Fürjes Balázs szerint az elmúlt években a dugódíj azért került megint elő, mert Karácsony Gergely bevette a programjába és be akarta vezetni. A héten a főpolgármester a Partizánban adott interjújában elismerte, nincs értelme Budapesten bevezetni.

Fürjes Balázs: Karácsony Gergely most bizonyíthatja őszinteségét
Fotó: Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára expozét tart a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 22-én. MTI/Soós Lajos

Fürjes szerint "ez a magát zöldpolitikusként eladni akaró főpolgármester részéről teljes önfeladás: a dugódíj (behajtási díj) bevezetése szerepelt Karácsony választási programjában és azt többször beígérte még erre a ciklusra". 

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára most azt javasolta Karácsony Gergelynek, ha valóban komolyan gondolja, tegyen valódi dugódíj-ellenes lépéseket.

Valóban véget ér az autósüldözés? Karácsony Gergely tényleg meghátrál, és feladja a dugódíj tervét? Megnyugodhatnak a Budapest külső kerületeiben és az agglomerációs gyűrűben élők? Karácsony Gergely valóban hátraarcot csinál és ejti a dugódíj bevezetését?

- teszi fel a kérdést Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Bejegyzésében úgy fogalmazott: 

A héten a főpolgármester a Partizánban adott interjújában korábbi harcos dugódíjpárti kijelentéseivel szemben végre elismerte: a dugódíj rossz eszköz, nem éri meg, nincs értelme Budapesten bevezetni. Ez a magát zöldpolitikusként eladni akaró főpolgármester részéről teljes önfeladás: a dugódíj (behajtási díj) bevezetése szerepelt Karácsony választási programjában és azt többször beígérte még erre a ciklusra. Minek higgyenek most a budapestiek?

Hozzátette:

Mi biztosan nem változtatjuk meg álláspontunkat: megakadályozzuk a dugódíj bevezetését, mert nem így kell megoldani Budapest és a várostérség valóban súlyos közlekedési problémáit.

Fürjes Balázsban megfogalmazódott a kérdés: "őszinte-e Karácsony Gergely hátraarca, valóban ejtette a dugódíj tervét?"

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy véli, "talán észrevette, hogy autósüldözős politikáját a baloldalon is sokan kritizálták, és így próbálja visszaszerezni a baloldali pártok bizalmát, akik ma egyáltalán nem biztosak benne, hogy ő a legjobb főpolgármester-jelölt? Nem tudhatjuk".

Fürjes szerint Karácsony Gergely most bizonyíthatja őszinteségét.

Ha valóban komolyan gondolja, tegyen valódi dugódíj-ellenes lépéseket.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Mintha ez az ostobát játszó genya nem tudnÁ, hogy nem valósult meg semmi sem abból, a mi a dugódíj fizikai feltétele lehetett volna ! És hát, részben, nagy részben miatta is ! Most jön és elménckedik. Hol a gödöllői metro, a káposztásmegyeri, a palotai, hol a rákosrendezőimegoldás, de még a józsefvárosi pályaudvar se moccant ! HJa, 320 milliárdért van déli összekötő kettes pálya ! Nagy ügy ! De nem a dugódíj témában. Mennyi négyzetméter utat tetszett építeni az MVM stadion, az atlétikai szuperstadion, vagy akár a Puskás, a Bozsik, vagy akármelyik stadion révén ? Semennyit ! Parkolót ? Ugyanannyit ! Mennyé fürjes, amíg mehetsz !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Kíváncsi lennék Révész Máriusz kerékpár- és tricikliügyekért felelős tárcátlan' miniszter véleményére is. Fürjes Balázst is a nép választotta? Nem, csak a nép legkedvesebb gyermeke, 'Dagi Baba'. Neki az a dolga, hogy romboljon. Mindent, a lehető legnagyobb hatásfokkal. Ő az "emberarcú fideszes." Szerintem Karácsony Gergely hivatalosan neveztesse át a bicikli sávokat bicikli és Yacht sávokká, Fürjes egyből nem mer majd ugatni a gazdik ellen. Ő is csak egy csahos kutya, aki védi a gazdit, bár ez a kutyákra nézve sértő.
ómió
@kulabombaafityiszre: Olvasd el eggyel feljebb (09:46)! Vagy már ennyi se megy!?
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, ennyi se megy! Szar ügy!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:00
"Hallottál már szolidaritásról? Mindegy! Na, abból szavaztunk meg minden szankciót,"-írtad.
Tehát a kancigány gazdád megszavazott minden szankciót,utánna meg letagadta.Magyarul hazudott.
Ebből a szempontból mindegy,szolidaritásból vagy nem szolidaritásból de megszavazta.IGEN.
ómió
@kulabombaafityiszre: Agyhiányos fejedből "tisztára kiesett", hogy az energiára vonatkozók kivételével? Ha nem megy a megértés, ne strapáld magad! Bolsinak így vagy "kiváló"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.