Dúró Dóra javaslatára Pintér Sándorbelügyminiszter úgy szigorította az abortusztörvényt, hogy az állapotos nőknek meg kell hallgatniuk a szívhangot, mielőtt beleegyeznek a terhesség-megszakításba.

Mindennél durvábban üzentek Orbánéknak az abortusztörvény szigorítása miatt

Az ügy kapcsán Tisza Kata író, újságíró sarkos üzenetet foglamazott meg a közösségi oldalán, melyet változtatás nélkül, teljes terjedelmében közlünk:

Szívhang-témában mindössze a következő hozzáfűznivalóm lenne.

Oké, legyen. Ám előtte, azok, akik ezt kitalálták, hallgassanak végig pusztán egyetlenegy napot a következő helyzetekkel. Vajon milyen hangja van annak, mikor földhöz vágnak, és úgy rakják beléd, hogy te nem akarod, és először menekülni próbálsz, de nem megy, mert a másik úgy kétszer akkora, mint te, és talán még egy darabig van hangod, amit hallgatni lehet, de aztán az egész film megszakad.

De még nincs vége. Még hallgatni kell. Hallgatni kell milyen, amikor fojtogatnak és fulladsz, ami külső hang, de még mindig nincs vége, mert a belsőt is hallgatni kell, ami a szégyen, az önutálat, a bűntudat, a magány, a meg nem értettség, a kitaszítottság hangja.

Már rég kiszállnál, de még mindig hallgatni kell. Az ütéseket. A kiabálást. A nincsigazad. A hülyeku*vát. A ba*zdmeganyád. A rakdszétapic*ád. Aztán a férjöltést.

De ez még mindig csak az eleje, maradjál a székben, légyszíves, még nem járt le a huszonnégyórás pilot-belehallgatás, az életbe, amibe bele kell születned, hogy aztán minden reggel ugyanerre ébredjél, s közben hallgasd a gyereksírást, azé a gyermekét, aki mindezt hallgatja, de ő se menekülhet, úgyhogy maradj te is a hangban, még kicsit, légyszíves.

És aztán folytatjuk az ütéshangot, de már nemcsak az anyán, hanem a gyermeken is csattog, meg a fojtogatás, meg az erőszakbaszás, meg mi minden még, ami belefér, egészen, míg megtanulsz némán sírni, vagy amíg fel nem nősz annyira, hogy a saját hangodon tudj üvölteni, vagy a saját lábadon tudj elmenekülni, az életből, amibe belekényszerítenek, annak szentsége nevében, ha egyáltalán túlélted ezt az egészet.

És ha eljön a nap vége, mármint a minta-napnak, amit végighallgattak azok, akik ezt kitalálták, és még mindig aláírják, akkor oké.

Illetve, asszem nem oké mégsem, mert az akkor azt jelenti, hogy pszichopaták, mert per definitio csak ott nem lép az a minimális empátia működésbe, ami az emberi méltósághoz és a felelős döntéshozáshoz kéne.

A DK ma felhívta a figyelmet, hogy számos országban kezdődött ezzel a szigorítással az a folyamat, amelynek a végén betiltották az abortuszt.

Ez nem a szívhangról szól. Ez a döntés arról szól, hogy még egy papírt kelljen beszerezni és mivel ez időigényes, az abortuszra várók csússzanak ki az időből

- jelentette ki a párt Pintér Sándor szélsőjobboldali ihletésű rendeletével kapcsolatban.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Dúró Dóra kedvéért törvényt módosítanak, fontos ellenzéki javaslatokra még sosem volt módosítás, vagy törvény beterjesztés.

Ez igen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Dúró Dóra kedvéért törvényt módosítanak, fontos ellenzéki javaslatokra még sosem volt módosítás, vagy törvény beterjesztés.

