Ezt egy szerda esti kormányrendeletből lehetett megtudni.

Lázár János kapta az autópálya-koncesszió felügyeletét

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A rendelet szerint 

„az országos közutak és műtárgyaik létrehozására és működtetésére vonatkozó koncessziós szerződésekkel összefüggésben az államot megillető valamennyi jogot és kötelezettséget, így különösen a szerződés teljesítésével, végrehajtásával kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket, ennek keretében elvégzi a koncessziós szerződésekben rögzített gyakorisággal az üzemeltetési és karbantartási tevékenységek ellenőrzését is.”

A már érvényes szerződésekre is vonatkozik mindez, a 35 évre szóló koncessziót Mészáros Lőrinchez kötődő és más kormányközeli magántőkealapok, illetve alvállalkozó cégek nyerték el. 

Az autópályákra vonatkozóan ez került át most Lázár Jánoshoz.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Csakhogy képben legyen a magyar jobbágy a vármegyében, hogy miért ‘érdemes’ adót fizetni+27%-os áfát...+ 16x-os meg 24x-es energiaszámlát…+ 420-as huf és 430-as usd. ( Lázár batidai kastélya)
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Finfovilag.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F01%2Fbatida_top_story_lead_focuspointcut_600100010x314100010.jpg&key=xyHBhOL1BNM7gdelSCPPUg&w=800&h=585
Az autópályák és utak fenntartása sehogy sem jogászoknak való feladat, akkor már inkább a lóápolás! Én is adnék felügyeletet neki. Nocsak! Megint nagy pénzek közelébe engedik? Mi történt?
Dr. Proktor
A maffia is behajtókon keresztül jut a pénzéhez, tanultak a példából...
CsipkeRózsa
"Lázár János kapta az autópálya-koncesszió felügyeletét"

Még hány terület lesz Lázár felügyelete alatt, egy fenékkel hány lovát akarja megülni egyszerre?
Eladott Ország
Most, hogy sikerült az autópályák ügyét, ilyen "megnyugtató" módon rendezni, odaajándékozhatnák a többi utat is valakinek. A lakossági épületek szigetelésére kapott EU-s támogatás is jó kezekben volt nála 5-6 éve, ja nem ide. Igen le lett fújva az egész és közintézmények szigetelésére ment el, mert úgy gyorsabban lehívható, közbeszerzéssel meg aztán lehet érvényesíteni az "alkotmányos költséget" a "legjobb" helyre került és a "leghatékonyabb" módon lett felhasználva a forrás mint minden EU-s pénz ebben az országban. Ebből még nagyobbat lehet szakítani, mint a dohánykoncesszióból? Batida bővül, fácánok reszketnek. Gyakorlatilag minden nagyobb projekt ez a Jani keze alá került. Érdekes lenne tudni, mi a fene van a háttérben, hogy hirtelen ekkora hatalmat kapott. Tiszta brazil szappanopera. Lopez, lopaz és minden frankó. Na csak visszakerül a fazékhoz a kis köcsög. Fácánvadászat, vadászavatással, tivornyával.
uploads.disquscdn.com/images/48b2175935694b048900fc669e45cdd144bd51e6a9f918b5448b12d46f5f1f7b.jpg?w=800&h=566

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.