Az LMP követeli, hogy a kabinet vonja vissza a döntését, miszerint a jövőben telepítendő, nem erőművi napelemek által termelt villamosenergia nem táplálható be a hálózatba – mondta Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes pénteken sajtótájékoztatón, úgy értékelve: a kormány üldözi a megújuló energiát.

LMP: Az Orbán-kormány továbbra is üldözi a megújuló energiaforrásokat
Fotó: Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika frakcióvezető-helyettese azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én. MTI/Balogh Zoltán

Az ellenzéki politikus kijelentette:

a változtatás csapás a magyar megújuló energiatermelés elterjedésére, és még inkább kiszolgáltatja az országot az orosz fosszilis energiának.

Bár a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki tájékoztatóján a döntést azzal indokolta, hogy a magyar villamosenergia-hálózat nem tudja befogadni a háztartásokban vagy a vállalkozásokban saját részre megtermelt energiát, ez hálózatfejlesztéssel megoldható lenne, és meglenne rá a költségvetési forrás is – mondta Kanász-Nagy Máté.

Sérelmezte, hogy a rendelkezés miatt nő a napelemtelepítés megtérülési ideje, ami visszaveti majd a használatát, holott a háztartási napelemek bár csekély, de dinamikusan bővülő részei a hazai energiatermelésnek.

Mindez már a második "pofon" a megújulóenergia-termelésnek, az első az volt, amikor a kabinet lényegében betiltotta a szélerőművek telepítését

- jegyezte meg.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Meg kell védeni Paks 2 szükségességét, hiszen még el sem kezdődött a beruházás, de már milliárdokba került!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
Megengedi hogy mindenki vegyen magának akkumlátort és az a sajátja lesz, nem kell fizetni rendszerhasználati díjat sem, áramdíjat sem. Amennyi napenergiát be tud cserkészni az neki ingyen van.
Akkor már nem függ senki Putyintól se meg senki mástól, a nap meg süt.
csak úgy....
@magyar1: tudod te,hogy mibe kerül egy ilyen "akkumulátor" ?
magyar1
@csak úgy...: Nem. De azt ne várd, hogy a kormány fizesse és utána ingyen áramod van.
csak úgy....
@magyar1: én a ti kormányotoktól nem várok semmit, az viszont jó lenne ha a hozzád hasonló pógároknak több esze lenne! -már a magatok érdekében is...
Jozefina
Még nem alakult meg a megfelelő fidesz-kdnp maffia cég, aki elvégezni a napelem parkok és szélerőmű parkok telepítését, üzemeltetését!!!? Sokkal előbb termelnének áramot, mint Paks II.!! Talán ez is a baj, hiszen akkor talán nem kellene Paks, ahonnét nagyon sokat tudnak majd zsebre játszani!!??
ómió
Pedig az LMP-s efftársak imádják a horribilis rendszerhasználati díjak fizetését!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.