A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki 2020. március 19. napján tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy a vele szemben intézkedő rendőr bántalmazta, valamint becsületsértő kifejezésekkel illette, számolt be az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a Szabó 2020. március 18. napján Szeged egyik forgalmas kereszteződésében gépjárművével megállva akadályozta a villamosközlekedést, mely miatt vele szemben a helyszínen rendőri intézkedésre került sor. Másnap a férfi megjelent a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol szóban, valamint a Legfőbb Ügyészségen, írásban is feljelentést tett. Ezekben előadta, hogy őt a vele szemben intézkedő rendőr a térdhajlatánál megrúgta, valamint a rendőrautóból kilógó lábára annak ajtaját többször is rácsukta, illetve az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel illette.

Meghurcolt egy rendőrt, most hamis vád bűntettéért kell felelnie a szegedi önkormányzat képviselőjének

Fotó: Facebook

Szabó állításait a feljelentése alapján megindult ügyészségi nyomozás során, a törvényi figyelmeztetések ismeretében, többször, tanúként is fenntartotta. Az ebben a büntetőeljárásban beszerzett bizonyítékok alapján – mivel azok minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat – a nyomozást megszüntették.

Az ügyészség közleménye szerint Szabó a feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást folytató hatóság előtt, hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével. A Szegedi Járási Ügyészség Szabó Bálint önkormányzati képviselőt hamis vád bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: rtl.hu, Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Azért ez a nevetséges kép mégiscsak túlzás !
jesz
a dilis szabó szabadlábon van?..nemrégiben magára húzta a vizes lepedőt...
teuton
@Toller Béla: A kepet ä maga töltötte fel a fb-oldalara!!! Egyebkent meg amit elhallgat a közlemeny. a neve ugy szerepel a neten, hogy fideszes provokator...
terlasz
Ez az idióta mindent megtesz azért, hogy beszéljenek róla. Sztárnak képzeli magát, pedig csak egy hibbant celeb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.