A Magyar Bankholding Zrt.-től igazol át.

Mészáros Lőrinc embere lesz a Számvevőszék új alelnökeMTI/Máthé Zoltán

Szomolai Csaba lesz az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyik alelnöke Holman Magdolna helyett, aki november 30-i hatállyal mondott le alelnöki tisztségéről – közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint Holman Magdolna a jövőben elnöki főtanácsadóként segíti az ÁSZ szervezeti és módszertani megújítását.

Szomolai Csabát az Ász elnöke, Windisch László január 1-jétől 12 évre nevezte ki alelnöknek.

Az új alelnök a Magyar Bankholding Zrt.-től érkezik, ahol 2021 óta kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes. A jogász és közgazdász végzettségű szakember másfél évtizedes felügyeleti, ellenőrzési tapasztalattal rendelkezik, 2006 óta – kezdetben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), majd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkatársaként – foglalkozott pénzügyi szervezetek felügyeletével, 2013-tól igazgatóként, 2017-től ügyvezető igazgatóként felelt a pénzügyi felügyelet jogi területéért. 2017-től az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának tagja volt – tájékoztatott az Állami Számvevőszék.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ezekből látszi, hogy Orbán semmit nem ért és a 12 év alatt semmit sem tanult. Lopkodni már korábban is tudott.
volvós
Lölőke cigány...még megérjük, hogy egész Magyarországot felvásárolja. Nem baj, meg fog ez a sertés is dögleni !!! Az eu-nak ezekre az " apróságokra " is figyelni kellene, vagy az ellenzéki EU képviselők ezeket a goromba lopásokat elmesélhetnék ott Brüsszelben!!!
Sámannus
Ő már ismeri mindenki székletét azé.
Béla333
@sgl: 18.19
Ne csodálkozz az ellenzék impotenciáján! A Fidesz sem csukott még le ellenzéki politikust, az ellenzéki kormány sem Fideszest. Sőt! Veress János (Gyurcsány pénzügyminisztere volt, amikor az autópályák felülszámlázott részét ellopták és szétosztották a Fidesszel) most kapott valami zsíros állást is:

"A Fidesz elsőszámú közellensége Gyurcsány Ferenc, mégis az ő egykori kormányából neveznek ki tiszteletbeli konzult?! Márpedig ez történt, ahogy A tanúban is mondják: „A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, dohányt is kap: egy brancs maguk, ne is tagadja!” Az MSZP-s Veres János, aki 2005-2009 között volt pénzügyminiszter, bizony tiszteletbeli konzul lett Szijjártó Péter külügyminiszternek köszönhetően."
www.blikk.hu/politika/magyar-politika/szijjarto-peter-nevezte-ki-konzul-gyurcsany-ferenc-eyminiszter-veres-janos/re8qw0h
drrotf
Nem lepődtem meg!Az lett volna a furcsa, ha a tisztséget olyan ember kapja aki nem kötődik a FIDESZ-hez.De hát ők sem a hathuszas vonattal érkeztek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.