23 év után távozik az iskolából, ahol korábban diákként is végzett.

Múlt pénteken rúgták ki a Kölcsey Gimnáziumból Palya Tamás kémiatanárt is, akkor már sejteni lehetett, hogy a Tanítanék Mozgalomból ismert Törley Katalin franciatanár is a kirúgottak között lesz. 

A Tanítanék Mozgalom alapítóját is kirúgták a Kölcsey Gimnáziumból

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Tanítanék Mozgalom most közleményt juttatott el a 24.hu szerkesztőségéhez, melyben jelezték, hogy nagy nehézségek árán sikerült ma kideríteniük, hogy Törley Katalint is kirúgták a Kölcseyből.

„Szeptember 30-án, pénteken, a Belső-Pesti Tankerületi Központ három munkatársa azonnali hatályú felmondást tartalmazó határozatokat tartalmazó leveleket kézbesített a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárának. Az érintettek közül hárman a helyszínen tartózkodtak és személyesen átvették a dokumentumokat. Ők hétfőtől már nem dolgozhattak az iskolában, közalkalmazotti jogviszonyuk megszűnt. Ketten viszont – köztük én – nem voltunk már az épületben, ezért számunkra postai úton küldték el a határozatot. Aznap többszöri telefonos kérdésemre sem sikerült információt kapnom arról, pontosan mi áll a nekem címzett levélben”

– írta közleményében Törley.

„Mivel a Magyar Posta a mai napon sem kézbesítette a dokumentumokat, megkíséreltem személyesen átvenni azokat a tankerületnél. Ez nem járt sikerrel, ugyanakkor a hivatal pár emberséges munkatársának segítségével a következő információkhoz juthattam: a kézbesítés napjáig munkaviszonyom még fennáll, azonban utána – a szóbeli közlés szerint valóban rendkívüli felmondást tartalmazó határozat átvételével – a munkaviszonyom megszűnik.”

A tanár azt is hozzátette, hogy több, mint négy napos idegőrlő bizonytalanságnak lett így vége.

A nekem és a tanítványaimnak is elviselhetetlen, kiszámíthatatlan, érzelmileg nehezen kezelhető időszak a mai nappal lezárult. Diákjaimtól méltó búcsút vehetek, s mindannyian elkezdhetünk a további teendőkkel foglalkozni

