Itt a részletes program.

Élőlánc, helyi engedetlenség, hídfoglalás: a fél országot megbénítják a tanárok akcióiPDSZ/Facebook

Október 5-e a pedagógusok világnapja, így erre az alkalomra több megmozdulást is hirdetettek a pedagógusok országszerte. Élőlánccal, pedagógussztrájkkal, helyi engedetlenségi megmozdulásokkal, hídfoglalással, szolidaritási akciókkal állnak ki a tanárok önmagukért, valamint a szimpatizánsok a tanárokért és a magyar közoktatásért – írja a blikk.hu. A PDSZ egésznapos sztrájkhoz több mint 200 intézményből csatlakoztak tanárok, több helyen polgári engedetlenséget is hirdettek.

A lap közzétette a napi programot is, mely szerint már reggel 7 és 8 óra között megindulnak a demonstrációk az iskolákban. Budapesten pedig már reggel 7 és 9 között élőláncot alkotnak: a Ferenciek terétől a Keleti pályaudvarig, illetve Budán a Széll Kálmán térig azok állnak majd élőláncot alkotva, akik szívügyüknek érzik a hazai közoktatás helyzetét.

7:00 Szegeden a Deák Ferenc Gimnáziumnál,

9:00 Budapesten a Madách téren a Vörösmarty Gimnázium tiltakozó akciója,

12:00 sajtótájékoztató a Bajza u. 49-51 előtt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) és a PDSZ közös tájékoztatója.

12:00 A BKV szakszervezete, az Egységes Közlekedési Szakszervezete mindenkit arra kér, hogy egy dudaszóval álljon ki a tanárok mellett,

15:30 A III. kerületi Fő téren az óbudai iskolák szövetsége szerenádot ad az óbudai tankerületnek,

16:00 Veszprém, Kossuth Iskolánál élőláncot szerveznek a közoktatásért,

17:00 A szimpatizánsok elfoglalják a Margit hidat,

19: 00 A Kossuth téren lesz szolidaritási tüntetés, a közoktatás és a pedagógusok mellett szólalnak majd fel a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szóvivői.

Forrás: blikk.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Neked sem a "szellem napvilága ragyogott be" az istálló ablakén, ha volt rajra egyáltalán ablak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez csak bohóckodás...kb nulla eredménnyel...ha a puhos megunja,kivezényli a pintőrséget tömegoszlatásra, bár ide még az sem kell...kiabálnak kicsit,aztán békésen hazamennek..és a legszörnyűbb, hogy a tanárok " majálisozása " eddig a legkeményebb, ami történt...undorító,puhány nemzet lettunk...egy cigányféreggel az élen...
ómió
Jövő, viszont, csak bolsik nélkül van, efftársak! Még, ha tanárnak álcázzák is magukat!
csak úgy....
@Shikari: 08:19 és ezt pont a fideszék idomított vakegere mondja? :) debutavagy tibim..
balos
@csak úgy...: Ez nem tibi,csak felvette a geci helyett!Az nem állt jól neki!
gina
Igy tovább ezt a mocskos cigányt és bandáját helyre kell tenni, sz@r mocskos maffiózók, takarodó
Aki Én
@Philip Marlowe: Hogy a büdös faszba lehetséges, hogy te tényleg semmit nem értesz ebből?
És még nagypofával hirdeted is.
Tudod, nekünk IQ 30 fölött nem tetszik, hogy tanárokat, vagy bárkit azért tesznek utcára, mert kiáll valami mellett, egy közügy mellett. Nem a munkájukkal van probléma, sőt. Aztán csodálkoztok, ha kimondja a világ, meg a hazai túlnyomó többség, hogy ez nem demokrácia.
Ez a komcsi diktatúra, amit ti imádtok, mert qrvára sötétek vagytok, és nem is értitek mi történik.
Csak nyomjátok a belétek táplált mocskos gyűlölködést.
drrotf
Azok az emberek akik egy fiatalt hét éves korától tizennyolc 23 éves koráig nevelnek és tanítanak a tudományok alapjaira, és olyan tudást adnak, hogy azzal az életben boldogulni lehet,és a fiatalok be tudnak illeszkedni a társadalomba, mert az együttélés követelményeit is megismerik, azok megérdemelnek annyi fizetést hogy polgárként tudjanak élni, nem egyik napról a másikra!Szégyen ez azokra akiket szintén pedagógusok tanítottak egykor, és vezettek be az élet zeg-zugos rejtelmeibe, és most mint honatyák és anyák így hálálják meg mind azt a jót amit a tanáraiktól , a pedagógusoktól kaptak.Szégyen ez Uraim és Hölgyeim magukra nézve, és még azt is mondhatnám, hogy hozzáállásuk és elutasító magatartásuk felháborító.Hogy állami intézmény az iskola a saját tanárainak megfelelő bérezését a magyar költségvetésből nem tudja, vagy nem akarja rendezni ez felháborító, és mutatja, hogy Önök mint honatyák és anyák egyáltalán nem tartják fontosnak a jövendő nemzedék oktatását, és ezzel a nemzet felemelkedését!Kövér László ezért ugyan nem bünteti meg magukat, de a magyar nép nem felejti el ezt a nemzetellenes magatartásukat , mert az ifjúság oktatásának , nevelésének semmibevevése az egy nemzet elleni cseleket !
Néro2
Dehogy bénítják ! Én itt Barmokfalván kinéztem az ablakon és nem láttam tüntetőt. Egyet sem. Lobotómizált istván 71 fidzse savazó Barmokfalva Korlátolt Dülő 1. (az egész Dűlő nevében )
namihami
@KisTehen: 12.35: Ezt a ""felsőbbrendű"" jelzőt már több személy megpróbálta kisajátítani!
Köztük volt egy Adolf nevű is, aki aztán egy kb. 50 milliós áldozattal járó ""apróbb"" változtatásokat próbált illetve vezetett be. Ami magában foglalt néhány millió elgázosítást, főbelövést és hasonló, a ""felsőbbrendűséget"" bevezetni szándékozó ""csínyt""---a hozzátartozó ""alsóbbrendű"" áldozattal. A haditettekben és a hasonló céllal a polgári áldozatokkal egyetemben.,
Nessy
@KisTehen: Neked sem a "szellem napvilága ragyogott be" az istálló ablakén, ha volt rajra egyáltalán ablak!
csak úgy....
@Nessy: láttál már okos bocit? ez is csak egy itt kérödzö...
csak úgy....
@Horizont: orbán ökrei egy egész csorda.
namihami
@KisTehen: 13.13: Hol? Mikor?
És egyébként is, egy normális(!) nő nem egy rendszernek vagy ellene szül gyereket.
Ti (te) talán a jobboldalnak csináltátok? (ha van)
bence
Most már folytatni kell a végsőkig ! Nem szabad meghátrálni ! Eredményt csak így lehet elérni . Ez a kormány csak az erőből ért !
bence
@Pálinkás Pál: ! Én bízom a végsőkig való kiállásban ! Ha most meghátrálnak végük van !
bence
@Philip Marlowe: ! Na és mit csinálnának ? Várnák a kirúgott tanáraikat ?! Vagy te oktatnád őket ?! HAJAJ
Pálinkás Pál
@bence: nincs semmi jelentősége,hogy felveszik-e a munkát,vagy sem...az ellátásnak kéne sztrájkolni...az ütné a puhost..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.