67 éves korában hunyt el.

A többkilós rántotthúsokról elhíresült Pléh-Csárda adta hírül a Facebook-oldalán, hogy alapítójuk, Bábel István november 9-én reggel elhunyt – olvasható a hvg.hu cikkében.

Elhunyt a többkilós rántotthúsokról elhíresült Pléh-Csárda alapítója, Bábel István

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A szakácsot a bejegyzés szerint november 22-én 10:45-kor helyeik végső nyugalomra Kecskeméten a köztemetőben.

Akik a temetésen nem tudnak személyesen részt venni, de szeretnék leróni a kegyeletüket, azok ezt megtehetik a Pléh-Csárdában az erre kijelölt helyen. A bejegyzés szerint az ott elhelyezett virágokat/koszorúkat eljuttatják a temetésre.

A cikk szerint a "Bádog Gundel" legfőbb nevezetessége az óriási méretű, több kilós rántotthús volt, ami sokakat vett rá arra, hogy elzarándokoljanak a rákospalotai étterembe. Anthony Bourdain amerikai sztárszakács is meglátogatta a helyet, amikor Magyarországon járt, ő többek közt a májas-velős palacsintát is megkóstolta, de az óriási rántotthúsokkal is keményen birkózott.

Forrás: hvg.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Emmersson71: Imádtam a "Szalontüdő"-t. És a hatalmas rántotthúst. A szalontüdőt viszont nem. És a Pléh Csárdát. Szerintem már nincs meg. Sokat jártam arra a kis piacra.
Sajnálom szegényt, különleges ember volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@nemkati: 16:33 És még a málnaszörp is finom volt! Én elég régen a környékén dolgoztam és 1 adag ételt ketten ettünk, mert valóban nagy adagok voltak.
Emmersson71
@szegfue: Ajánlom még a '93-as Potyautas (Schwarzfahrer) című Oscar-díjas német rövidfilmet! Feliratos - németesek előnyben :) -, picit késik is a hanghoz képest a szöveg..de ritkaság, csoda, hogy a Youtube-on fenn van.

www.youtube.com/watch?v=68ZNizuYNgw
nemkati
Ez jó! :)
Olyan 0rbános - akarom mondani Lévai Anikó férjés, magyar kormányos menekültellenes propagandafilmre hasonlít. :))
szegfue
@Emmersson71: Húúú, de jó ez is! Gyakorlatilag végig drukkoltam a filmet, alig birtam kivárni a poént. Kösz.!
Emmersson71
@szegfue: Szeretem a rövidfilmeket, nem kell mindig másfél óra a mondanivaló kibontásához :) Itt van még kettő, bár ezek más stílusúak, szerintem nagyon jók. Az első spanyol, a második magyar.

www.youtube.com/watch?v=gV7CBMM9tng

www.youtube.com/watch?v=X1h_Zd7VKwM
szegfue
@Emmersson71: Annyira nem kedvelem az animációs mesefilmeket, de ezek nem is azok... engem inkább Aesopus állatmeséire emlékeztetnek, melyek tanulságosak. Különösen a 2. kisfilmnél rá nem jöttem volna a megoldásra!:) Egyébként olvasni is leginkább a novellákat szeretem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.