– írta a pedagógus, aki a felmondásáról szóló határozatot a dokumentum kézhezvétele után jogi úton kívánja megtámadni.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem mindnyájan megkapják a támogatást a még helyükön lévőktől. Teljesen mindegy, hogy hány embert akarnak megfélemlíteni, mert pont ezért kell ellenállni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m73
Addig "örüljünk"ameddig csak kirúgják a tiltakozókat. Nem pedig a falhoz állítják!
justhpeter
Remélem mindnyájan megkapják a támogatást a még helyükön lévőktől. Teljesen mindegy, hogy hány embert akarnak megfélemlíteni, mert pont ezért kell ellenállni.
Apfelbaum
Tudom vagyis gondolom, hogy nem egyszerű ezt keresztül vinni,én Kecskeméten élek és a 3.legerősebb és legnagyobb létszámú iskolában dolgozik több ismerősöm, kettő tanító nénivel beszéltem az elmúlt héten és még nem is tudnak arról,hogy ez akár országos is lehetne...nem tudom eldönteni, hogy ez most az ő hibájuk vagy a rendszer hagyatéka,de itt volt ma a szemét szállítással kapcsolatos "tüntetés",össze fognak,ki áll mindenki és nem veszik fel a munkát addig amíg elejük nem teszik az emelt fizetési határozatot...így kellene tisztelt tanárok!!!
Shikari
Megérdemelte. Figyelmeztették, nem érdekelte és továbbra is törvénytelen sztrájkot folytatott. Ez a válasz a törvénysértésre.
Nem könnyezni kell hüppögve, hanem vállalni a felelősséget!
vacsi
Ami engem érdekel: akkkor most kik tanítanak a Kölcseyben?! Valaha az egyik legjobb gimi volt - az "átkos"-ban ...
Baker
@Shikari: Csak a daginak jár a villáskulcsos polgári engedetlenség!
Csicska Fidesz!
Eladott Ország
Oszkó Péter: „Volt Kölcsey diákként végtelenül büszke vagyok a volt iskolámra és azokra a diákokra és tanárokra, akik a mai felfordult világban is igyekeznek megmutatni az uralkodó kurzusnak is, hogy van civil bátorság...”
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/309208670_547750707153126_6124475137256076274_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=0Ico-Nkeh6oAX_OeTFG&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_VwjFVQV1dDAVwNItuB2Tje9pJV-oOAGYTfRFCGefq_A&oe=63413D63
madlaci66
@Shikari: Magyarországot is figyelmeztették, hogy megvonják az EU-s pénzeket.Abban az ügyben is vállalni kéne a felelősséget.
orsos vendel
Polgari engedetlenseg ??? Akkor az összes fideSS-est ki kellett volna rugni !!! Amikor nem tetszik nekik valami a parlamentben, kivonulnak, vagy be se mennek !!!
Béla333
Ha az állam különböző mondvacsinált ürügyekkel nem engedi legálisan sztrájkolni a tanárokat, akkor óhatatlanul eldurvul a helyzet!
Olajos Sanyának fogalma sincs, hogy mi zajlik éppen az általa irányított oktatók körében, ő csak erőből tudja (ha egyáltalán tudja!) megoldani a polgári engedetlenségi mozgalmat!
Aki Én
@Shikari: akkor te bírod a bolsi, megfélemlítő, bosszúálló rendszert, igaz?
Mindenki kussoljon és hódoljon.
Shikari
@Baker: Buzi ellenzék. Na most tanítgatják a hőbörgőknek a demokráciát!
sgl
Hát nem csodálkoznék, ha ezek a pedagógusok elleni gazemberségek annyira kumulálódnának, hogy robbanás lenne, és nagy bajba kerülne a fideszkormány.
Sajnos ez a tesze-tosza impotens balfasz kommunikálásra alkalmatlan álellenzék ezt sem fogja tudni kihasználni, szépen háttérből figyelnek, nem kockáztatnak, bemennek a Parlamentbe melegedni, zabálni, felveszik a milliókat és KUSS!
sgl
Volt itt kordonbontás, volt egy geczi aki 3 évig be sem ment a munkahélyére, kívülről lázított a hatalom ellen, egészégügyi reformot szétveretett,- azóta persze ezer milliárdokat kaszálnak,- a legaljasabb eszközökkel manipulált, , csakhogy ártson a hatalomnak, volt sikertelen erőszakos állampuccs, stb.
napersze az akkori hatalom egy debil gyenge, puha demokráciát képviselt, lenyelte a fidesz és aljas vezéreinek minden mocskát, nem büntetett és ennek örömére most szopunk, nem kicsit nagyon!
Ez a kis felhördülés a régi fidesz aljasságokhoz képest annyi mint elefántnak a szúnyogcsípés.
Erőszakos sztrájkok, - MÁV vezér belehalt,- és mindenáron mindent szétverni. Ja foylamatosan külföldre mászkáltak aljas mocskos hazug szövegeket terjesztettek, és el akarták vonatni a Magyarországnak járó akkoriban jóval kisebb támogatást is.
A maygar történelem legaljasabb söpredékét élvezzük, ellenzékből, hatalomból.
Horizont
A belügyminiszterre bízzák az oktatást? Olajos Sanya kiszőkítené a tanárokat és a gyerekeket is abban tuti nagymenő...

