A jelek szerint szabálytalanul használhatták fel az uniós forrásokat Mohácson.

Nyomozást indított az EU csalás elleni hivatala egy magyar önkormányzat ellenMTVA Fotó: Váli Miklós

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján – tudta meg az ATV híradója.

A polgármester szerint az ellenzék túlzásokba esett és az és OLAF emberei egyébként is alig tekintettek bele az aktákba.

A mohácsi közgyűlés ellenzéki csoportja azt feltételezte hogy néhány uniós pályázat megvalósításánál korrupció gyanúja merült fel a kifizetéseknél, ezért feljelentést tettek a magyar hatóságoknál. A magyar hatóságok nem találtak semmit, ám az ellenzék nem hagyta annyiban a dolgot.

Továbbmentek, és az OLAF felé is bejelentést tettek – írja az atv.hu. Amit az uniós csalás elleni hivatal befogadott és nyomozást rendelt el. Az ellenzéki VAN egyesület önkormányzati képviselője szerint nem kevés pénzről van szó.

Mohács polgármestere elismerte a vizsgálat tényét, de azt hangsúlyozta, hogy nem csak az önkormányzatot hanem az irányitó hatóságokat is vizsgálták az OLAF nyomozói, akik az államkincstárnál is látogatást tettek. Annyi derült ki, hogy Mohácson az 5 legnagyobb unios pályázat aktáit kérte el és vizsgálta a hatóság az elmúlt hetekben.

Az olaf nyomozás egyelőre lezárult a mohácsi önkormányzatnál, arról hogy találtak e bármilyen szabálytalanságot majd csak a jövő évben fogják tájékoztatni a sajtó képviselőit.

Forrás: atv.hu
Belepte a márciusi hó a Kékest
Itthon - 2023. March 27., 19:06
Belepte a márciusi hó a Kékest

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: magyarországon semminek nincs következménye ha a tettes fideszes! -ezt eddíg észre sem vetted? a vö is lebukott, farkas flóri szintén és ének mint marci hevesen..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
„Jó helyre ment a pénz” – mondta Mohács polgármestere, miután a családi cége 1 milliárd forint állami támogatást kapott "

,,Pávkovics Gábor azt mondta, politikusi munkája mellett a mezőgazdaságban is szeretné kamatoztatni a képességeit.
Egymilliárd forint vidékfejlesztési támogatást nyert el Mohács fideszes polgármesterének családi cége"
csak úgy....
mohácsi vész,-ha jó az efftárs akkor majd orbánék fizetnek vissza helyette,mint a vö esetében...
talán a következö orbán unoka is olaf lesz!
Aki Én
@KisTehen: Csinálja a dolgát. Nem olyan unatkozó naplopó agyhalott, mint te.
Philip Marlowe
Ha az olaf nyomozhat, akkor minek kellene csatlakozni az európai ügyészséghez?
Talán vizsgálódnak...nem?
csak úgy....
@Philip Marlowe: magyarországon semminek nincs következménye ha a tettes fideszes! -ezt eddíg észre sem vetted? a vö is lebukott, farkas flóri szintén és ének mint marci hevesen..
Philip Marlowe
@csak úgy...: Hát igen...a gyurcsányod is szabadlábon van, mások ülnek helyette...ha...ha...ha...
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 13:28 ☻ Orbán: Itt minden az enyém. A Magyar Köztársaság helyett, van az én Magyarország Zrt.-m!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/306854020_1427086364437933_2722426046552036257_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ZG_Qa7soHlYAX-dzF4f&_nc_oc=AQmQ4jpUwULuSqDiaT4ACzilYZsNPFJhf7NvHLeAK4xebmeA_Eaq_j48oVi_JhbFWVc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDrw8dRf-MT4AWStccU89X2gC6QARJ_2CbRApkxRS7-1A&oe=63894B7E
Ha a felcsúti Döbrögi szerint a jogállamisággal minden rendben van, akkor miért ellenzik annyira, hogy jogállamisági kritériumokhoz kössék az EU-s pénzek kifizetését.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/126146646_874151899995899_1159349642501250659_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eIIuWb1yAPwAX8oJ5SX&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBtVUcFKRvVrNDMKHJChQz368lNApUG3GM9Qjau9_wr2g&oe=63AC1185
Aki sittre vághatja Polt Pétert, az Európai Ügyészség. Főügyész: Laura Codruţa Kövesi.
„Az Európai Ügyészség (EPPO) hatáskörébe tartozik az uniós költségvetés kárára elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozás, a vádhatósági eljárások lefolytatása és az elkövetők bíróság elé állítása.„
pbs.twimg.com/media/EoJMOJiWMAEy0cF?format=jpg&name=small
csak úgy....
@Philip Marlowe:a tököm gyurcsánya te idióta, orbánod faxán átbaxott benneteket az elszámoltatós szöveggel,-persze téged nem,mert te egy külhoni pöcs, aki csak a magyarok vérét szívod,te rohadék magyarkodó hazaáruló!
ómió
Ezek a mohácsiak talán még "Ursulakonform" módon, sms-ben sem tudnak szerződést kötni!?
simmering73
@Philip Marlowe: Te gyárilag vagy ilyen hülye vagy a fidesz áldozata vagy?
surdilloFUJT
@Philip Marlowe: nAA TE NAPIHÜLYE!!!NEM ÉRT EL A CSÖKÖTT ÁTMOSOTT KÁPOSZTALÉVEL TÖLTÖTT AGYADBA EDDIG,HOGY ORBÁNÉK 12 ÉV ALATT NEM TUDTAK SEMMIT !,HALLOD SEMMIT! RÁBIZONYÍTANI,HOGY MEGBÜNTETHESSÉK!!!AZ ILYEN ALJAS MOCSOK ÁLLATOK MINT te ÉS AGYMOSOTT HAVERJAID CSAK A BALFAXSÁGOT SZOPJÁTOK ORBÁNOTOKBÓL,EZÉRT VAGYTOK A FIDESS CSICSKÁI,NYALONCAI!!!
surdilloFUJT
@simmering73: Ő MÁR ÍGY SZÜLETETT,ÉS FOYAMATOSAN ROHAD,MINT A RENDSZERE AMIÉRT ÁLLANDÓAN IDE OKÁD!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.