Orbán Viktor a visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnöki csúcstalálkozóján, a kormányfők közös sajtótájékoztatóján kiemelte: közös kihívások az illegális migráció, az energiaválság, a gazdasági recesszió megakadályozása és a külső schengeni határok védelme.

Orbán Viktor megdöbbentő kijelentéseket tett a V4 csúcstalálkozón! Megfontolásra intette a szomszédos államokat

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök szerint a visegrádi együttműködés egy harmincéves sikertörténet, és azért jött létre, mert az volt a meggyőződésük az országoknak, hogy vannak közös érdekeik és számos közös álláspontjuk.

A kormányfő kifejtette: Magyarország speciális helyzetben van, mert ez az egyetlen ország Európában, amelynek egyszerre két migránsválsággal kell megküzdenie. Ebben az évben több mint egymillió ukrán menekült érkezett Magyarországra, és idén több mint 250 ezer illegális határátlépési kísérletet állítottak meg az ország déli határainál. 

Orbán közölte: miután Ukrajnában elhúzódó háborúra kell számítani, az onnan érkező migrációs nyomás a következő időszakban nőni fog, és fair igény a V4 részéről, hogy az EU is vállaljon ebből a teherből valamennyit. Arra is számítani kell, hogy a déli irányból jövő migrációs nyomás is nőni fog a következő időszakban, ezért tájékoztatta a kollégáit, hogy Szerbiával és Ausztriával létrehoztak egy új formációt, amelynek az a célja, hogy segítsék egymást a határvédelemben – mondta Orbán Viktor.

Arról is beszélt, hogy megkérte a kollégáit, fontolják meg, hogy hozzá tudnak-e járulni a szerb-osztrák-magyar határvédelmi együttműködéshez.

Forrás: mti.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Nem tudom, hogy mit kaphatnak a V3-ak, hogy leülnek vele egy asztalhoz??!!
telegdilaci
@Qqberci:Aki vele összefog az soha nem járt még jól mindenkit el árúl,neki csak a saját érdeke az első senki más!
Juhász István
Érdekes :Járuljanak hozzá...Mihez is ? Adjanak pénzt a határvédelmünkre ? Minek ? MAGYARORSZÁG kormánya számolatlanul önti a pénzt az összes , velünk határos országba, ilyen, olyan SEGITŐ SZÁNDÉKKAL. No jó, nem a kormányaiknak, hanem magyarlakta területekre Templomok felújitására, focipályák épitésére, feltartására, ovoda épitésekre, stb. Célzottan. DE !!! Ezekkel a KORMÁNYAIKAT is segiti, hiszen ők röhögnek egy jót, mert nem nekik kell mindezeket kicsengetni. Eszméletlen mennyiségű pénzt küldözget OV mindenfelé, mintha mi lennénk a világ LEGGAZDAGABB országa. Más, ilyen országról amúgy NEM TUDOK, ebben is egyedülállóak vagyunk.
Szevasztok
Mivel bután megyünk előre ezért mindig megvagyunk döbbenve.
NKF
Büdös,balos,balfaszok! Miért baj ha Magyarország miniszterelnöke a magyar érdekeket képviseli?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.