Rónai Sándor EP-képviselő szerint adottak a feltételek, hogy Magyarország nyugatról is vegyen gázt, ami olcsóbb az orosznál.

A Demokratikus Koalíció szerint ha nem csak orosz gázt venne a magyar kormány, már ma vissza lehetne vonni a "kormányzati rezsiemelést" – mondta vasárnapi, online sajtótájékoztatóján a DK EP-képviselője az MTI híre szerint.

DK-s politikus: Orbán Viktor a Kreml parancsát követi, amikor Putyintól vesz gázt

A Kreml által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyalása Moszkvában 2022. február 1-jén.

Fotó: MTI/Kreml

Rónai Sándor úgy fogalmazott, hogy az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára "mostanra már a 30 euró alá is bement". Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy Magyarország olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz helyett, Orbán Viktor miniszterelnök "kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni" – állította a politikus.

A kormányfő a magyar érdekkel szembemenve a "Kreml parancsát követi és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül" – jelentette ki.

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: Melyik? Hogy a tőzsdei árnál drágábban vesszük az orosz gázt? Hogy pl. januártól tizenháromszoros árat kér óvodáktól a szolgáltató, de mástól is tíz, tizenötszörös árat kérnek, plusz 27 % ÁFA!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Az a baj,hogy háromszoros áron, és tizenháromszoros áron számláz a szolgáltató!
fergeteg
Be fagyna már most, a vörös bolsi segged szarjancsi !
namihami
A nyugati ár nyilvános (tehát nem ""alkotmányolható""), a keleti egy Szijjártó-Lavrov megegyezés hozadéka (sose ismerhetjük meg)!
Nem okozna számomra meglepetést, ha az a 30%-os ár tényleg igaz lenne. És a fideszhaszon néhány családtagnál csapódna le. (lásd még ""svájci gázbeszerző cég"")
Sámannus
A csüngőhasú zsákostúl hordja neki a pénzt.
Nessy
@Csizmás Kond: Melyik? Hogy a tőzsdei árnál drágábban vesszük az orosz gázt? Hogy pl. januártól tizenháromszoros árat kér óvodáktól a szolgáltató, de mástól is tíz, tizenötszörös árat kérnek, plusz 27 % ÁFA!
Csizmás Kond
@Nessy: Nem tőzsdézek tehát nem tudom az ottani árakat, azt viszont tudom, hogy ha tényleg lenne olcsó gáz akkor a zunió nem rinyálna hogy akinek van az ossza meg a többivel, nem sírna azon hogy spórolni kell stb...aljas hazudozás az egész.
Amúgy az egész gáz dolog csak némi kevés hozzáértést igényel ahhoz hogy felfogja valaki, hogy az orosz gáz mekkora szerepet játszott a zunió gazdaságában és mekkora űr keletkezett a megszűnésével. Ha lenne akkor nem basztatnák minden nap az árakat haen lehoznák ahhoz az igenolcsó gázárnak a szintjére amit idehazudtak...és máris meg volna oldba a keleti kérdés sőt Orbánnak is kénytelen volna azt venni.
Nessy
@Csizmás Kond: Talán néha nem csak a királyi médiát kellene olvasni, hallgatni! Most épp az van műsoron, ami nálunk már évek óta, hogy sapkát kapna a gáz ár. Bár a nyári 300 euró helyett csak 100 euró a gáz ára! azaz harmadára esett! De legyen neked a te hited szerint!
Nessy
@sgl: Kis hazánkban erős akarat csodákra képes! Jó pár százezer milliárdot hoz a költségvetésnek a magas ár, és a 27 % ÁFA! Míg máshol az ennél alacsonyabb adót is csökkentik, nálunk az tabu! Kell az a pénz másra, másoknak!
Csizmás Kond
@Nessy: ...királyi média...
" 2022. október 21. 12:07
Bár Charles Michel bejelentette, hogy az EU-csúcson a vezetők megállapodtak az energiaárak leszorításáról uniós szinten, valójában csak arról született döntés, hogy most már megszülethet a döntés. Ársapka és közös gázvásárlás magyarok nélkül, ingerültség Brüsszelben. Bónusz: Németországra most jobban haragszanak, mint ránk."
Nessy
@sgl: Az vagy 2000-s rendelet, amihez semmi közünk, csak a fizetés, vagy valamelyik éjszakai Magyar közlönyben, szerényen meghúzódva, kik kaptak megint milliárdokat, milyen célokra! Miből lettek páran hirtelen milliárdosok?
Lepényleső
Egykor a kommunistának mondott szovjet hatalom ellen uszított,
most az orosz Vlagyimir mellett sunyin,áruló mintájára masíroz,
miközben egy országot teljesen megoszt,kifoszt,egrecéroz?
ómió
Ez a "DK-s politikus" is szívesebben fagyna meg, vagy "csak a népét jegelné"?!
Nessy
@Lepényleső: Ez Orbán "elvhűsége"! Lényeg, hogy hívek ezt imádják benne, és a társaiban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.