A katás adózás "megreformálásával" is nagyon egyetértett korábban, meg is lett annak az eredménye.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról kedd este, hogy a kamara javaslatokat tett a kormánynak abban, hogy miképpen kellene segíteni a vállalkozásokat az elszálló energiaárak és az infláció kapcsán – olvasható az atv.hu cikkében.

Parragh László egyetért a vasárnapi boltzár ötletével

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédet mond a Székesfehérvári Szakképzési Centrumban az országos szakképzési tanévnyitó ünnepségen 2022. augusztus 30-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

A cikk szerint Parragh arról beszélt a műsorban, hogy alapvetően mindenki bajban van, de a legnagyobb bajban a legkisebb vállalkozások vannak, "hiszen az ő tervezőképességük, tőkeerejük nem elegendő arra, hogy hosszú távon túléljenek”. A legkisebb vállalkozások száma bőven 800 ezer felett van, hangzott el a műsorban.

A kamara szerint ilyen helyzetben össze kell fogni, mert nem lehet várni, hogy majd a kormány, az önkormányzatok vagy a vállalkozások egyedül oldanak meg mindent. 

A kamara egyik javaslata, hogy a kormánynak meg kell próbálnia korlátozni az erőfölénnyel való visszaélést, itt arra utaltak, hogy a gázvásárláskor sokszor nem adnak ajánlatot a vevőnek, vagy olyan ajánlatot kapnak, ami teljesíthetetlen.

"A napi árral nem tudnak mit kezdeni, mert az a nagykereskedőt is érinti, de a szolgáltatónál is érdemes nézni a költségszintet, hogy az fedezi-e azt a profitigényt, amit a vállalkozástól elvár" - hangzott el a műsorban a kamara elnöke részéről, aki szerint ebben az esetben vissza kell térni a 2021. október 1-jei állapothoz, azaz azt kell kimondani, hogy az energiaellátási szerződés az árat kivéve nem támaszthat rosszabb feltételeket, mint ami akkor volt.

Parragh szerint a meglévő erőforrásokat a vállalkozások megsegítésére kell fordítani, a termelő tevékenységet, a feldolgozóipart kell megmenteni, mivel az a hazai termelés bázisa. Elsődlegesen az energiaigény csökkentésére kell fókuszálni szerinte.

Parragh azt a kamarai javaslatot is felvetette, hogy amennyiben időlegesen megszűnik egy szolgáltatás, akkor ne szereljék le a mérőórát, mivel az még plusz költséget jelent a vállalkozónak. A nem fizetés az egy másik eset, itt az időleges szolgáltatáshiányról van szó – magyarázta.

Parragh László igazat adott azon felvetéseknek, miszerint egy esetleges vasárnapi boltzár jó spórolási lehetőség lenne, szerinte ennek megvan a kultúrája. Azt is hozzátette, hogy egy vásárlás itthon családi programmá alakul át, ami nem feltétlenül szerencsés. 

Szerinte ha megnézi az ember a mostani nyitvatartásokat, az látszik, hogy sok esetben rövidítették azokat, sok helyen a világítással spórolnak, mindenki keresi a megoldást, amivel pénzt tud megtakarítani. Hozzátette, az, hogy sokat beszélünk az energiaválságról, már az magában egy jelentős energiamegtakarítást eredményezett egész Európában, de ez még kevés ahhoz, amilyen mértékben növekednek az árak.

Forrás: atv.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
117
Aki tróger az is marad! (a kivétel igazolja a szabályt)
justhpeter
Javaslom Parraghnak, hogy ne a vasárnapi boltzárral foglalkozzon, hanem azzal, hogy hova fog menekülni, ha a geci haverja megbukik. Időben szóltam, nincs már messze.
nezelodo
@Nessy: ma 10:28. Tényleg, még most se tudja a kamarás, hogy egy "érdekképviseletet vezet"?!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem ismered fel az efftársaidat? Akkor, ettől vagy te olyan "jó efftárs"! Nem kell tőle félni a tiéidnek, hogy valaha is meglásd a valóságot, bolsiék gyagyása! És ott az elmeosztályon most még azt is másra hazudnád, hogy a ker. dolgozóknak a mocsokbolsi tetübandád "vívta ki" a vasárnapi melót? Hát, húzzál bele, mert ebben bőven van még efftársi "teendő"!
Aki Én
@ómió: ...igen, sejtettem, hogy tényleg nem érzed...
ómió
@Aki Én: Amit te még csak nem is sejtesz, az a saját hülyeséged!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.