Fürjes Balázs szerint az elmúlt években a dugódíj azért került megint elő, mert Karácsony Gergely bevette a programjába és be akarta vezetni. A héten a főpolgármester a Partizánban adott interjújában elismerte, nincs értelme Budapesten bevezetni.

Fürjes Balázs: Karácsony Gergely most bizonyíthatja őszinteségét
Fotó: Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára expozét tart a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 22-én. MTI/Soós Lajos

Fürjes szerint "ez a magát zöldpolitikusként eladni akaró főpolgármester részéről teljes önfeladás: a dugódíj (behajtási díj) bevezetése szerepelt Karácsony választási programjában és azt többször beígérte még erre a ciklusra". 

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára most azt javasolta Karácsony Gergelynek, ha valóban komolyan gondolja, tegyen valódi dugódíj-ellenes lépéseket.

Valóban véget ér az autósüldözés? Karácsony Gergely tényleg meghátrál, és feladja a dugódíj tervét? Megnyugodhatnak a Budapest külső kerületeiben és az agglomerációs gyűrűben élők? Karácsony Gergely valóban hátraarcot csinál és ejti a dugódíj bevezetését?

- teszi fel a kérdést Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Bejegyzésében úgy fogalmazott: 

A héten a főpolgármester a Partizánban adott interjújában korábbi harcos dugódíjpárti kijelentéseivel szemben végre elismerte: a dugódíj rossz eszköz, nem éri meg, nincs értelme Budapesten bevezetni. Ez a magát zöldpolitikusként eladni akaró főpolgármester részéről teljes önfeladás: a dugódíj (behajtási díj) bevezetése szerepelt Karácsony választási programjában és azt többször beígérte még erre a ciklusra. Minek higgyenek most a budapestiek?

Hozzátette:

Mi biztosan nem változtatjuk meg álláspontunkat: megakadályozzuk a dugódíj bevezetését, mert nem így kell megoldani Budapest és a várostérség valóban súlyos közlekedési problémáit.

Fürjes Balázsban megfogalmazódott a kérdés: "őszinte-e Karácsony Gergely hátraarca, valóban ejtette a dugódíj tervét?"

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy véli, "talán észrevette, hogy autósüldözős politikáját a baloldalon is sokan kritizálták, és így próbálja visszaszerezni a baloldali pártok bizalmát, akik ma egyáltalán nem biztosak benne, hogy ő a legjobb főpolgármester-jelölt? Nem tudhatjuk".

Fürjes szerint Karácsony Gergely most bizonyíthatja őszinteségét.

