Az orbáni rendszer eddig alappillérének számító vidék most nagy bajban van, és nincs ezzel egyedül. 

„Nincs olyan önkormányzat jelenleg, amely nincs pánikban. Aki nem kapott még számlát, azért, aki kapott, az pedig azért. Az infláció és a rezsiáremelkedés hatása sokkoló”

– mondta a G7-nek Köves Mihály, a Békés megyei Doboz független polgármestere. Már az augusztusi gáz- és áramszámlák is négy-ötszörös emelkedést mutattak, Köves Mihály szerint jövőre pedig akár 15-20-szoros áremelkedés is lehet. A polgármester szerint lényegében mindegy, hogy a szorzó 20-as vagy 120-as, ezt önerőből lehetetlen kigazdálkodni.

Ki vannak véreztetve az önkormányzatok, ha minden így marad a kötelező feladataikat sem fogják tudni ellátni

Fotó: 123RF.com

A sokszorosára nővő rezsiárak miatt már a kötelező feladatellátás is gondot okoz. A 4000 lakosú nagyközség önkormányzatának kell fenntartania a polgármesteri hivatalt, a helyi egészségházat, a gondozási központot, a település közétkeztetőjét, a bölcsődét és az óvodát.

Néhány intézményben lenne lehetőség a 18 fokos állami szabályozáshoz hasonlóankorlátozni a fűtést, azonban az óvodában és a bölcsődében ezt nem lehet meglépni, mert a jogszabályok szerint szünetet kell elrendelni, ha két nap egymás után a hőmérséklet nem éri el a 20 fokot.

A G7 által megkérdezett számtalan további település is hasonlóan reménytelen helyzetben van, ahogy Aller Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny független polgármestere fogalmazott "teljesen ki vannak véreztetve". 

Forrás: g7.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Qrva Karácsony, Gyurcsány, Soros és lipcsi Prüsszel!!!
namihami
Ti választottátok, ott, helyben---magatoknak!
""Pénztártól való távozás után...!""
Nessy
Rezsi csökkentés magtartására hivatkozva mennyit is vontak el az önkormányzatoktól? Igaz, pár szivük csücskének bőven osztogattak konszolidációt. Most meg hallgatnak, mint canis merga a fűb Csak az a baj, hogy a nem egész két millió szavazójuk miatt mindenki szív, kivéve az érdekszavazókat!!
ómió
Kivéreztetve azok leginkább a bolsi eladósítottságuk (2002-2010.) idején voltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.