23 év után távozik az iskolából, ahol korábban diákként is végzett.

Múlt pénteken rúgták ki a Kölcsey Gimnáziumból Palya Tamás kémiatanárt is, akkor már sejteni lehetett, hogy a Tanítanék Mozgalomból ismert Törley Katalin franciatanár is a kirúgottak között lesz. 

A Tanítanék Mozgalom alapítóját is kirúgták a Kölcsey Gimnáziumból

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Tanítanék Mozgalom most közleményt juttatott el a 24.hu szerkesztőségéhez, melyben jelezték, hogy nagy nehézségek árán sikerült ma kideríteniük, hogy Törley Katalint is kirúgták a Kölcseyből.

„Szeptember 30-án, pénteken, a Belső-Pesti Tankerületi Központ három munkatársa azonnali hatályú felmondást tartalmazó határozatokat tartalmazó leveleket kézbesített a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárának. Az érintettek közül hárman a helyszínen tartózkodtak és személyesen átvették a dokumentumokat. Ők hétfőtől már nem dolgozhattak az iskolában, közalkalmazotti jogviszonyuk megszűnt. Ketten viszont – köztük én – nem voltunk már az épületben, ezért számunkra postai úton küldték el a határozatot. Aznap többszöri telefonos kérdésemre sem sikerült információt kapnom arról, pontosan mi áll a nekem címzett levélben”

– írta közleményében Törley.

„Mivel a Magyar Posta a mai napon sem kézbesítette a dokumentumokat, megkíséreltem személyesen átvenni azokat a tankerületnél. Ez nem járt sikerrel, ugyanakkor a hivatal pár emberséges munkatársának segítségével a következő információkhoz juthattam: a kézbesítés napjáig munkaviszonyom még fennáll, azonban utána – a szóbeli közlés szerint valóban rendkívüli felmondást tartalmazó határozat átvételével – a munkaviszonyom megszűnik.”

A tanár azt is hozzátette, hogy több, mint négy napos idegőrlő bizonytalanságnak lett így vége.

A nekem és a tanítványaimnak is elviselhetetlen, kiszámíthatatlan, érzelmileg nehezen kezelhető időszak a mai nappal lezárult. Diákjaimtól méltó búcsút vehetek, s mindannyian elkezdhetünk a további teendőkkel foglalkozni

– írta a pedagógus, aki a felmondásáról szóló határozatot a dokumentum kézhezvétele után jogi úton kívánja megtámadni.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem mindnyájan megkapják a támogatást a még helyükön lévőktől. Teljesen mindegy, hogy hány embert akarnak megfélemlíteni, mert pont ezért kell ellenállni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
madlaci66
@Shikari: akkor miért van ez a seggnyalás a brüsszeli pénzekért az államcsőd előtt?
madlaci66
@Shikari: ja, hogy nem tudsz válaszolni? érthető
madlaci66
@Shikari: Hát a bayer zsóti szintjét még nem tudod hozni, gondolom erre nincs leírás a reggeli fidesses kör emailben amit a fidess trollok kapnak.
madlaci66
Most ketten beszélgetünk. Honnan tudod, hogy kik az elvtársaim? Én csak azt kérdeztem, hogy miért van ez a nagy törvényalkotási láz, azért, hogy megkapjunk eu-s pénzeket, hogyha az országban minden rendben van? Miéret kell sok ezer milliárd ft hitelt felvenni kinából? Miért tárgyaltak az IMF-el, ha nem kell pénz?Miért kell kifizetési stoppot bevezetni? Ilyen kérdéseknél mindig lefagysz, és elkezdesz személyeskedni.
Aki Én
@Philip Marlowe: @Shikari: @ómió: Ijesztő, hogy mennyire nem értitek mi történik.
És szerintem, ti basszus tényleg nem értitek.
Az egy dolog, hogy aljas uszítók vagytok, de ezt tényleg nem értitek.
Na, ez qrva ijesztő, hiszen köztünk éltek.
Egyébként a tüntetés nem törvénytelen, a polgári engedetlenséget meg a gazdátok indította be anno.
Az csak nektek, bolsevista csőcseléknek tetszik, hogy nem azért rúgnak ki embereket, mert nem jól végzik a dolgukat, hanem azért, mert kiállnak egy valamiért, egy közügyért, aminél nem is nagyon van közérdekűbb.
Hogy ti semmit nem tanultatok az életben, az meg nem a pedagógusok hibája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.