Ha valóban komolyan gondolja, tegyen valódi dugódíj-ellenes lépéseket.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Mintha ez az ostobát játszó genya nem tudnÁ, hogy nem valósult meg semmi sem abból, a mi a dugódíj fizikai feltétele lehetett volna ! És hát, részben, nagy részben miatta is ! Most jön és elménckedik. Hol a gödöllői metro, a káposztásmegyeri, a palotai, hol a rákosrendezőimegoldás, de még a józsefvárosi pályaudvar se moccant ! HJa, 320 milliárdért van déli összekötő kettes pálya ! Nagy ügy ! De nem a dugódíj témában. Mennyi négyzetméter utat tetszett építeni az MVM stadion, az atlétikai szuperstadion, vagy akár a Puskás, a Bozsik, vagy akármelyik stadion révén ? Semennyit ! Parkolót ? Ugyanannyit ! Mennyé fürjes, amíg mehetsz !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Nem tudom,hogy röhejes-e.vagy inkább siralmas egy fidesznyiknek őszinteségről,és be nem tartott ígéretekről beszélnie.
Karácsonynak nyilván nyomós oka van rá, hogy ma már másképp lát bizonyos dolgokat, esetleg mert a lehetőségei korlátozottak. Fürjestől, orbán egyik láncos kutyájától szívesebben hallanánk orbán őszinteségéről, aki valószínűleg a fogalmat ismeri,de még nem gyakorolta. Vagy orbán ígéreteiről is hallanánk pár szót, azt a mérhetetlenül sokat,amit esze ágában se volt betartani.
telegdilaci
@csipetke: Bár tőlük lenne egyszer őszinteség a folyamatos hazugságok gyalázkodások helyett! és nem kellene mindenkit Idiótának nézni!
ómió
Az efftársi népzsebinek, bizony, Mutyigeri efftárs is "őszinte hódolója"!
kulabombaafityiszre
@ómió: ema, 10:54
Minden szankciót megszavaztunk-Szíjjártó péter.
Nem szavaztuk meg a szankciókat-dr orbán viktor mihály
Toller Béla
Mintha ez az ostobát játszó genya nem tudnÁ, hogy nem valósult meg semmi sem abból, a mi a dugódíj fizikai feltétele lehetett volna ! És hát, részben, nagy részben miatta is ! Most jön és elménckedik. Hol a gödöllői metro, a káposztásmegyeri, a palotai, hol a rákosrendezőimegoldás, de még a józsefvárosi pályaudvar se moccant ! HJa, 320 milliárdért van déli összekötő kettes pálya ! Nagy ügy ! De nem a dugódíj témában. Mennyi négyzetméter utat tetszett építeni az MVM stadion, az atlétikai szuperstadion, vagy akár a Puskás, a Bozsik, vagy akármelyik stadion révén ? Semennyit ! Parkolót ? Ugyanannyit ! Mennyé fürjes, amíg mehetsz !
pacal
Fürjes Balázs, ezt az unszimpatikus tenyérbemászópofájú kis köcsögöt simán leölöm, mint a disznót.
Rossz ránézni !!!
Sámannus
Ha nem a szapulás és a lejáratás a célja az okait is elmeséli, de egy puhapöcs takonygerinc ezért nem várhatjuk el tőle. Bali te egy szarköpilő vagy csak.
pacal
Fürjes Balázs egy büdös geci zsidó.
Ezen nincs mit szépíteni!
Nessy
Drága Fürjes! ha a PR parkolók, a tömegközlekedés valós javítása megvalósult volna, akkor lehetne szónokolni! Ha a jelenlegi helyzetben bevezetné, akkor lenne itt csak sírás, rívás, és fogaknak csikorgatása! Hiszen már a parkolás díjért, módosításokért is micsoda felháborodás volt!
surdilloFUJT
...nnaa fürjecske addig húzzál vissza a szép Romániádba amig ép tollazattal megteheted!!!A te helyed a szőröstalpú,bocskoros medvebaxó nyustyuk között van,jó,ha tudod,mocskos szennyláda,nyalonc!!!
Clavigo
@surdilloFUJT: Ez is román janicsár ..? Nem is tudtam ..
ómió
@kulabombaafityiszre: Hallottál már szolidaritásról? Mindegy! Na, abból szavaztunk meg minden szankciót, (kivéve az energiára vonatkozókat), mégpedig azért, mert a brüsszeli efftársaid szerint ezek hozták volna el a háború végét! Ehelyett, viszont, nem a háború végét hozták el, hanem egy soha nem látott energiaár emelkedést!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:46
Egy egyszerü kérdésre válaszoljál már.Megszavazta orbán a szankciókat?
Igen vagy nem.
Eladott Ország
Kíváncsi lennék Révész Máriusz kerékpár- és tricikliügyekért felelős tárcátlan' miniszter véleményére is. Fürjes Balázst is a nép választotta? Nem, csak a nép legkedvesebb gyermeke, 'Dagi Baba'. Neki az a dolga, hogy romboljon. Mindent, a lehető legnagyobb hatásfokkal. Ő az "emberarcú fideszes." Szerintem Karácsony Gergely hivatalosan neveztesse át a bicikli sávokat bicikli és Yacht sávokká, Fürjes egyből nem mer majd ugatni a gazdik ellen. Ő is csak egy csahos kutya, aki védi a gazdit, bár ez a kutyákra nézve sértő.
ómió
@kulabombaafityiszre: Olvasd el eggyel feljebb (09:46)! Vagy már ennyi se megy!?
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, ennyi se megy! Szar ügy!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:00
"Hallottál már szolidaritásról? Mindegy! Na, abból szavaztunk meg minden szankciót,"-írtad.
Tehát a kancigány gazdád megszavazott minden szankciót,utánna meg letagadta.Magyarul hazudott.
Ebből a szempontból mindegy,szolidaritásból vagy nem szolidaritásból de megszavazta.IGEN.
ómió
@kulabombaafityiszre: Agyhiányos fejedből "tisztára kiesett", hogy az energiára vonatkozók kivételével? Ha nem megy a megértés, ne strapáld magad! Bolsinak így vagy "kiváló"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.