Múlt hét szerda után most péntekre újabb pedagógussztrájkot hirdettek a szakszervezetek, a tanárok sztrájkot vagy polgári engedetlenséget választhatnak tiltakozási formaként.

Folytatódik az országos tanársztrájk

Fotó: Facebook

A munkabeszüntetésen kívül számos helyen élőláncos demonstrációkat, illetve különféle megmozdulásokat szerveznek – írja a 24.hu.

Délután fél öttől a Hősök teréről indul a Diákok a Tanárokért tüntetése a Belügyminisztériumhoz.

A budapesti Madách Imre Gimnáziumban péntekre rendkívüli tanítási szünetet rendelek el, a tanítási nap pótlásáról később döntenek, jelezte az intézmény honlapján. Itt egyébként 21 tanár kapott fenyegető levelet a fenntartótól.

A Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Iskolaközpont dolgozói is szolidarítanak a pénteki tanársztrájk résztvevőivel, ám ők nem sztrájkolnak, hanem 41-en aláírtak egy tiltakozó nyilatkozatot.

a Pedagógusok Szakszervezete szerint beetetés a tegnapi kormányinfón tett bejelentés a pedagógusok béremeléséről, és úgy tűnik, nincsenek egyedül véleményükkel. A Tanítanék Mozgalom Facebook-oldalán azt írta:

Gulyás Gergely: polgári engedetlenség nincs. Tanítanék: elég tanár, tisztes megélhetés, sztrájkjog nincs. Ezért lesz pénteken újra polgári engedetlenség!

A PDSZ legutóbbi gyűjtése alapján legalább 75 különböző helyszínen készülnek különböző demonstrációval pénteken, a lista itt található, sztrájktól kezdve, éneklésen át, egészen flashmobig lesz itt minden.

A Szentesi Felsőpárti Óvoda tagóvodáiban dolgozók is csatlakoznak a pénteki sztrájkhoz, a dolgozók még ügyeletet sem tartanak, erről értesítették a szülőket is, számolt be olvasónk. Délután pedig a pedagógusok, szülők és diákok flashmobot tartanak majd a szentesi Kossuth téren.

A nap első megmozdulása a Széll Kálmán téri flashmob, amit a Közép-Budai Tankerület iskolái szervezett, ezzel előkészítve az aznapi iskolai sztrájkot. Ezek az intézmények egyébként múlt hét szerdán is ugyanitt akcióztak, ehhez a tankerületi központhoz tartozik például a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium is, ahol nemrég 37 tanár kapott figyelmeztető levelet.

Nem csak a Széll Kálmán téren kezdődött el a tiltakozás már tanítás előtt: a Móricz Zsigmond körtéren is már kora reggel akcióztak a diákok. Ezt a demonstrációt a Kempelen Farkas Gimnázium, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, az Újbudai Széchenyi István Gimnázium és Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium diákjai szervezték az oktatásért és tanáraikért.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A lényeg, hogy tüncikéznek.
Mi az amit akarunk?
Tüncikézni!
Miért?
Csak!
Ki ellen?
Mindegy!
Hol?
Mindenhol!
Unalmas...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Shikari: Az bezzeg a kutyát sem zavarta a hívek közül, amikor a Kossuth réti "tüncikézők" miatt nem járt a villamos, lehetett kutyagolni a Nádor utcáig. A beszólásaik miatt inkább még került egyet az ember! Az sem volt probléma, amikor a fidesz nem a parlamentbe járt be, hanem a téren buzdította a híveket! A kordon bontás meg akkoriban polgári engedetlenség volt, Orbán vezetésével! Qvod licet Iovi, non licet bovi!
Nessy
@Shikari: Szólj majd a régi rendszer üldözött komcsijai vezette CÖF -nek is!
ómió
@Giovanni Alba: Ezek csak a töredék rész! Helyettesítse a normálisa! Meg kell szervezni! Ezek annyit nem értenek, hogy jan. 1-től 21% fizuemelést kapnak, hacsak a saját brüsszeli efftársaik - ellenük tüntessenek(!) - azt is el nem kaszálják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.