Az MNB blogján megjelent cikk szerint az ársapkák nem csökkentették, hanem növelték az inflációt. A kereskedők brutálisan felemelték az ársapkáshoz hasonló termékek árát, és az üzemanyagért most jóval többet fizetünk, mint amennyit az olaj ára emelkedett. Szombat délelőtt jelent meg az MNB blogján a jegybank egyik elemzőjének, Balatoni Andrásnak a cikke, “Ársapkák és infláció: mit üzen a múlt és mit mutat a jelen?” címmel. Az elemzés alapos vádirat arról, hogyan járultak hozzá a kormány rossz döntései ahhoz, hogy Magyarországon a legmagasabb az infláció egész Európában.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"A kristálycukor ugyan ársapkás, de a porcukor 222 százalékkal drágult február óta. A sima liszt ársapkás, de a rétesliszt 146 százalékkal, míg az étolajat kiváltó sertészsír 215 százalékkal drágult. A hatósági áras sertéscombhoz hasonló karaj 152 százalékkal lett drágább. A csirkemell ársapkás, de a szabadáras csirkecomb 167, míg a pulykamell 180 százalékkal drágult. A 2,8 százalékos UHT tej árát nem engedik emelni, de az 1,5 százalékosé 190 százalékkal ment fel, szintén február óta."

Hahó ellenzéki legnagyobb párt politikusai! Miért az a hír nálatok, hogy mit sütöttetek-főztetek a hétvégén, ahelyett, hogy ezeket a tény számokat harsognátok reggel, este és éjjel??!!
Béla333
Ugye tiszta minden hülyemagyar maffiahívőnek, hogy ha pl. a 1,5%-os tej ára felmegy 190%-al, akkor az ugye annyit jelent, hogy ha korábban mondjuk 200 Ft volt, akkor most 580 Ft az a tej. (Ha a kezdeti ár nem 200, hanem 300 Ft, akkor mindenki számolja ki, most mennyi lehet az a tej!)

És ez az alapvető élelmiszerek esetében nem huszon egynéhány százalékod infláció, amennyit mostanában hazudnak nekünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.