Határozatlan ideig. 

Újabb sztrájkhullám indul: jövő héten a mozdonyvezetők függesztik fel a munkátMTI Fotó: Földi Imre

Szeptember első hetével határozatlan idejű sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetők – feltéve, hogy nem jön létre megállapodás a tavalyi reálkereset veszteség kompenzálására. Erről a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) Küldöttközgyűlése szerdai ülésén döntött – írja a telex.hu.

A MÁV ugyanakkor megalapozatlannak tartja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkfenyegetését.

A vasúttársaság közleményében azt írta: „A MÁV és a MÁV-START a szakszervezetekkel kötött megállapodások minden egyes pontját maradéktalanul betartotta és betartja, ezért a vasúttársaság a bírósághoz fordul, és kezdeményezi a sztrájk jogellenességének megállapítását.”

A vasúttársaság közleményében azt is írta, hogy a mozdonyvezetők keresete 2016 óta 60 százalékkal növekedett. Az idei év elején pedig tízszázalékos volt a béremelés, így a mozdonyvezetők átlagkeresete meghaladja a 800 ezer forintot. Hozzáteszik, hogy júliusban előrehozott, egyszeri, egyösszegű kifizetésben részesült a vállalatcsoport minden munkavállalója, köztük a mozdonyvezetők is.

Forrás: telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Gaskó apátok eladta a sztrájkjogotokat .. Jó reggelt... Csak tudnám,,mi a fasztól félnek ezek is,mint a tanárok,,eü- dolgozók,tűzoltók,gazdák,rendőrök,,stb.stb.??? Mindenkivel kiqrt a csüngőhasú Kevlárhuszár...
jesz
A hírekben már szeptember 5.-ei sztrájk-kezdésről beszélt egy szervező...

Tanulván a traktorosok tüntetéséből, már nem hiszek a masiniszták fenyegetésének...(na ja...azt hozzátették, hogy ha megeggyeznek a MÁV vezetésével, akkor nem sztrájkolnak)

gyanítom se így, se úgy nem lesz masiniszta-sztrájk. Pláne ha katona áll a mozdonyvezető mellett...
Nessy
Ja kérem, nálunk jogállam van! Majd Orbán, vagy (i)gazságügyi minisztere előadja az az napi mesét Brüsszelben! Aki sztrájkolna, három nappal előbb adják le a névsort! Kérjenek engedélyt! És végezzék el a munkájukat közben! 1950.
amortizáltok
na vitya elérkeztél a végnapokhoz megáll aminek meg kell állni aztán lehet lelépni
ómió
Végtére is, az efftársijának miért is számítana egy "smafu megállapodás"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.