Most már enged a kabinet, de lehet, hogy túl későn.

Az Orbán-kormány megadta magát az unióval folytatott állóháborúban – 50 milliárd sorsa vált kétségessé

Fotó: pixabay.com

Öt évvel ezelőtt indult nagyszabású, úgynevezett „kitagolási” program a szociális szférában: ennek célja az volt, hogy felszámolják a fogyatékossággal élők nagy, bentlakásos otthonait, az ott élőket pedig kisebb, jellemzően 12 fős, önálló életvitelt is lehetővé tevő, lakóotthonokba költöztessék.

Minderre 77 milliárd forintot biztosított az EU, de eddig csak kevesebb, mint 23 milliárdot sikerült felhasználni. A megmaradt több mint 50 milliárd forint sorsa kétségessé vált.

Azért, mert a kitagolás 2017-es indulása után a fogyatékossággal élők jogaival foglalkozó civil szervezetek súlyos kritikát fogalmaztak meg a programmal kapcsolatban, majd 2019-ben egy ENSZ vizsgálóbizottság érkezett Magyarországra, amely megerősítette aggályaikat: hiányosságokra, hibákra mutattak rá.

A vizsgálóbizottság 2020-as jelentése megállapította, hogy a tervezett lakóotthonok ugyanazt az intézményi struktúrát folytatják kicsiben, aminek a felszámolása lenne a feladat, akadályozzák a lakók önálló életvitelét és társadalmi befogadásukat.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ezek is fogyatékosok és mégis a parlamentbe ülnek!,pedig a zárt osztályon a helyük! Az összeset oda kell zárni :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ja, merthogy az efftársak ezt is megfúrták!? Mit nem!?
balos
@szópó-ómió: Talán nem elégített ki a riska,hogy már fúrásra próbálsz testvért keresni?Nézz körül a betyárok között,mert a gatyájukban sikerrel furhatsz a faruk-hoz!Az olyan,mint az emir-segg!
amortizáltok
EGY vasat sem már nekik főljenek meg a saját zsirjukba amit kifőztek. 12 évig loptak legyen vége már.
Dr. Proktor
@rokker33: A fideszre gondolsz? Igazad van...
Jozefina
"Daniel Freund bizonyos párhuzamosságokat vélt felfedezni a megrongált Északi Áramlat gázvezeték és Orbán Magyarországa között.
Egyetlen egyféleképp lehet ennél is gyorsabban eltüntetni 7,5 milliárd eurót: ha átutaljuk az Orbán-kormánynak.
– írta a Twitteren Daniel Freund zöldpárti Európai Parlament-képviselő egy, a megrongált Északi Áramlat gázvezetékből az óceánba ömlő gázt ábrázoló fotó kíséretében."
Apfelbaum
Engem is érint valahol ha az EU nem ad pénzt,de már úgy vagyok vele ne is adjon mert akkor már tényleg csak a koleszterinben bízhatunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.