Karácsonyi énekeket adnak elő Ukrajnából érkező gyerekek szombat délután az Országház előtt álló karácsonyfánál, hogy így köszönjék meg az országuknak, valamint az onnan érkező menekülteknek nyújtott segítséget – tájékoztatta az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója az MTI-t.

Ukrán gyerekek énekelnek ma az Országház előtt – Így köszönik meg az országuknak nyújtott segítségetPETRAS MALUKAS / AFP

Grexa Liliána gesztusértékűnek nevezte a látogatást a két ország kapcsolatában, amelynek során a gyerekek az ukrán hagyományoknak megfelelően karácsonyi énekeket adnak elő, majd kórusuk parlamenti látogatásuk után az Országház lépcsőjén is énekel.

A Kárpátaljáról és a belső ukrajnai területekről érkező fiatalok Budapest után Bécsbe, Pozsonyba, Prágába és Varsóba is ellátogatnak, hogy így mondjanak köszönetet azon országoknak, amelyek a háborúban támogatják az ukrán népet.

A csoportot elkíséri Julia Hrisina, a Legfelső Tanács oktatási, tudományos és innovációs bizottságának elnöke is.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ezeket a gyerekeket kivezényelték oda énekelni. Pont az Országházban pöffeszkedő hatalmasok tették a legkevesebbet az ukrán menekültekért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Ezeket a gyerekeket kivezényelték oda énekelni. Pont az Országházban pöffeszkedő hatalmasok tették a legkevesebbet az ukrán menekültekért.
Nessy
A mindenre vétót mondó, az itthon is zömében csak verbálisan segítő kormánynak érdemes is énekelni! Ha Szent Család jelenne meg a magyar határon, a kis Jézus a senki földjén a kerítés mellett születne meg!
Eladott Ország
Az éneklő ukrán gyerekeket erről nem tájékoztatták?! "Varga megvétózta az Ukrajnának járó 18 milliárdos uniós támogatást." Mától nem Kalinyingrád a legnagyobb ruszki enklávé Európában. 1650 milliárd forinttól estek el ezzel a magyaremberek." Kíváncsi vagyok, hogy ezt az összeget Varga Mihály és harcostársai kipengetik-e nekünk , vagy ezt is lenyúzzák rólunk, mert az nekik jár, csak a rohadt brüsszeli bürokraták nem hagyták, hogy ellopják. Vitya és Petya! Lehet Moszkvába repülni nem kormánygéppel a jutifalatért. Ezt akartad Misike?! Nem a f*sz szaladgál az erdőben, hanem az Orbán kormány az EU-s f*szerdőben. Nagy különbség. Igazi ostoba, szellemi toprongyok gyülekezete az egész kormánynak nevezett csürhe!
uploads.disquscdn.com/images/0a7f3ddebfbda8b1cd83866641b05da034d7f130610033386f00e5f769ab620a.gif?w=800&h=498
Eladott Ország
@simmering73: ma, 09:04 ♦ "Úttörőknek kisvasútja medve módra szusszan..."
"Köszönjük néked Orbán elvtárs.."
www.youtube.com/watch?v=QfG5WFOImKA
Köszöntjük néked Rákosi elvtárs..
www.youtube.com/watch?v=oAiKoFZvUcY
human
Itt egy ukrán kislány egy bunkerban énekli a Disney egyik meséjének dalát. Férfi létemre bizony megkönnyeztem:
www.youtube.com/watch?v=x5hAx1AaMNY

A videó elején a kislány azt mondja nem fogják hallani a dalt a zajban. Az anyukája megnyugtatta, hogy hajd elcsendesülnek. Úgy is lett.
A kislány szerencsére már biztonságban Lengyelországba került. Sajnos több száz gyerek viszont már meghalt a háborúban.
amaramaistanna
A kevésért is milyen hálásak. Szégyenkezem.
karma1
El a kezekkel a hgyerekektol! Elmondtak-e nekik vajon, hogy azert nem mehetnek majd haza, mert ez a tetu o1g nem szavazta ,eg a 18 milliard euros segelycsomagot? EGYEDUL O NEM???Micsoda szegyen ez, es meg a gyerekek asszisztenciajat is kerik most, mert a kedves vezeto a sajat csipas szemeivel akarja latni a hajbokolo gyerekeket! Hanynom kell mindegyikojuktol!
dr. prédikátor
VAJON magyar éhező gyerekek mikor kapnak ilyen támogatást???!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.