Kedd reggel 8 és 10 óra között az intézmény 26 tanára a az iskola előtt tartózkodik, ezzel tiltakozva a kormányzati és tankerületi megfélemlítés ellen.

A 24.hu cikke szerint tovább folytatják a budaörsi Illyés Gyula gimnázium tanárai a polgári engedetlenségi akciót, ezt már korábban be is jelentették, hogy kedd reggel 8 és 10 óra között az intézmény 26 pedagógusa fog kiállni az iskola elé tiltakozásul. 

Tovább folytatják a polgári engedetlenséget a budaörsi Illyés gimnázium tanárai

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap helyszínen tartózkodó tudósítója szerint az iskola előtt folyamatosan dudálnak az elhaladó autósok szolidaritásból, a tanárok reggel nyolc után jöttek ki az iskolából, a vonulásukat taps kísérte, jelenleg körülbelül százan lehetnek a helyszínen. 

A tanárok mellett kiálló demonstráció Facebook-oldalán a szervezők azt írták, hogy a tiltakozás akármilyen formája mellett is döntenek a tanárok, ők mindenben mellettük állnak, amikor az egzisztenciájukat kockára téve küzdenek egy tarthatatlan helyzet ellen, aminek nem szabadott volna előállnia egyáltalán.

Azt is leírták, hogy az Illyés az ország egyik legerősebb gimnáziuma, ahol a tanárok felbecsülhetetlen mértékben járultak és járulnak hozzá, hogy "mi és gyermekeink ott tarthatnak az életükben, ahol. A legkevesebb, amivel ezt meghálálhatjuk, hogy mindenben mellettük állunk".

Mint ismert, hétfőn több iskolánál is demonstrációkat tartottak, mivel a tankerületek több olyan pedagógust is az állásuk elvesztésével fenyegetett, akik korábban polgári engedetlenségi akcióval tiltakoztak az oktatás helyzete ellen. Miskolcon a Herman Ottó Gimnáziumban az igazgatóhelyettest a tankerület felmentette egy ilyen akció után, ez vezetett a hétfői megmozdulásokhoz, Miskolcon a tanárok melletti kiállás tüntetéssé változott. 

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.