Átfogó videóban mutatja be a Telex az Alapjogokért Központot és annak vezetőjét, Szánthó Miklóst. A videóból többek közt kiderül, hogy az Alapjogokért Központ az első, több tízmilliós támogatását a Fidesz pártalapítványától kapta, ahol annak idején Gulyás Gergely mostani miniszter volt a főigazgatója.

Részletes videót készített az Alapjogokért Központról (AK) a Telex, melyben azt járták körbe, hogy milyen kapcsolatoknak köszönhető, hogy az AK már az indulása pillanatában több tízmilliós támogatást kapott a Fidesztől. Mostanra, kevesebb mint 10 év alatt viszont már odáig jutott az AK, hogy évente kapnak milliárdos támogatást az államtól.

Telex: Gulyás Gergely bábáskodott az Alapjogokért Központ születésénél, az első támogatást is neki köszönhetik

Fotó: Facebook/Alapjogokért Központ

A cikk szerint a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) pont ugyanazon a napon (2013. június 17.) ítélt meg egy 31,6 milió forintos támogatást a Jogállam és Igazság Kft-nek, amikor a vállalkozás cégbírósági bejegyzése befejeződött. Ez a cég tartja fenn és működteti az Alapjogokért Központot egyébként.

A lap szerint a videó elkészültét megelőző számos háttérbeszélgetésekből az a kép rajzolódott ki, hogy az AK "lényegében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek köszönheti, hogy el tudott indulni és fenn tudott maradni."

A lap megkeresésére Gulyás Gergely elmondta, Szánthó Miklóst (az AK vezetőjét) legalább 15 éve ismeri, és akkoriban találkoztak, amikor Szánthó még gyakornok volt a Nézőpont Intézetnél, a későbbi miniszter pedig még ügyvédként dolgozott és külsősként írt elemzéseket a Nézőpontnak.

A Telex rákérdezett arra a miniszternél, hogy szokott-e szólni a különböző szervezeteknek (Magyar Nemzeti Bank, Batthyány Lajos Alapítvány, Fidesz pártalapítványa), hogy támogassák az AK-t. Gulyás Gergely erre a következőt felelte:

„a Fidesz pártalapítványánál volt ilyen szerepem, azóta nincs ilyen szerepem”.

Ennek kapcsán a miniszter elmondta, az Alapjogokért Központ indulása idején ő a Polgári Magyarországért Alapítványnak (PMA, a Fidesz pártalapítványa) volt  főigazgatója, és ilyen formán támogatta a központot. Hozzátette, mindig is jó véleménnyel volt és van a munkájukról, Szánthó Miklóstól heti szinten kér jogi segítséget.

A lap szerint Szánthó és Gulyás a napokban együtt vettek részt a Mexikóvárosban rendezett CPAP elnevezésű rendezvényen, ahol a minsizter a következő kijelentést tette:

„Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban”.

A Telex Alapjogokért Központról és Szánthó Miklósról forgatott videóját itt lehet megtekinteni.

Forrás: telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ugyanakkor, a bolsi "alapjog" a szemkilövetés!
kereső
@sgl: Hogy, mik ki nem derülnek!!! Ezek az "emberarcú" fideSS-sek, navracsics, gulyás... és kiderül, hogy csak ugyanazon akol szülöttei- álságos, hazug, gerinctelen, erkölcs nélküliek mind.
namihami
A---kizárólag a szavazóiknak legális---pénzkimentési alapítvány egyik változata.
Célja csak a bólogatás a Főnök ötleteire és az ezért kapott pénz ""újraosztása"".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.