A Goldman Sachs előrejelzése szerint az európai földgázárak a következő hónapokban mintegy 30 százalékkal csökkenhetnek a rövid távú ellátási bizonytalanságok sikeres áthidalása miatt, középtávon azonban elsősorban a szűkösen elérhető LNG-kapacitásoknak köszönhetően ismét az egekbe szökhet a jegyzés, a megawatt-óránkénti 250 eurós szint is elképzelhető az elemzők szerint.

Sokkoló hír érkezett a gázárakról: jövőre jöhet csak a neheze, meredek emelkedés várható

Fotó: pixabay.com

Az iparági konszenzus alapján azonban nem az idei tél ellátásával lesznek nagyobb problémák, hanem

jövőre jöhet majd csak a neheze.

A földgázárak 2023 első három hónapját követően várhatóan több tényező miatt is meredeken emelkedni fognak, de elsősorban az LNG-szállítások alakulásának lesz köszönhető a kedvezőtlen helyzet, mutatnak rá az elemzők.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Portfolio

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Miután jelenleg itthon a 300 eurós gázzal számolnak, és annak a többszöröséért adják a szolgáltatók, a 250 euró csökkenés .
jesz
ijesztgetjük a népet?...ijesztgetjük?...hogy szarnátok sünt.
Yoda69
Ha a dilettans orban/szarrago duo nem vette volna meg 5x-os aron a ruszkiktol, akkor most olcson lehetne venni a holland tozsden.

