A sztrájkra készülő tanároknak most még a korábbinál is nehezebb dolguk van ha legálisan akarják beszüntetni a munkát. 

A tanársztrájk előtt három nappal le kell adni a résztvevők névsorát az iskolákban

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Mérce írta meg, hogy a sztrájk szervezőinek a munkabeszüntetést megelőző harmadik munkanapon, délután négyig le kell adniuk a sztrájkban résztvevők névsorát az intézményvezetőnek.

Az is hozzátartozik az ügyhöz, hogy a megelőző ötödik munkanapon tájékoztatták a sztrájk tervezett időpontjáról. Noha a szakszervezet kisokosa szerint menet közben is lehet csatlakozni a sztrájkhoz, a listázás sokakat eltántoríthat a részvételtől, ugyanis a tankerületek fenyegetőznek, vagy aránytalan retorziókkal élnek a pedagógusokkal szemben.

A törvény értelmében tehát például a sztrájkbizottságoknak már csütörtökön jelezniük kellene az intézményvezetőknek, amennyiben szeptemberrel kezdődően folytatnák a sztrájkot, hétfőn pedig a résztvevők neveit is le kellene adniuk.

A sztrájk folytatásának egyelőre nincs központilag kitűzött időpontja.

Forrás: merce.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Én egy nevet sem " adnék le "... De engedélyt sem kérnék a sztrájkra...Sőt,megpróbálnék időt egyeztetni néhány más ,sztrájkra készülődő társadalmi réteggel...Aztán egyszerre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
Amúgy nem fognak sztrájkolni,fèlnek. Már 3 ève sztrájkolgatnak. ..tènyleg csak együtt lehetne,nem egyik nap 2 ezren a Kata tüntetèsen,másnap ezren a tanárok,utána 500 -an a többi .
justhpeter
Gaskó is leadta a neveket annak idején ?
justhpeter
Különben sem kell ebből nagy ügyet csinálni: igazgató bácsi/néni elővesz egy A/4 papírt, nagybetűkkel ráírja tollal hogy MIND, lepecsételi, aláírja és beadja.
amortizáltok
félnek hát nem hinném ettől lejebb már nincs ám se utánpotlás max a nyugdijasok akkor ott digitálisan mi megy a régi diavetitő az ujak inkább az árufeltöltést választják ingázással is és nem riogatja öket egy két ökör sem lista.
Clavigo
@amortizáltok: Nincs már ennél lejjebb...Sikeresen eljutottak a pöce aljára.. ( megköszönhetik saját maguknak. Massziv fitymasz szavazók,stb. )
ómió
A diáknévsort, akiket belekényszerítenek, ráér később is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.