Hétfő reggel publikálták a jelentést,  amelyben az ausztriai szakértők továbbra is kétségesnek tartják az erőmű telephelyének alkalmasságát.

Hatalmas botrány a Paks2 körül: törésvonalra akarják építeni az erőművet

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A dokumentumot Jávor Benedek, a Párbeszéd korábbi EP-képviselője osztotta meg  Facebook-oldalán, amelyből kiderült, hogy 

az atomerőmű-építésre kiválasztott területen a magyar fél által elvégzett geológiai vizsgálatok szerint a felszínen elmozdulást okozni képes, aktív (úgynevezett kapabilis) törésvonalak jelenléte valószínűsíthető.

"Márpedig az ilyen helyszínt a magyar szabályozás, a nemzetközi ajánlások (vagy éppen az orosz előírások) szerint alkalmatlannak kell tekinteni atomerőmű létesítésére, ahogy ezt már évek ezelőtt többször is jeleztem"

– mondta a jelentésről a zöldpárti politikus.

Jávor felidézte, hogy az osztrák és a magyar fél 2022. február 15-én kétoldalú találkozót tartott az Ausztria által korábban a szeizmológiai biztonsággal kapcsolatban felvetett kérdések tisztázására.

A politikus leírta azt is, hogy az osztrákok korábban már észlelték, a magyar geomorfológiai vizsgálatok alapján bizonyítható egy aktív, felszíni elmozdulást okozni képes törésvonal az erőmű telephelyén, ami mind Paks2 tervezett helyszíne, mind a jelenlegi atomerőmű alatt áthalad.

Az osztrákok álláspontjukban kifejtik, hogy a magyar vizsgálati dokumentáció megfelelő értelmezése alapján olyan földtani formációk vannak jelen, amelyek egy 6-os erősségű földrengés által a felszínen okozott 30-40 cm-es elmozdulást eredményeznek.

Forrás: Blikk.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez már régóta Paks1 építése óta tudott! Vigyázó szemetek Zaporizzsjára vessétek! Ui.: "Aszódi nertársot Moszkvába toloncolni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem." Továbbra is lehet ebből a projektből is még többet lopni, mert már eddig is ugye repkedtek a milliárdok a semmire. Elképesztő, hogy a szar közepén is mennyire gátlástalanul, leplezetlenül nyomják ezt a tolvaj munkát. 12 billó Ft + Áfa 400ft/euróval számolva, mert nem 10 millárd euro hanem min. 30 lesz oszt megyunk a f*szba+Belgrád vasút+szálloda megmentés +Vodafon felvásárlás+Autópálya koncepció+stb. Aki marad itten annak The End. Irány a poszt Nyugat, míg nincs HUNEXIT.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Logogrif
@Shikari: "...bottom burp..." Bolond likból, bolond szél fú.
Németh István
Tessék mondani eddig hol is volt Paks? Amikor megépítették tudatosan arra abiztonsági fokozatra hozták, hogy kifejezetten megerősített földrengés álló kivitelezést kapott! Ezzel a baromsággal zavart kelteni felesleges hülyegyerekek! Tudatlan állatok Magyaroszág árulói!
Németh István
a jávor benedek mikori kiadású!? akkor már 1965 óta tudnia kellene milyen vizsgálatok, milyen eredményekkel jelntek meg, és milyen potenciális biztonsági feltételekkel építették pont Paksra eőművet! > abaromnak tudnia kéne, hogy 1956-ban volt földrengés magyarországi epicentruma éppen Paks térsége volt! Tehát az illetékesek nagyon jól tudták mit, hogyan kell kialakítani, hogy az a biztonsági követelményeknek mags szinten megfeleljen! Baromkáim mit tetszenek gondolni miért is tart olyan hosszú ideig az építés? > mert a szarkofágokat a gépeket elhelyezni semmi pillanat műve ahhoz képest amit pontosan a talajmunkák követelnek meg! Seggfejek!
ómió
Valami lenyulhatóbb helyet szeretnének az efftársak?
Lepényleső
Az osztrákok aggódnak a törésvonal miatt,vagy a ráépülő mosoda végett tördelik kezeiket,
milyen kár érheti őket,ha a mosóteknő a Duna és Csámpa-puszta között valahol leeshet?
Bélabácsi
miért nem Felcsúton építik fel, a stadion mellett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.