Ahogy arról korábban beszámoltunk, a harmadfokon eljáró Kúria kedden kimondta, hogy Kovács Béla mégis kémkedett, távollétében öt év letöltendő fegyházbüntetéssel sújtották a Jobbik egykori EP-képviselőjét. 

Megszólalt a fegyházbüntetésre ítélt KGBéla ügyvédje
Fotó: Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2020. szeptember 24-én. A bíróság felmentette Kovács Bélát a kémkedés vádja alól elsőfokú ítéletében, ugyanakkor költségvetési csalás miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. MTI/Kovács Tamás

A vádirat nyilvános adatai szerint Kovács Béla volt jobbikos EP-képviselő orosz hírszerzőknek adott át információkat magyar és uniós politikai és gazdasági ügyekről. A bíróság jogerősen öt év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a jelenleg valószínűleg Oroszországban élő volt politikust – írja az Index.hu.

Kémkedésért jogerősen öt év fegyházbüntetésre ítélte a Kúria Kovács Béla volt jobbikos európai parlamenti képviselőt.

Az ítélet indoklását zárt ajtók mögött tartották, de a vádirat nyilvános adatai szerint az oroszoknak kémkedő és ezért a sajtóban csak KGBélaként emlegetett képviselő orosz hírszerzőknek adott át információkat magyar és uniós politikai és gazdasági ügyekről. A volt politikus végig tagadott, ügyvédje szerint Alkotmánybírósághoz fordulnak

− közölte az RTL Klub híradója.

Ugyan a vádirat titkos volt, annyit azonban lehetett tudni, hogy a vád szerint Kovács Béla 2014 előtt éveken át kapcsolatban állt az orosz titkosszolgálattal és az Európai Unió belső működéséről, illetve magyar belpolitikai ügyekről adott át nekik információkat.

Ha a Kúria engem behív, hogy személyesen jelenjek meg, oda fogok menni, és szeretnék büszkén távozni onnan

– nyilatkozta Moszkvában a másodfokú ítélet kihirdetése után. Akkor még csak kémkedés előkészítéséért ítélték el, felfüggesztett börtönbüntetésre.

Kovács Béla az ítélethirdetésen nem jelent meg a Kúria előtt.

Nagy meglepetéssel és megdöbbenéssel fogadtam ezt az ítéletet

− mondta el a híradónak Bólyai János, a volt politikus ügyvédje.

Mint mondta, részleteket a titkosítás miatt nem mondhat, de annyit igen, hogy az Alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak.

A Mandiner információi szerint Kovács Béla jelenleg is Moszkvában van, ám ezt ügyvédje nem tudta megerősíteni.

Állítása szerint pár hete találkoztak,

lehet, hogy most külföldön van, de hogy pontosan hol van, azt én nem tudom

− mondta.

Forrás: Index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezek után mit fog kapni a viki és pötyi ,akik szintén külföldön ,a rosseb tudjában fognak majd tartózkodi...
Juhász István
No gond... A MOL vezért is ELITÉLTÉK Horvátországban, és Magyarországon éli világát,sőt a vezetői poziviója is egyre ERŐSÖDIK. Igy lesz ez majd KGBélával is. Jól elitélik, és tesz rá, majd él tovább orosz földön, mint eddiog. Arra kell ügyelnie, hogy a magyar határt NE LÉPJE át...
Eladott Ország
@Shikari: ma, 06:47 ☻ A dagadt cigányt, nyugodtan elitélhetnék KG Bélával együtt, da a csúti esete ennél sokkal súlyosabb, mert a geci nem csak közönséges bűnöző ,tolvaj, hanem hazaáluló is!
ómió
Bizony, ahogy a jobbikos efftársak anno mondták: "csak a nemzet"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.