Csaknem háromszorosára emelkedik majd az áramszámlája egy szentesi társasház lakóinak, mert napelemet szereltettek az épület tetejére, írja az Rtl.hu.

Háromszorosára nőtt egy társasház áramszámlája a napelemek telepítése után

Fotó: pixabay.com

Mint a Telex idézi a honlapot, Emiatt ugyanis nagyfogyasztónak számítanak, és nem rezsicsökkentett áron kapják az áramot. Jobban jártak volna, ha egyénileg vásárolhatnának a szolgáltatótól. Megkeresték az MVM Zrt.-t, hogy egyéni mérőik alapján kisfogyasztóként kezeljék őket, de nem fogadták el kérésüket.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Átb@szás, lehúzás. Ez a NER lényege...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A jogszabályok is manapság olyan stabilak, mint a tizenegyszer módosított saját használatra készült fideszes "gránit szilárdságú" alaptörvény Szabál, az szabál! ! Megcseszni nem ajánlatos, mert szaporodik!
ómió
Az is fordítva lett bekötve, mint a bolsik!?
laszlobihari
A napelemes szoptatás egy másik formája, hogy azoknak a kisfogyasztóknak akik ÉVES elszámolásra kötöttek szerződést állandó jelleggel "részszámlákat" küldözgetnek, az év végén elszámoláskor a késedelmi kamatot is hozzácsapják a végszámlához. Ha a napelem rendszer plusszot termel ezekkel a részszámlákkal akarják megfizettetni a hálózat használati díját, vagyis még te fizetsz ha áramot termelsz a hálózatba, az áram átvételi ára kb. az egy harmada a hálózati díjnak, vagyis minden megtermelt kWh után kb. te fizetsz 20 forintot, ha tényleg betartanák a szerződésben vállaltakat akkor ha nem is nullára jönnénk ki, de jóval kevesebb fogyasztás után kellene fizetnünk. De ezek a tetvek ott csalnak lopnak ahol tudnak, ha jól sejtem ez esetben megállna a hatalommal való visszaélés is, egy esetleges peres ügyben, bár Szálasinak több esélye volt a Népbíróság elött a felmentő itéletre mint nekünk a nyerésre
Yoda69
@Qqberci: Mire Paks 2 elkeszul ugy 2035 tajekan, mar nem lesz viz a Dunaban, ugyhogy Paks 1-et is le kell majd allitani.
Remeljuk addigra lesznek szel es naperomuveink, ha sikerul valahol elhagyni a fideSSt menet kozben.
Peller Anikó
@Yoda69: Bezzeg a Bős-Nagymarosi duzzasztót el kellett meszelni a fidesznek, nekik atom kell, mert a gát már csaknem kész volt és abból már nem lehetett annyit lopni minta paksból.

Pedig nemcsak erőművünk lehetett volna, hanem a szabályozott Dunában még lehetne némi víz is.

Gyerünk atomot neki, mert a román havasi gyökéragyú barmoknak csernobil kell, valaki majdcsak szétlövi paksot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.