásnak (4,2-4,5 milliárd köbméter) ez már a kb. 80%-a. Az import beáramlás jelenleg napi 33-35 millió köbméter, s ebből a tárolókba kerül naponta 27-29 millió köbméter földgáz. Ehhez jön még a hazai napi 4 millió köbméternyi termelés is."
Az ára lesz inkább nagyon gáz, nem a léte.
namihami
Szerbiában. Ez (talán) még rendben is lenne, de annak hol van az ára? Miért kellett megint hitelt felvenni, ha ""eladtuk"" a gázt a szerbeknek?
Hol a szerb pénz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.