A város polgármestere panaszkodott erről. 

Baj van! Székesfehérváron már nem lehet áramhoz, gázhoz jutni

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Székesfehérvár első embere, Cser-Palkovics András azt állítja, az európai energiaválság a városokban, a helyi közszolgáltatásokban óriási veszéllyel fenyeget.

A fideszes politikus egy hétfő esti Facebook-posztjában azt írja: már ajánlatot sem kapnak az energiaszektortól a villamosenergia, valamint a gáz beszerzésére kiírt pályázatokon.

"Jól értik: egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar energiát vagy gázt adni intézményeinknek. Ha pedig kapunk is ajánlatot, akkor a tavalyi árhoz képest sokszoros, immáron szinte TÍZSZERES ÁRON”.

Az ilyen mértékű áremelés „egész egyszerűen egyre több területen kifizethetetlen”, ahogy a politikus is írja. A székesfehérvári városvezető szerint bíznak abban, hogy jól kezeljük majd ezt a válságot, de „ez leálló, csődbe menő településekkel és megszűnő helyi szolgáltatásokkal nem fog sikerülni.”

Az energiaválság egész Európát fenyegeti Cser-Palkovics szerint. A politikus azt írta, szerinte félő, hogy csak a válság kezdetét jelző első dominók azok a hírek, amelyek szerint egyes helyeken lekapcsolják vagy korlátozzák a közvilágítást, bezárják az uszodákat, a sportlétesítményeket, a színházakat, lemondják a rendezvényeket, villogóra állítják a közlekedési lámpákat.

Fehérvár polgármestere a konkrét jövőbeli lépésekről és megoldási irányokról már a napokban tájékoztatást fog adni.

Forrás: Telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@KisTehen: Nehogy már ezt is Ferire fogd, te baromállat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Ha az a fidesz logo ott, a hátad mögött háromdimenziós lehetne, akkora fityiszt (vagy mit) mutatna, hogy nem tudnád hazavinni !
balos
@szópó-ómió: Ha kihuzód a fejed,akkor jön a gáz és az ól-alj!
Gyurka80
@Clavigo: Hát még te milyen buta vagy!
nejlontacskó
@KisTehen: 100 hrivnyáért, 2,70 eurót tudsz venni, 100 forintért pedig, 25 centet.
Keresd a hibát!
Itt, vagy az ukránoknál van háború?
Eladott Ország
@nejlontacskó: augusztus 31., 21:50 ♦ Orbán: "Nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg." Ismét egy Sodexo jellegű sikertörténet van kibontakozóban. Ezek a hülyék még hülyének is hülyék. A jogászfiúk gazdaságot játszanak zsarolással, tisztességtelen jogszabályokkal, hiánygazdálkodással, megfélemlítéssel, adóemeléssel, forintgyengítéssel, egy 9,5 millió lakosú, kb. 2 milliós valódi vásárlóerővel rendelkező vicsorgó pusztán. Hajrá! úgy fog élni a magyar, mint a Bangladesiek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.