A Partizán történetében először volt alkalmuk interjút készíteni Gyurcsány Ferenccel, akit többek között arról is kérdeztek, hogy miért maradt ki Dobrev árnyékkormányából.

Interjút adott Gyurcsány a Partizánnak: Márki-Zay szenvedett történelmi vereséget, nem mi
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Valóban lehetséges a Demokratikus Koalíció üzeneteivel, egy általuk fémjelzett baloldali politika mentén kormányváltó többséget képezni a magyar társadalomban? A közjó vagy a politikai racionalitás határozza meg a párt stratégiáját?

- fogalmazták a Partizán bejegyzésében.

Gyurcsány Ferenc a választás óta először adott hosszabb interjút. A választási kudarc kapcsán arról is beszélt, hogy

nem hittük el, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester győzni tud egy előválasztáson, nem vettük komolyan ezt a fenyegetést

– fogalmazott a DK elnöke, aki abszurdnak tartja, hogy nem a legnagyobb frakcióval rendelkező párt vagy annak egy koalíciós partnere adta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét.

Történelmi tévedésnek nevezte Gyurcsány Ferenc a Partizán kedd esti műsorában, hogy Márki-Zay Péter volt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az áprilisi országgyűlési választáson.

Gyurcsány szerint az előválasztás önmagában egy félreértés volt

 Azt hiszem, mi nem mertünk azzal szembenézni elég okosan, hogy valójában nem az a kérdés, hogy melyikünk kampányol jobban Kalocsán, hanem hogy kinek a frakciója képvisel olyan politikát, amiben az ország többsége hisz

– jelentette ki a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzék elég régóta bolyong, és időnként sok butaságot követ el. 

Szerintem semmi

- válaszolta a DK elnöke arra a kérdésre, hogy mi volt a DK megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben Gyurcsány Ferenc megítélése szerint?

Hatalmas csalódással figyelte azt, amit Márki-Zay csinált. Egyáltalán nem bánta, hogy Márki-Zay azt kérte "ne nagyon mutassák magukat". 

Elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy nem állt oda Márki-Zay Péter mögé az ellenzéki eredményváron április 3-án, szerinte ugyanis a miniszterelnök-jelölt szenvedett történelmi vereséget, és nem ő vagy a pártja.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt,

most van 1 millió szavazónk. Én azt gondolom, hogy egy év múlva lesz 1,5 millió szavazónk.

A volt miniszterelnök arra számít, hogy az ország jelentős része hamarosan azzal fog szembesülni, hogy nem tud megélni, és ezért jövő tavasszal bezuhan a kormány támogatottsága, az ellenzéké pedig mindeközben nőni fog.

Nem tartja azt sem elképzelhetetlennek, hogy már 2026 előtt megbukik a kormány, a DK ezért árnyékkormányt állított fel a napokban – írja a Telex.

További részletek itt olvashatóak.

Az interjú itt tekinthető meg:

Forrás: Telex.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Nehogy azt képzeld már, hogy az egész baloldal egy házaspárról szól! Ebbe untak bele az Ellenzéki Összefogás tagjai! Sorba fordítanak hátat neked!
Márki-Zay ilyenképpen ezen csak nyer! Vereséget azt te szenvedsz a pároddal folyamatosan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
117
@ómió: 1. Pénzért te csinálod, te kis fartúró buzi. 2. "Elmeroggyanként" (értsd: be vagyok baszva) is okosabb vagyok, mint az összes orbánista bértolnok haza- és európaáruló itt!
A bolsi te vagy (az összes volt kommunista III/III-as. III/II-es a Fideszben van!), te orosz-kínai érdekeket szolgáló lecsúszott orbánista haza- és európaáruló zombi?
117
Nem bírom elviselni ezt az embert !!!
Próbáltam évek alatt meggyőzni magam, de nem bírtam!
Nem bírom Gyurcsányt. Sajnálom !!!
Ez egzakt.

Ellenzéki vagyok ezerrel, de van egy határ.
ómió
@117: Már megint másra hazudnád az elmeroggyant tetves bolsiságodat, efftársak fajkreténje!? Arra válaszolj, bolsiék gyagyása, most hol van (nem 40 éve!) az egykori besúgónál is kártékonyabb tetves bolsevik horda, amelyik a régi helyett - hogy legyen nyalnivalója - új Szovjetuniót szeretne, Európai Egyesült Államok néven! Csak nem a bolsevista-nyilas koalíciótokban, veled együtt!? Idiótája, ezt hazudd másra!
kulabombaafityiszre
@Pegero: szeptember 27., 21:32
Indokold már meg ezt a gyilkos hazaárulók cimü kijelentésedet.
C_3PO
@117: Háááááááááááát! Akkor te nagyon beteg vagy, ha én naiv!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.