Na azok a gyerekek akik most kiállnak a tanáraik mellett és sírnak az elvesztésük miatt hétszentség, hogy soha a büdös életben nem fognak a fideszre szavazni!!!
sgl
@Horizont: vannak diákok akik emiatt nem tudnak emelt színtű érettségit tenni, aztán emiatt a továbbtanulásnál nem tudnak oda menni jelentkezni amit akartak tehát már itt pofáncsapja öket az élet és hatalmi arrogancia.
gyermekek jövőjét törik derékba, undorral tanuló, dolgozó milyen országot fog építeni??
VALAMI RETTENET AMIT A FIDESZ CSINÁL, ÉS AZ RETTENETEBB HOGY AZ UNIVERZUM LEGIMPOTENSEBB, TESZE-TOSZA, BALFASZ KRETÉNEKET KAPTUK ELLENZÉKNEK.
A választó azért választ szarul, mert a médiából szart kap!
Balfaszék beleszarnak a ventillátorba és azt terítik.
Baker
@Shikari: Háát..O1G nem is tudná tanítani a demokráciát!
Horizont
@Baker: Neki az ő szintjén elég amit a puhos tanít neki, ja meg a MI hazánk.
Szegény kis boldogocska.
csak úgy....
@Shikari: te koránkelö fontoskodó szarláda, aki a törvényekröl papol, közben a fideszes tolvak, völner,simonka,boldog,farkas..,még mindíg szabadlábon! tibi,te nagyon hülye és voltál te lófaß de nem tanár!
Philip Marlowe
Elég sokáig megúszta.
Nyugaton már 30x kirugták volna.
ómió
Rájöttek, hogy kamu ez a "tanítanék"!?
Shikari
@Baker: Hát persze! Meg H (hejszler)1G is tudna a Mazsihiszből demokráciát tanítani, hogyan diktáljunk a kormánynak, mint vallási kisebbség! :-)))))))))))))))))))))))))))
mackoka46
Az ÁVH-t idézik a módszerek. Orbánc takarodj !
madlaci66
@Shikari: akkor miért van ez a seggnyalás a brüsszeli pénzekért az államcsőd előtt?
Shikari
@madlaci66: Te találgatsz, mond meg te!
madlaci66
@Shikari: ja, hogy nem tudsz válaszolni? érthető
Shikari
@madlaci66: Helyes! Nincs kedvem még egy agyatlan, személyeskedő libsit elküldeni az anyjába! Na ez a szintetek.
madlaci66
@Shikari: Hát a bayer zsóti szintjét még nem tudod hozni, gondolom erre nincs leírás a reggeli fidesses kör emailben amit a fidess trollok kapnak.
Shikari
@madlaci66: Olvasgass csak bele az elvtársaid nekem írt gyalázkodásaiba és rájössz, Bayer egy finoman fogalmazó úriember!
madlaci66
Most ketten beszélgetünk. Honnan tudod, hogy kik az elvtársaim? Én csak azt kérdeztem, hogy miért van ez a nagy törvényalkotási láz, azért, hogy megkapjunk eu-s pénzeket, hogyha az országban minden rendben van? Miéret kell sok ezer milliárd ft hitelt felvenni kinából? Miért tárgyaltak az IMF-el, ha nem kell pénz?Miért kell kifizetési stoppot bevezetni? Ilyen kérdéseknél mindig lefagysz, és elkezdesz személyeskedni.
Aki Én
@Philip Marlowe: @Shikari: @ómió: Ijesztő, hogy mennyire nem értitek mi történik.
És szerintem, ti basszus tényleg nem értitek.
Az egy dolog, hogy aljas uszítók vagytok, de ezt tényleg nem értitek.
Na, ez qrva ijesztő, hiszen köztünk éltek.
Egyébként a tüntetés nem törvénytelen, a polgári engedetlenséget meg a gazdátok indította be anno.
Az csak nektek, bolsevista csőcseléknek tetszik, hogy nem azért rúgnak ki embereket, mert nem jól végzik a dolgukat, hanem azért, mert kiállnak egy valamiért, egy közügyért, aminél nem is nagyon van közérdekűbb.
Hogy ti semmit nem tanultatok az életben, az meg nem a pedagógusok hibája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.