A Partizán történetében először volt alkalmuk interjút készíteni Gyurcsány Ferenccel, akit többek között arról is kérdeztek, hogy miért maradt ki Dobrev árnyékkormányából.

Interjút adott Gyurcsány a Partizánnak: Márki-Zay szenvedett történelmi vereséget, nem mi
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Valóban lehetséges a Demokratikus Koalíció üzeneteivel, egy általuk fémjelzett baloldali politika mentén kormányváltó többséget képezni a magyar társadalomban? A közjó vagy a politikai racionalitás határozza meg a párt stratégiáját?

- fogalmazták a Partizán bejegyzésében.

Gyurcsány Ferenc a választás óta először adott hosszabb interjút. A választási kudarc kapcsán arról is beszélt, hogy

nem hittük el, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester győzni tud egy előválasztáson, nem vettük komolyan ezt a fenyegetést

– fogalmazott a DK elnöke, aki abszurdnak tartja, hogy nem a legnagyobb frakcióval rendelkező párt vagy annak egy koalíciós partnere adta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét.

Történelmi tévedésnek nevezte Gyurcsány Ferenc a Partizán kedd esti műsorában, hogy Márki-Zay Péter volt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az áprilisi országgyűlési választáson.

Gyurcsány szerint az előválasztás önmagában egy félreértés volt

 Azt hiszem, mi nem mertünk azzal szembenézni elég okosan, hogy valójában nem az a kérdés, hogy melyikünk kampányol jobban Kalocsán, hanem hogy kinek a frakciója képvisel olyan politikát, amiben az ország többsége hisz

– jelentette ki a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzék elég régóta bolyong, és időnként sok butaságot követ el. 

Szerintem semmi

- válaszolta a DK elnöke arra a kérdésre, hogy mi volt a DK megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben Gyurcsány Ferenc megítélése szerint?

Hatalmas csalódással figyelte azt, amit Márki-Zay csinált. Egyáltalán nem bánta, hogy Márki-Zay azt kérte "ne nagyon mutassák magukat". 

Elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy nem állt oda Márki-Zay Péter mögé az ellenzéki eredményváron április 3-án, szerinte ugyanis a miniszterelnök-jelölt szenvedett történelmi vereséget, és nem ő vagy a pártja.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt,

most van 1 millió szavazónk. Én azt gondolom, hogy egy év múlva lesz 1,5 millió szavazónk.

A volt miniszterelnök arra számít, hogy az ország jelentős része hamarosan azzal fog szembesülni, hogy nem tud megélni, és ezért jövő tavasszal bezuhan a kormány támogatottsága, az ellenzéké pedig mindeközben nőni fog.

Nem tartja azt sem elképzelhetetlennek, hogy már 2026 előtt megbukik a kormány, a DK ezért árnyékkormányt állított fel a napokban – írja a Telex.

További részletek itt olvashatóak.

Az interjú itt tekinthető meg:

Forrás: Telex.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
@117: Hogy mik vannak?! Egy kis hiánypótló Ildikó előadásában!
Egészen döbbenetes őszinteséggel beszélt Lendvai Ildikó, egykori szocialista politikus arról az időszakról, amikor ők voltak kormányon. A Partizán legújabb adásában Gyurcsány Ferencről, a szocialisták alkalmatlanságáról, az őszödi beszéd előzményéről, a hazugságokról és az MSZP–SZDSZ általi közpénzeltüntetéséről is megosztott eddig nem ismert információkat. Ezek alapján pedig különösen elgondolkodtató, miként gondolhatja a gyurcsányi gittegylet, hogy méltó lehetne arra, hogy hazánkban még csak árnyékkormányt is létrehozzanak. Őszödi beszéd újra tölve…?
www.youtube.com/watch?v=C5mLk3dMJgA&t=10s
Még mindig dőlnek ki csontvázak a szekrényből! Bezzeg akkor Ildikó is másképpen viszonyult Gyurcsányhoz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@117: Már megint másra hazudnád az elmeroggyant tetves bolsiságodat, efftársak fajkreténje!? Arra válaszolj, bolsiék gyagyása, most hol van (nem 40 éve!) az egykori besúgónál is kártékonyabb tetves bolsevik horda, amelyik a régi helyett - hogy legyen nyalnivalója - új Szovjetuniót szeretne, Európai Egyesült Államok néven! Csak nem a bolsevista-nyilas koalíciótokban, veled együtt!? Idiótája, ezt hazudd másra!
durbincs
@bencemacska: mit fél ? maguk nyugodtan továbbra is töcskölhetik lent a bányába egymást ,no meg a csilléket ? a @nezelodo: @Horizont: @Nessy: @jesz: @drrotf: @teuton: @sgl:@117: @kereső: @Sámannus: nevű 50Iq-s ?bérköcsögökkel ?
kulabombaafityiszre
@Pegero: szeptember 27., 21:32
Indokold már meg ezt a gyilkos hazaárulók cimü kijelentésedet.
Pegero
@kulabombaafityiszre: Elég az ha valaki utasítást ad fegyverhasználatra, még akkor is, ha csak gumilövedékkel lőnek emberre?! Márpedig 2006-ban ez történt?! Aki pedig a magyarság ellen kampányol, az hazaáruló! Lásd 2004. december 5.
Világos @szarkupac:?!
C_3PO
@117: Háááááááááááát! Akkor te nagyon beteg vagy, ha én naiv!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok