Dúró Dóra javaslatára Pintér Sándorbelügyminiszter úgy szigorította az abortusztörvényt, hogy az állapotos nőknek meg kell hallgatniuk a szívhangot, mielőtt beleegyeznek a terhesség-megszakításba.

Mindennél durvábban üzentek Orbánéknak az abortusztörvény szigorítása miatt

Az ügy kapcsán Tisza Kata író, újságíró sarkos üzenetet foglamazott meg a közösségi oldalán, melyet változtatás nélkül, teljes terjedelmében közlünk:

Szívhang-témában mindössze a következő hozzáfűznivalóm lenne.

Oké, legyen. Ám előtte, azok, akik ezt kitalálták, hallgassanak végig pusztán egyetlenegy napot a következő helyzetekkel. Vajon milyen hangja van annak, mikor földhöz vágnak, és úgy rakják beléd, hogy te nem akarod, és először menekülni próbálsz, de nem megy, mert a másik úgy kétszer akkora, mint te, és talán még egy darabig van hangod, amit hallgatni lehet, de aztán az egész film megszakad.

De még nincs vége. Még hallgatni kell. Hallgatni kell milyen, amikor fojtogatnak és fulladsz, ami külső hang, de még mindig nincs vége, mert a belsőt is hallgatni kell, ami a szégyen, az önutálat, a bűntudat, a magány, a meg nem értettség, a kitaszítottság hangja.

Már rég kiszállnál, de még mindig hallgatni kell. Az ütéseket. A kiabálást. A nincsigazad. A hülyeku*vát. A ba*zdmeganyád. A rakdszétapic*ád. Aztán a férjöltést.

De ez még mindig csak az eleje, maradjál a székben, légyszíves, még nem járt le a huszonnégyórás pilot-belehallgatás, az életbe, amibe bele kell születned, hogy aztán minden reggel ugyanerre ébredjél, s közben hallgasd a gyereksírást, azé a gyermekét, aki mindezt hallgatja, de ő se menekülhet, úgyhogy maradj te is a hangban, még kicsit, légyszíves.

És aztán folytatjuk az ütéshangot, de már nemcsak az anyán, hanem a gyermeken is csattog, meg a fojtogatás, meg az erőszakbaszás, meg mi minden még, ami belefér, egészen, míg megtanulsz némán sírni, vagy amíg fel nem nősz annyira, hogy a saját hangodon tudj üvölteni, vagy a saját lábadon tudj elmenekülni, az életből, amibe belekényszerítenek, annak szentsége nevében, ha egyáltalán túlélted ezt az egészet.

És ha eljön a nap vége, mármint a minta-napnak, amit végighallgattak azok, akik ezt kitalálták, és még mindig aláírják, akkor oké.

Illetve, asszem nem oké mégsem, mert az akkor azt jelenti, hogy pszichopaták, mert per definitio csak ott nem lép az a minimális empátia működésbe, ami az emberi méltósághoz és a felelős döntéshozáshoz kéne.

A DK ma felhívta a figyelmet, hogy számos országban kezdődött ezzel a szigorítással az a folyamat, amelynek a végén betiltották az abortuszt.

Ez nem a szívhangról szól. Ez a döntés arról szól, hogy még egy papírt kelljen beszerezni és mivel ez időigényes, az abortuszra várók csússzanak ki az időből

- jelentette ki a párt Pintér Sándor szélsőjobboldali ihletésű rendeletével kapcsolatban.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Dúró Dóra kedvéért törvényt módosítanak, fontos ellenzéki javaslatokra még sosem volt módosítás, vagy törvény beterjesztés.

Ez igen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: De ezért talán már sokan leküpnék:

,,A Reform magazin 1990. július 13-án megjelent számában 31 éves Kövér a 27 éves Orbánnal együtt interjút adott a lapnak, melyben előkerült az abortusz témája is.

Itt még a liberális szerepben tetszelgő Orbán Viktor kijelentette, hogy akik az abortuszszámot törvényi eszközökkel akarják leszorítani, azok nem emberek, szörnyetegek.
Valamint a fiatal Orbán szerint népszavazást kell kiírni a kérdésről.
Kövér László ezt azzal folytatta, hogy a lányok, asszonyok
nem hobbiból járnak abortuszra, illetve nem jogi, hanem szociális, népjóléti oldalról lenne kívánatos a kormányzati megközelítés.
A folytatásban elmondta, hogy:
az abortuszvitát kormányzati útra terelni meggyőződésünk szerint ugyanolyan hiba lenne, mint az állami iskolákban a hitoktatást kományintézkedéssel bevezetni. S nem csupán azért, mert szociális vonatkozásai miatt a lakosságot még megosztottabbá tenné, hanem azért is, mert erős indulatokat korbácsolna fel"

Szaremberek ezek mind egy szálig.
Németh István
Ez itt a kérdés!!! >> baszni ész nélkül, vagy csak szopizni! A hülye csak baszni, de gyereket nem akaró réteg az helyett, hogy védekezne >> MERT VAN HOGYAN, VAN MIVEL hát most akkor hőbörög, mert fizetnie kell ezért is, azért is! vagy inkább a szemeteskukába szüli??? Az nem kerül pénzbe legfeljebb büntibe, hogy rohadjanak meg a főképpen a cigány cafkik!
vitriol
dúró nagyságosasszony ne törje a fejét hasonló hülye ötleteken! Már a mesekönyvek szétvagdosása is elmeorvosért kiáltott, ez pedig egy náci inkvizíciós javaslat, A jövőben élje ki ferde hajlamait saját családján belül!
Istenakinincsen
@szegfue: tegnap, 09:14 Úgy van ahogy mondod: Lelki terror...
Istenakinincsen
@Németh István:Pista ezt mondod?:" Ez itt a kérdés!!! >> baszni ész nélkül, vagy csak szopizni! "...Te csak szopizol itt ész nélkül!
Anyukádat kérdezd meg hogy miért baszott ész nélkül és miért nem védekezett ellened, vagy miért dobott a kukába?
Nyírfa
De ki akar szülni egy ilyen országban?
Mondanám, hogy Dúróval neveltetnem fel az összes nemkívánt , de mégis világra hozott gyermeket, de nem mondom, mert ilyen emberre a kutyámat sem bíznám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.