A Belügyminisztérium válasza nem sok okot ad a bizakodásra.

Szeptembertől folytatódhatnak a tanárok polgári engedetlenségi akcióiMTI/Bruzák Noémi

A Tanítanék Mozgalom megkapta a Belügyminisztérium válaszát a nyílt levelükre. Ennek a lényege az, hogy a magyar oktatásban minden rendben van, így a sztrájk nem több, mint puszta rendbontás. Erre a szervezet most egy hosszabb posztban válaszolt, néhány pontba összeszedve, miért nem kielégítő ez a válasz.

Helyettes államtitkár úrtól csak egyetlen dolgot kérünk: mozduljon ki a minisztérium falai közül, menjen el az óvodákba, iskolákba, és tájékozódjon, hogy mi a valóság... Utána talán nem fog olyan sületlenségeket válaszolni, ami saját kormánya Uniónak megküldött helyzetelemzésének is ellentmond.

Mi kitartunk a követeléseink mellett: a kormány emelje a diplomás átlagbér szintjére az oktatásban dolgozók fizetését – és ezzel nem kell az Uniós forrásokra várnia, mert egy magát büszkén nemzetinek valló kormány az oktatást méltán tekintheti nemzeti ügynek –, továbbá adja vissza a pedagógusok érdekérvényesítésre alkalmas sztrájkjogát.

A bejegyzésben azt is leírják, hogy amennyiben a kormány legkésőbb szeptember 2-ig nem tesz írásban ígéretet a követelések még idei teljesítésére, akkor újabb munkabeszüntetési hullám várható.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez kéne minden ágazatban..2 hét alatt ki lehetne fingatni a puhost..de nem látom az ellenzéknek csúfolt ,impotens hordát sehol...
Jozefina
A pedagógusoknak nem levelezgetni kellene. Már sok éve megtanulhatták volna, hogy semmi értelme. Ki kell állni a diákokkal együtt szeptember 2-án és nem bemenni az iskolákba!!!
nyugatifeny.hu/2022/08/20/eddig-turtek-a-diakok-hatalmas-tuntetessel-inditjak-a-tanevet
Diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek és minden józanul gondolkodó magyarnak ott lenne a helye!!!
jesz
majd besorozzák őket katonának, aztán parancsra fognak tanítani...
ómió
Meg még, ugye, a diákok "demokratikus belekényszerítése" is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.