Megkezdte a felkészülést az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választásra – jelentették be a párt vezetői szombaton.

Az MSZP akár önállóan is elindulna az EP- és önkormányzati választásonFotó: Facebook/MSZP

A szocialisták a legjobb önkormányzati jelöltek kiválasztására az előválasztást javasolják. Az MSZP kész arra, hogy önállóan induljon az EP-választáson, de nyitott az együttműködésre is.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke a párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte,

a szocialista párt minden demokratikus erővel, párttal és egyesülettel, civil szervezettel kész együttműködni, hogy a Fidesz rendszerét gyöngítse.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke emlékeztetett arra, hogy 2024-ben egy napon lesz az EP- és az önkormányzati választás. A Fidesznek az a célja, hogy visszaszerezze a 2019-es választáson elvesztett pozícióit az önkormányzatokban – tette hozzá.

Kiemelte: az MSZP abban érdekelt, hogy az ellenzék az eddigi önkormányzati helyeit megtartsa, illetve még több helyen nyerjen.

A társelnök közölte, az ellenzék csak akkor lesz sikeres, ha egy jelöltet állít a fideszes jelölttel szembe, az ő kiválasztásához az MSZP az előválasztást ajánlja.

Bejelentette, hogy az MSZP polgármesterjelöltje Székesfehérváron Márton Roland, Hajdúdorogon Csige Tamás, Budapest XVI. kerületében Csizmazia Ferenc, a XVII. kerületben Lukoczki Károly, míg a XXII. kerületben Pajin Bálint.

Azon véleményét is hangoztatta, hogy a kampányban a Fidesz "brüsszelezni" fog, hogy elterelje a figyelmet az önkormányzatok által elért eredményekről.

Komjáthi Imre társelnök az EP-választást azért tartja különösen fontosnak, mert a fideszes képviselők lejáratták Magyarországot az Európai Unióban, az ország elveszítette a szövetségeseit, elszigetelődött.

Közölte, az MSZP képes és kész arra, hogy önállóan mérettesse meg magát a választáson, de nyitott arra, hogy együttműködésben induljon a demokratikus ellenzéki pártokkal.

Elmondta, meg kell változtatni Európát, ebben pedig a baloldali eszmék, különösen a szolidaritás segíthet. Az MSZP a szociális Európában hisz – tette hozzá.

Hiller István beszámolt arról is, hogy a választmány tagjai – az év utolsó ülésére – több mint száz csomag tartós élelmiszert hoztak, amit rászorulóknak osztanak szét négy településen.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
"a szocialista párt minden demokratikus erővel, párttal és egyesülettel, civil szervezettel kész együttműködni, hogy a Fidesz rendszerét gyöngítse." "Közölte, az MSZP képes és kész arra, hogy önállóan mérettesse meg magát a választáson, de nyitott arra, hogy együttműködésben induljon a demokratikus ellenzéki pártokkal."
Akkor nem erőlködni kellene a már-már minimálisra zsugorodott pártként, hanem szórosan együttműködni a DK-val. Önállóan semmit nem fognak elérni, csak az ellenzéket gyengítik!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Volt egy előválasztás,kaptunk csalással a nyakunkba egy hazudozós idióta miniszterelnök jelöltet.
Soha nem volt ekkora bukta az ellenzéknek.Minden párt induljon a saját zsírján.
Gyurka80
@Horizont: Micsoda csapat ugye? Hiller pifti egyetemi tanár, ágica a diákigazolvánnyal csaló meg a borsodi éhségmenetes munkás, aki mellet gyalogolt a számláján 500 millás barom!
kulabombaafityiszre
@Gyurka80: ma, 18:05
A vadaskodásaidat megerőstendő linkelj már ide egy cikket legalább,mert így korrekt.Te kis fideszes faszszopó.:))
Gyurka80
@kulabombaafityiszre: Ezek tények!Nézz utána a google a barátod baromarcú!
Gyurka80
@Horizont: Tehát tetszik neked ez a csapat?!
Dr. Proktor
Mint kisegér a hídon az elefánttal: "hallod hogy dübörgünk? "
jesz
Újhelyiből sok volt, még csak hasonló sem kell...jobb lenne, ha nem is indulna senki...arra nagyon kell figyelni, Kunhalmi nehogy jelölt lehessen...bár a nyelvismerete amúgy sem elég...(más sem)
Alfa
az mszp elcseszte már akkor,mikor be ált a másik nagy kamukeresztény mzp mögé
Pálinkás Pál
az mszp- nek kovács lászlóékkal vége lett...azóta csak fantom párt nulla elfogadottsággal...igazán mélyre mesterházyval sűllyedt, épp úgy ,ahogy a jobbik vonával..!
Jozefina
"a szocialista párt minden demokratikus erővel, párttal és egyesülettel, civil szervezettel kész együttműködni, hogy a Fidesz rendszerét gyöngítse." "Közölte, az MSZP képes és kész arra, hogy önállóan mérettesse meg magát a választáson, de nyitott arra, hogy együttműködésben induljon a demokratikus ellenzéki pártokkal."
Akkor nem erőlködni kellene a már-már minimálisra zsugorodott pártként, hanem szórosan együttműködni a DK-val. Önállóan semmit nem fognak elérni, csak az ellenzéket gyengítik!!??
szaboria1
Az Mszp már akkor szét esett amióta Gyurcsány otthagyta őket.
koszpeko
@kulabombaafityiszre:''A szocialisták a legjobb önkormányzati jelöltek kiválasztására az előválasztást javasolják.''
''Volt egy előválasztás,kaptunk csalással a nyakunkba egy hazudozós idióta miniszterelnök jelöltet.
Soha nem volt ekkora bukta az ellenzéknek.Minden párt induljon a saját zsírján.''
Maximálisan egyet értek.
Ki lenne a jelölt, MZP?
Bal fasz MSZP
sokanvagyunk
Nagyon önálló lesz... ez a harc lesz a végső.
NKF
Mi a f@szt akar az MSZP,önnállóan sehol nem lesznek!A következő választáson úgy eltűnnek
mint az aranyóra!Meg a többi törpike párt!Eltűnt a "nyugodt erő".a kisgizdák,a rabmadarak,stb.
Sajnos,hogy egy normális politikai rendszer kialakuljon semmi esély!Az EU a legnagyobb
korrupt egylet! Ursulától meg hányni tudok!
Peller Anikó
"A szocialisták a legjobb önkormányzati jelöltek kiválasztására az előválasztást javasolják."

Ennyire elvetemülten ostobák még a komcsik sem lehetnek, csak szándékosan.

Az előválasztást hülyék a fidesz nyeri meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.