Ez igen!
justhpeter
@CsipkeRózsa: Ha csak erről lenne szó mindenki pottyantana rá. Ám Orbán tanácsadói tartanak attól, hogy a töketlenkedésük, a rezsicsökkentés csökkentése miatt és a hatalmas áram- és gázszámlák okán az év végére több támogatója lesz a csicskapárt háziszárnyasának mint a teljes kormánynak
justhpeter
Azért abban bízom, hogy ha van hölgy Pintér családjában, most leköpi.
Málna
@justhpeter: Normális nő ezért biztosan nem fogja leköpni.
mackoka46
Hogy ez a félnáci sz@jha törvénykezhet ez a mi hazánk árulása.
Aki Én
Csak úgy fideszesen, ez az új ratykó korszak kezdete.
Nyírfa
@justhpeter: 19.41

Ha Pintér családjában van még egészséges ember, akkor már megszakította vele a kapcsolatot.
Nessy
Miért kezelik a nőket bűnözőként, ha bármilyen oknál fogva abortusz mellett dönt? Ez kész inkvizíció! Dúró Dóra "nő" létére szégyellje magát! A vén politikus férfiakon nem csodálkozom. A terhesség a nő problémája, oldja meg! Ők majd csak idióta törvényt hoznak!
division
@Horizont: @Nessy: Akik az abortusz mellett döntöttek eddig is, a legtöbbször nem is akartak gyereket, mert vagy túl fiatalon véletlen jött a teherbeesés, vagy tudták, úgysem lennének képesek felnevelni, állami neveldébe meg inkább nem akarták rakni. Most komolyan, úgy legyen magasabb a születésszám, hogy nem kívánt gyerekek jöjjenek a világra, akiket majd az állam nevel fel lényegében, majd aztán mi tartjuk el, és a végén bűnöző lesz? Persze tudom, vannak kivételek, nekem is van olyan állami intézetben felnőtt barátom, aki ma már sikeres ember, de sajnos nem ez a jellemző.
namihami
Eddig csak lankadt vénmarha jobboldali férfiak kotorásztak a nők bugyijaiban. És hoztak életbevágó törvényeket, a nevükben. Túrótortával szintet léptünk. Már szélsójobbos, hungarista nő is van a túrkálók között.
Férfitól is szégyenletes, nőtől azonban undorító, hogy ezt az elsősorban női ügyet képtelen megérteni. Vajon(!!!) Túrótorta szerint a nők puszta élvezet keresése miatt mennek arra a beavatkozásra?!?! Vagy csak az a gyönyör vezeti őket, hogy idegen pasik túrkálhassanak bennük, a ""széken"" kiterítve!?!?!
vacsi
Ez a Dúró Dóra a nácik híve, ha jól tudom. Ne akarja már bemesélni senkinek, hogy aggódik egyetlen gyerekért is. Azok nem olyanok voltak.
simmering73
Azt az elmebeteg állatot kellett volna időben abortálni, amelyiknek a fejében megszületett ez az ötlet.
verőce21
Megszólalt a botmixeres... "A Fidesz által elfogadott szigorítás sok-sok nőt fog megnyomorítani lelkileg..."

A bűntényből származó magzatot ezután is abortálják...!
balos
A nemzethy kulturha nem bírja a "devianciát"!Amit ő annak nevez!
balos
A pintér pedig a nemzeth saját halottja lesz és a dögkútban végzi!A duródóra pedig elem nélküli fallosszal lesz örök "életre" előterjesztve!
verőce21
Milyen érdekes a halálbűntetés eltörlését a lipsik vívmánynak állítják be.
De egy születendő élet nem számít nekik...!
verőce21
@Horizont: Miért nem válik el a nő, ha ennyire nem akar...? Marad ott továbbra is mint kiskutya a gazdájánál, akit önzetlenül szeret, ha belerúgnak is mindig...?
verőce21
@117: beteg és a buta ember lelki szegénységének bizonyítványa a gyűlölet...!
kereső
Ééééééééééééééés, egy Férfi!!!:
MÁTÉ URFI:
Szuper ötlet ez a szívhangmutatás abortuszra készülőknek, hiszen nyilván nem érzik a nők a döntésük súlyát. Nők... Én, férfiként, tehát hiteles véleményalkotóként javaslom kiterjeszteni ezt a filozófiát az élet más területeire is.
1. Minden oroszbarát cikk, komment és kormánynyilatkozat megírása előtt 3 percig kell nézni egy szétlőtt épület törmeléke alatt talált ukrán kisgyerek fényképét.
2. Minden migránsozás előtt 5 perc 40 másodpercig hallgassák az emberek a tenger csendes hullámzását, miközben partra mos egy 3 éves menekültet.
3. Minden áldozathibáztató megszólalás előtt 2 percig javasolt hallgatni egy 7 hónapos csecsemő sírását, aki nem érti, miért nem öleli meg az eszméletlenre vert anyja.
4. Minden abortusztörvény-szigorítás előtt javasolt 2 percig hallgatni, ahogy egy szórakozóhely távoli, tompa zenéjében, kéjes hörgések nyomnak el egy szájra tapasztott kéz mögül kitörő halk sikolyt.
Hiszen mindannyiunknak fontos az élet méltósága, ugye?
ui.: és most tessék szépen mindenkinek visszairányítania a figyelmét a sztrájkoló tanárokra, a szétvert egyéni vállalkozókra és arra, hogy gyakorlatilag mindenben hazudik a kormány (ötödárú orosz gáz, mi? haha)
2022.09.13.
verőce21
@Horizont: (08:03) Szóval beletaláltam...!

