Hazánknál rosszabbul csak a bolgárok állnak az uniós államok közül.

A Népszava cikke szerint új mutatót tett közzé az Eurostat az Európai Unió tagállamaiban meglévő átlagkeresetekről. 

Románia is beelőzte Magyarországot az éves átlagkeresetek terén

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Ebből az derült ki, hogy Magyarország hátulról a második a 26 tagállamot rangsoroló listán (a holland adatokat eltérő metodológia szerint számították), csak Bulgária van mögöttünk. 

A cikk szerint az Eurostat idei statisztikájában annyi eltérés van a korábbiakhoz képest, hogy az átlagkeresetek kiszámításába a részmunkaidős foglalkoztatást is beleszámították, méghozzá oly módon, hogy a fizetésüket 40 órás munkahetire váltották át, ezzel pedig pontosabb képet lehet kapni a viszonyokról. 

Ezek alapján 2021-ben az uniós átlagfizetés évi 33 500 euró volt, Magyarországon pedig ennek alig több mint a harmadát, 12 600 eurót (illetve annak megfelelő forintot) lehet megkeresni évente átlagosan. Bulgáriában évi 10 300 euró lett az éves átlagkereset, Romániában pedig 13 000 eurót mértek.

A lista szerint Luxemburgban van a legmagasabb éves átlagfizetés (72 200 euró), utána Dánia jön (63 300 euró), majd Írország következik (50 300 euró).

A Népszava cikke szerint ehhez még szükséges hangsúlyozni, hogy ezek tavalyi adatok, a fizetések azóta növekedtek valamelyest, viszont a forint az euróhoz viszonyítva hatalmas mértékben zuhant – vagyis lehetséges, hogy a helyzet azóta sokkal rosszabb az összehasonlításban.

Forrás: nepszava.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A hülyemagyar maffiahívők szeretnek egyre rosszabbul élni, ezért szavaznak újra és újra a maffiára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Drága Határon túli "hű magyarok"! Nem akarjátok imádott Orbánotokat miniszterelnöknek? Olyan lelkesen szavaztok rá! Megérdemelnétek, hogy csak annyi legyen az átlag fizetésetek, mint nekünk, akik milliárdokkal támogatunk benneteket!
drrotf
Hát nem meg mondta ez a "mi doktorminiszterelnökünk", hogy előre és nem hátra megyünk!Csak azt nem mondta hogy ez fideszes nyelven fordítottját jelenti a mondatnak, azaz "Hátra kerültünk, és nem előre!"A fideszeseknek sajnos külön nyelvezete van.Nem a magyar nyelv szerint kell értelmezni akit mondanak, a fordítottját kell érteni mindennek.Például emelünk , akkor csökkentünk, megvédjük akkor megszüntetjük, nem emelünk, akkor felemeljük, vagy külön adót vezetünk be, konzultálunk de nem kérdezhetünk, elsők leszünk de hátukról számítva, a legsikeresebb évtized éveiben a legnagyobb szegénység és az infláció, az ár sapka nem eredményez árú hiányt, lesz és van üzemanyagunk bőven, s azután kiderül hogy nincs és a többi és a többi!
Yeromos
Már lassan mi is elérjük a román 1989-es szintet.
Eladott Ország
Ha a kolostorgeci és bűnbandája marad még a nyakunkon, lesz ez még rosszabb is és Bulgária is hamarosan kiteszi az indexet, míg Matolcsy a kabnyarban előz.
lusta
@Eladott Ország: Ehhez csak meg kell nézni az éves adatokat, amiből látszik a bolgár növekedés és a magyar stagnálás.
magyar1
A kormányokat ez nem érdekli, az a lényeg, hogy nekik és az őket fenntartó milliárdosoknak legyen luxus életük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.