Diákok szervezik az újabb demonstrációt.

A hvg.hu cikke szerint újabb tüntetést szerveznek az oktatásért, mivel a kormány semmilyen érdemi javaslatot nem tudott mondani a tanári szakszervezeteknek a legutóbbi sztrájktárgyaláson.

Az oktatásért fognak tüntetni a fővárosban november 18-án

A kép illusztráció!

Diákok az élőláncos tiltakozásukon a Szent István körúton 2022. október 27-én. Ezen a napon Budapesten élőláncot alakítottak diákok, szülők, pedagógusok és támogatóik az Egységes Diákfront kezdeményezésére.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az újabb tüntetés Budapesten lesz november 18-án, Elég a lenézésből címmel, a demonstrációt a Március 15. térre hirdette meg az Egységes Diákfront három csoportja. A tervek szerint a Március 15. térről az Erzsébet hídon át a Lánchíd utcán keresztül a Clark Ádám térre vonulnak majd a résztvevők.

A diákok megítélése szerint nem történt semmi változás az oktatás terén, a november 7-én tartott sztrájktárgyaláson pedig a kormány nem állt elő érdemi javaslatokkal a tanári szakszervezetek követeléseire válaszul. Ráadásul a közmédia hallgat az országban zajló megmozdulásokról és a szervezők szerint az oktatás valódi állapotáról sem tájékoztatnak.

„Látszatintézkedésekkel nem lehet minket elhallgattatni! (...) Mutassuk meg, hogy nem fogyott el a lelkesedés!”

– olvasható a bejegyzésben.

Mint ismert, november 14-18. között a Külső-Pesti Tankerület alá tartozó több mint 25 iskolában sztrájkolnak a tanárok, személyenként változó időtartamban.

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kedves fiatalok!!! Jól érzékelitek, hogy a hatalom leszarja a követeléseiteket és a tüntetéseiteket is!!!?? Valami mást kellene kitalálnotok, mert ez nem működik hatékonyan, annak ellenére, hogy országszerte számosan szimpatizálnak veletek és mellettetek is vannak. A langyos beszédek helyett inkább Petőfit, József Attilát, Ragnótit kellene szavalnotok, vagy hallgatni Koncz Zuzsát, Bródyt, stb... Egymást kellene lekesítenetek!!! Ez az egész a ti érdeketek és a gyermekeitek jövőjéről szól!!??
ómió
Ó, igen! Már megint a "diákok szervezik"! Meg a "dörgölőzésük" a "tanár" efftársakhoz!
karma1
@Jozefina: A hvg is atnent seggnyalosba. Es csusztat, mint az istennyila! Egeszen szemermesen elhallgatjak, hogy a tanarok EGYHETES PERMANENES SZTRAJKOT TARTANAK, ami ma kezdodik, es 18-ig tart! Na, bameg, hogy fogjatok ezt az egy hetet kommunikalni, kisbalfekek?
Pálinkás Pál
vazze...tényleg ez a legnagyobb probléma?...ellenzék, miért nem viszitek az embereket utcára?...mondjuk az energia árak miatt?...nem az oktatásügy miatt fognak hidegben megfagyni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.