Karácsonyi énekeket adnak elő Ukrajnából érkező gyerekek szombat délután az Országház előtt álló karácsonyfánál, hogy így köszönjék meg az országuknak, valamint az onnan érkező menekülteknek nyújtott segítséget – tájékoztatta az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója az MTI-t.

Ukrán gyerekek énekelnek ma az Országház előtt – Így köszönik meg az országuknak nyújtott segítségetPETRAS MALUKAS / AFP

Grexa Liliána gesztusértékűnek nevezte a látogatást a két ország kapcsolatában, amelynek során a gyerekek az ukrán hagyományoknak megfelelően karácsonyi énekeket adnak elő, majd kórusuk parlamenti látogatásuk után az Országház lépcsőjén is énekel.

A Kárpátaljáról és a belső ukrajnai területekről érkező fiatalok Budapest után Bécsbe, Pozsonyba, Prágába és Varsóba is ellátogatnak, hogy így mondjanak köszönetet azon országoknak, amelyek a háborúban támogatják az ukrán népet.

A csoportot elkíséri Julia Hrisina, a Legfelső Tanács oktatási, tudományos és innovációs bizottságának elnöke is.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ezeket a gyerekeket kivezényelték oda énekelni. Pont az Országházban pöffeszkedő hatalmasok tették a legkevesebbet az ukrán menekültekért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az éneklő ukrán gyerekeket erről nem tájékoztatták?! "Varga megvétózta az Ukrajnának járó 18 milliárdos uniós támogatást." Mától nem Kalinyingrád a legnagyobb ruszki enklávé Európában. 1650 milliárd forinttól estek el ezzel a magyaremberek." Kíváncsi vagyok, hogy ezt az összeget Varga Mihály és harcostársai kipengetik-e nekünk , vagy ezt is lenyúzzák rólunk, mert az nekik jár, csak a rohadt brüsszeli bürokraták nem hagyták, hogy ellopják. Vitya és Petya! Lehet Moszkvába repülni nem kormánygéppel a jutifalatért. Ezt akartad Misike?! Nem a f*sz szaladgál az erdőben, hanem az Orbán kormány az EU-s f*szerdőben. Nagy különbség. Igazi ostoba, szellemi toprongyok gyülekezete az egész kormánynak nevezett csürhe!
uploads.disquscdn.com/images/0a7f3ddebfbda8b1cd83866641b05da034d7f130610033386f00e5f769ab620a.gif?w=800&h=498
Eladott Ország
@simmering73: ma, 09:04 ♦ "Úttörőknek kisvasútja medve módra szusszan..."
"Köszönjük néked Orbán elvtárs.."
www.youtube.com/watch?v=QfG5WFOImKA
Köszöntjük néked Rákosi elvtárs..
www.youtube.com/watch?v=oAiKoFZvUcY
human
Itt egy ukrán kislány egy bunkerban énekli a Disney egyik meséjének dalát. Férfi létemre bizony megkönnyeztem:
www.youtube.com/watch?v=x5hAx1AaMNY

A videó elején a kislány azt mondja nem fogják hallani a dalt a zajban. Az anyukája megnyugtatta, hogy hajd elcsendesülnek. Úgy is lett.
A kislány szerencsére már biztonságban Lengyelországba került. Sajnos több száz gyerek viszont már meghalt a háborúban.
amaramaistanna
A kevésért is milyen hálásak. Szégyenkezem.
karma1
El a kezekkel a hgyerekektol! Elmondtak-e nekik vajon, hogy azert nem mehetnek majd haza, mert ez a tetu o1g nem szavazta ,eg a 18 milliard euros segelycsomagot? EGYEDUL O NEM???Micsoda szegyen ez, es meg a gyerekek asszisztenciajat is kerik most, mert a kedves vezeto a sajat csipas szemeivel akarja latni a hajbokolo gyerekeket! Hanynom kell mindegyikojuktol!
dr. prédikátor
VAJON magyar éhező gyerekek mikor kapnak ilyen támogatást???!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.