Teljes egészében az aktuális havi forgalmuktól, és a munkájuk minőségértékelésétől függne, hogy az adott hónapban mekkora összegből gazdálkodhatnak a praxisok.

A rendőrminiszter fájdalmas változásokat tervez a fogorvosi praxisok finanszírozásában, már most nagy a felháborodás

Fotó: pixabay.com

A fogorvosok finanszírozását is át akarja alakítani a Belügyminisztérium – derült ki egy rendelettervezetből, amely az érintettek között nagy felháborodást keltett. A Népszava szerint a változtatás megszünteti a körzetek működésének stabilitást adó finanszírozási elemet, az alapdíjat és teljes egészében az aktuális havi forgalmuktól, és a munkájuk minőségértékelésétől függne, hogy az adott hónapban mekkora összegből gazdálkodhatnak a praxisok.

Ezzel az érintettek szerint az is bizonytalanná válik, hogy a költségeiket minden esetben fedezni tudják-e.

A szakmai szervezetek karácsony szentestéjéig tehetnek észrevételeket a jövő év első napjaiban már hatályos új szabályokhoz.

– Ez egy katasztrófa lesz, ha valóban bevezetik

– mondta a Népszavának Dúl Zoltán szombathelyi fogorvos. – A tervezet szerint négy indikátort vezetnek be. Ha valaki az egyik indikátorban sem ér el pontszámot, akkor nem kap arra a hónapra teljesítmény-finanszírozást. Ez akár havi 800 ezer – egymillió forintos bevételkiesést is jelenthet.

Forrás: Népszava

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@Aki Én: Aki mindenhez ért az semmihez...
Apropó, két hét alatt megszünt a bűnözés Mo.-n? ... csak mert azt igérte!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Aki Én: mondta a pintér, hogy az egészségügyhöz nem ért.
Nessy
@Gazella: Azt a rendeleteivel ékesen bizonyítja is!! Érdeklődve várom a négy indikátort!
Yeromos
Ha esteleg felmondanak a fogorvosok, nincs gond majd oda vezényli a tanárokat.
csipetke
Ahelyett,hogy a fidesz-rokonoknak, ismerősöknek államtitkári,vagy miniszteri biztosi státuszokat gyártanak,inkább egy normális egészségügyi miniszteri posztot csináltak volna. Na meg oktatásügyi minisztérium is kellene. Amennyi pénzt a fidesz falka el-urizál,abból bőven telne rá. Olajossanya sokmindenhez nem ért,de az egészségügyhöz,és az oktatáshoz qrvára nem.
És ki a tanácsadója jó pénzért? Az a bugyuta,belassult vénember, Kásler Miklós,aki az ügyködése alatt óriási károkat okozott az egészségügyben. Csoda, ha az ország a béka segge alatt van? Hát így,hogy tudjuk, hogy csupa hozzánem értő seggfej kapott fontos posztokat. Ha orbánnak az a célja,hogy teljesen tönkretegye ezt a nyomorult országot, gratulálok neki, sikerült...
simmering73
Ezekre szavazott a nép (az is aki a választás napján otthon maradt). Most majd Szőke Sanyi bácsi kihúzza a fogorvosok fogát.
Gazella
@Nessy: én nem várok semmit sem.. Hisz lófaszt kap az egészségügy, nem pénzt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.