Pedig van még több verzió is...! :)
kereső
Javasolom a rendelet módositását! Az "apa" is hallgassa meg a magzat szivhangját- mert a "szúz nemzés" mint olyan, nem létezik.
117
@verőce21: Összekeversz az orbánista haverjaiddal. Én nem gyűlölködőm, mint ti. Elismerem, néha pipa vagyok, de ennyi.
Főleg a gyűlölködő, hazug, tolvaj, hazaáruló, kollaboráns, csinovnyik, kommunista tempóban nyomuló fasisztoid fideszesek akasztanak ki.
ómió
Tisza efftársnő az ilyet csak erőszak nyomán bírja elképzelni?
szegfue
Ez szadizmus a javából, de mondhatnám még lelki zsarolásnak is! A magzat szivhangjának meghallgatása egy nőnek ujabb gyötrelem, mert egy pillanatig se gondolja senki, hogy az abortusz egy "fáklyás felvonulás" lelkileg és testileg is. Az a gyanum, hogy M.o. népesedésének növekedése érdekében, nem merik egyszerüen betiltani az abortuszt, hanem ezzel is további felelősséget terhelnek a nőkre.
Nessy
@szegfue: Ugyan akkor nem kevés kisgyerek kerül nevelőintézetbe. Míg az örökbefogadást egyre nehezebbé teszik! Nem tudom, de kormányunkban a józan ész, a törvények összefüggésének vizsgálata ismeretlen fogalommá vált az elmúlt években!
tomsawyer - régről
És nem szakad le a plafon. Még mindig nem. Ő "néha pipa". Mi van, most éppen Málna elvtársnő használja a nicket?
Mert egyértelműen ez a helyzet.
gina
@Málna: Te mondod ezt ribanc, te azán nó vagy??? nem hinném
gina
OV és bandája messze van a valóságtól, egy mocskos kis beteg pedofil rendőr sz@r és egy zsiros cigány dönt emberek élete felett, le veletek szemét aljas banda
verőce21
@Horizont: (08:41) Jól álcázod, amid nincs abból túlcsordulóan sok "beleérzőképességed" van...! :)
szegfue
@Nessy: 9:25 Igy van! Továbbá jó esetben a nevelőintézetben szakmát szerezve, 18 évesen gyakorlatilag kint van az utcán, lakás és munka nélkül.
Nessy
@szegfue: Ez már nem üti meg a hívek ingerküszöbét! Én jártam olyan intézményben, ahol a mindenáron megtartott, csak vegetációra képes gyerekek voltak. Még egészségügyiként is megviselt.
vacsi
@verőce21: Biztos vagy ebben? Én nem...
namihami
@verőce21: 07.59: Te vajon minden nőt elvettél, akivel... ?
Most képzeld el, hogy erre a beavatkozásra nemcsak a házasságon belül ""úgymaradt"" nők mennek el. Van lány, elvált nő, akik azért még szeretik ""űzni az ipart"". És, bár védekeznek, de mégis ""úgymaradnak"". Vajon, te pl mit szólnál, ha egy ilyen kapcsolatban a nő ugyan elmenne, de aztán közölné, hogy az a szívhang annyira megindította, hogy mégse. Teneked pedig ottmarad az állam (nem a nő) által rádlőcsölt, min 18 évig csengetendő ""kéjdíj"".
Hát, ennyi dióhéjban...
szegfue
@Nessy: 11:07 Ebben is igazad van. Sajnos az állami intézményben nevelkedett gyermekek inger szegény környezetben nőnek fel. Tudom mit beszélek, mert egy rokonom örökbe fogadott egy kislányt 5 évesen... Ő például nem értette az egyszerü dolgokat sem, mint pl. az előttem, mögöttem, mellettem... vagy éppen az almán kivül nem ismert más gyümölcsöt, sőt zöldséget, de még a tejtermékeket sem. Nevelőszülőknél volt és egyszerübb volt csokit adni neki, amitől eltelt. Azt sem tudom kiverni a fejemből, amikor megkérdezte: " engem miért hagytak ott az édes szüleim a kórházban?"
Nesze neked "szivhang" az abortusz előtt!:((
CsipkeRózsa
@verőce21: 6:51