@rokker33: Miert nem putinnak koszonod, tokfej?
fergeteg
@Yoda69: Hülyegyerek. USA gáz ide? Barom
fergeteg
Addig nem fagy belétek a szar bolsik amíg Orbán a miniszterelnök.
kormanyos63
@rokker33: Inkább köszönd meg a ruszkiknak és Putyin elvtársnak!!
rokker33
@Yoda69: @kormanyos63: miért is?? Putyin tavasszal megmondta,hogy nem lesz gáz, ha az európai országok beleszólnak a háborúba.Lett sok értelmetlen szankció és nincs megoldás a gázhiányra.Nem kellett volna ennyire belefolynia az eu=nak ez nem a mi háborúnk, hanem az usa és Oroszországé minket csak belerángatott a két nagyhatalom! Ukrajna nem győzhet ezt Putyin nem fogja engedni mi meg majd küszködünk gáz és energia hiányában amit az usa nagy ívben szar le!
Yoda69
@rokker33: Wrong!
Putin mar tavaly is korlatozta a gazszallitast, mutatva ezzel hogy o az ur a szemetdombon. Egyfajta nyomas gyakorlas volt az EU-ra. Ne legyen ketseged afelol hogytovabbra is igy zsarolta volna az EU-t, ha nem jon kozbe a haboru. A haboru felnyitotta vegre az EU szemet, hogy nem engedhet putinnak, es a leheto legjobb dontest hoztak a szankciokkal, amit meg maga O1G is megszavazott, mert belul o is tudja hogy ez a helyes lepes, csak a birkakat kell etetni a maszlaggal idehaza, hogy megmaradjon a tamogatottsag. Persze nem mindenkit tud ezzel a hazugsag cunamival becsapni, amit a "koz"teves hazugsaggyar zudit az emberekre.
Megnyugodhatsz putin ezt a haborut elvesztette. Ukrajna fog nyerni igy vagy ugy. Ez pedig putin bukasahoz fog vezetni, es az uj orosz vezetes kiegyezesre fog torekedni az EU-val, mert kell nekik az Unios piac. Ugyhogy lesz orosz gaz, de emelett az Unio tovabb fog fuggetlenedni oroszorszagtol energia ugyben.
drrotf
Én úőgy látom hogy a hazai gázárakra a világpiaciárak semmi hatással nincsenek.Hiába lhet már több napja is az egyhatodért venni a gázt a piacon nálunk amikor a legmagasabb volt a gázára a világban akkor állapította meg a kormány a haza gázárakat, és onnan nem mozdul egy jottányit sem!Ha ez így van, akkor mit érdekel engem mint otthoni gázfelhasználót a világpiacon a gázárváltozás?Tudom hogy az iparban és még több helyen is használják a gázt, de ott is csak az látszik, hogy csak a gázáremelkedést fogja követni a piac, a csökkentést a fogyasztókra nem" hárítják át "a felhasználók .Az állam is abban érdekelt, hogy magas legyen a gáz, az energia ára, mert az ÁFA is erre a magas árra megy, és sokkal több az állam bevétele így!Szóval ki van ez találva úgy hogy a fogyasztót ne nagyon érdekelje, hogy ténylegesen mi mennyibe is kerül.
Yoda69
@fergeteg: Te agyatlan barom. Gondolom fogalmad sincs mi az az LNG? Nem is nezem ki beloled.
Az USA gaz csak egy forras. Ott van meg Eszak Afrika, es Norvegia is, ahonnan a zome jon. De nyugodj meg lesz orosz gaz, amint megbukik putin. Arra pedig nem kell mar sokat varni.
fergeteg
@Yoda69: a zsidó furfanggal ránts ki egy olyan gázvezetéket, az említett gázlelő helyeidről,ahonnan
már januártól jöhet gáz.
Nyugodj meg te eszetlen még Medvegyev is ad ide gázt,de Gyurcsány fattyainak nem.
Jobban utálják ma ott Gyurcsányt mint a még nem is kormányzó britet.
Yoda69
@fergeteg: Hihetetlen mennyire sotet cigany barom vagy. A vezetekek mar reg megvannak. LNG lefejto helyeket kell epiteni. Hozzank is jon nyugati gazvezetek Ausztriabol. Azt hiszed te idiota moszkovita, hogy a ruszkik korul forog a vilag?
kereső
@fergeteg: Ebben akár igazad is lehet- Gyurcsány nem ült be a gazprom igazgatóságába, és más finom oroszok által felajánlott helyekre. Még azt is sikerült elintéznie, hogy 2008-ban ujjáépitsék az ukránok a munkácsi várban lévő turul szobrot- amit most lebontottak, orbánnak köszönhetően.
rokker33
@Yoda69: Nem tudom már nem hiszek ebben az ócska mesében hogy putyin megbukik meg majd milyen rosszul járnak az oroszok! Jövőre úgyis kiderül, de semmi jóra ne számítsunk az eu s balfaszok úgyis azt teszik amit az usa parancsol és már megvan irva a forgatókönyv is! Te meg éld az életedet álomvilágban, majd meglátod hogy mi leszünk a legnagyobb vesztesei ennek a konfliktusnak nem az oroszok nem ukrajna és nem amerika, hanem mi európaiak!
Yoda69
@rokker33: Ha putin megbukik az oroszok csak jol jarhatnak, feltelezve hogy egy normalis demokratikus uton megvalasztott kormany lep hatalomba, es nem egy ujabb megalomanias.
Ha megvan a forgatokonyv hogy mi lesz jovore, akkor told ide, kivancsian varom.
A konfliktus legnagyobb vesztesei valoban mi leszunk, illetve mar vagyunk. Nem mi europaiak, hanem mi magyarok. Es nem a haboru miatt, hanem orban miatt. Alomvilagban meg szerintem ti eltek, amit orban festett koretek. De az a narancsszinu szappanbuborek eldurrant, es most jon a sotet valosag.
Törölt Nick
Egész Európában nálunk a legdrágább a gáz. Más országokban ársapka nélkül is sokkal olcsóbb mint itt, és persze könnyebben is fizetik ki, mert fizetésben meg utolsók közt kullogunk. Ezt köszönöd a Gecinek, te kretén @rokker33: ?
rokker33
@Yoda69: Nem vagyok Fideszes nem voltam és nem is leszek! Putyin meg úgy fog megbukni ,mint Sztálin vagy Lenin...Orbán is 13 éve hatalmon van nem lehet leváltani!] Diktatúrát CSAK ERŐSZAKKAL ERŐSZAKOSAN LEHET LEVÁLTANI! Mint Ceaușescut agyon kell lőni mindet, de tudjuk hogy erre nagyon kicsi az esély szinte 0 ! Tüntetés szakszervezetek semmit sem érnek !]
rokker33
@rokker33: és az ellenzéknek nevezett hulladékok sem tesznek semmit!
Néro2
Kizárt , hogy jövőre Nagy Orr Bán meg tolvaj bandája elintézte , hogy már most is ötszörös áron legyen.
Jővőre már csak kevesebb lehet.
Bár ezek a rohadt tolvajok vesznek tízszeres áron is akkor is ha harmadáért árulják a világban.
Nyájuk meg béget , hogy dejó bejó !
Ja meg ez :
uploads.disquscdn.com/images/1158a3401cb3a92f4f9f8d38f9cce75ec730ace4670aac3edf7e9324b588014d.jpg
Én eddig azt hittem agyhalál után nincs élet. Dehogynem ! Még szavazófülke is van !
ómió
Tovább "szankcionáljátok", efftársak!? De, akkor, most "zuhan", vagy mégsem?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.