"Az ország azé, aki teleszüli", mondta:

Hegedűs Lóránt nyugalmazott református püspök
Aki Én
@Málna: De ezért talán már sokan leküpnék:

,,A Reform magazin 1990. július 13-án megjelent számában 31 éves Kövér a 27 éves Orbánnal együtt interjút adott a lapnak, melyben előkerült az abortusz témája is.

Itt még a liberális szerepben tetszelgő Orbán Viktor kijelentette, hogy akik az abortuszszámot törvényi eszközökkel akarják leszorítani, azok nem emberek, szörnyetegek.
Valamint a fiatal Orbán szerint népszavazást kell kiírni a kérdésről.
Kövér László ezt azzal folytatta, hogy a lányok, asszonyok
nem hobbiból járnak abortuszra, illetve nem jogi, hanem szociális, népjóléti oldalról lenne kívánatos a kormányzati megközelítés.
A folytatásban elmondta, hogy:
az abortuszvitát kormányzati útra terelni meggyőződésünk szerint ugyanolyan hiba lenne, mint az állami iskolákban a hitoktatást kományintézkedéssel bevezetni. S nem csupán azért, mert szociális vonatkozásai miatt a lakosságot még megosztottabbá tenné, hanem azért is, mert erős indulatokat korbácsolna fel"

Szaremberek ezek mind egy szálig.
Németh István
Ez itt a kérdés!!! >> baszni ész nélkül, vagy csak szopizni! A hülye csak baszni, de gyereket nem akaró réteg az helyett, hogy védekezne >> MERT VAN HOGYAN, VAN MIVEL hát most akkor hőbörög, mert fizetnie kell ezért is, azért is! vagy inkább a szemeteskukába szüli??? Az nem kerül pénzbe legfeljebb büntibe, hogy rohadjanak meg a főképpen a cigány cafkik!
vitriol
dúró nagyságosasszony ne törje a fejét hasonló hülye ötleteken! Már a mesekönyvek szétvagdosása is elmeorvosért kiáltott, ez pedig egy náci inkvizíciós javaslat, A jövőben élje ki ferde hajlamait saját családján belül!
Istenakinincsen
@szegfue: tegnap, 09:14 Úgy van ahogy mondod: Lelki terror...
Istenakinincsen
@Németh István:Pista ezt mondod?:" Ez itt a kérdés!!! >> baszni ész nélkül, vagy csak szopizni! "...Te csak szopizol itt ész nélkül!
Anyukádat kérdezd meg hogy miért baszott ész nélkül és miért nem védekezett ellened, vagy miért dobott a kukába?
Nyírfa
De ki akar szülni egy ilyen országban?
Mondanám, hogy Dúróval neveltetnem fel az összes nemkívánt , de mégis világra hozott gyermeket, de nem mondom, mert ilyen emberre a kutyámat sem bíznám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.