Az elmúlt hetekben kevesebb, mint a harmadára esett vissza, mindez annak köszönhető, hogy az Európai Unió bevezette a gázársapkát. Hogy Magyarországon, miért nem érezzük az árcsökkenés hatását arról, a Gazdaságkutató Zrt. vezetőjét kérdezte a Fókusz.

A háború előtti szinten a gáz ára, de Orbánék háromszor annyit fizettetnek a magyarokkal mint a piac indokolná

Az elmúlt hónapokban lassan, de folyamatosan csökkent a gáz ára. Utoljára az ukrán háború előtt volt ilyen olcsó.

Magyarországot mégsem érinti közvetlenül az árcsökkenés

– mondja Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

A magyar állam drágán készletezett be a gázból. Nagyon sokáig várta a kormányzat, hogy leesik a gázár és akkor olcsón lehet majd a gázt raktározni. Kiderült, hogy éppen emelkedőben volt a gázár, ezért egy viszonylag drága gáz van betározva a magyar tározókba.

– magyarázta a szakértő, aki szerint amíg a nagyon drágán megvásárolt készletek ki nem fogynak, addig nem tudják csökkenteni a lakossági árat a hatóságok.

Molnár László szerint az Európai Unió döntései miatt esett ekkorát a gáz ára. A GKI vezetője hozzátette, hogy az ársapka bevezetése után azonnal elkezdett esni a tőzsdei gázár.

A háború kitörése óta most a legalacsonyabb a gázár. A világpiacon arra számítanak, hogy a gázársapka bevezetése sikeres lesz, így az ár nem fogja tartósan meghaladni a meghatározott értéket. 

Forrás: RTL

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@simmering73: Még várják a direktívákat a Lendvay utcából, vagy a kolostorból! Gyircsány, dollárbaloldal, vagy Soros, Brüsszeli szankció (ja, a szankció ránk nem vonatkozik). Akkor csak Brüsszel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@teuton: Látom, itt még mindig a donor kutyaagyadra vársz, bolsiék fajkreténje! Sürgesd, mert egyre idiótább leszel! Látom, az se fér az agysorvadt fejedbe, hogy hosszútávú szerződésekben nincs konkrét ár, hanem csak valamiféle utalás, vagy képlet az esetenkénti elszámolóár megállapítására! Lehet, hogy ezért nem vagy képes meghazudni "az igen olcsó - vagy már talán ingyenes is(?) - nyugati gáz" napi számlázási árait se! Merthogy az infláció felsorolt okait a kutyám előbb megérti, mint elmebeteg bolsi tetvességed, az tuti biztos!
teuton
@ómió: Te tenyleg akkora barom vagy, hogy meg büszke is vagy erre??? Milyen szerzödes az, amiben nincs ar rögzitve? Es ha nincs ar, akkor miert van 30 evre titkositva? Ha majd megtanulsz olvasni -nem analfabetakent halsz meg kutyaaggyal!-, utananezhetsz a neten, hogy hanyfele szolgaltato van aramra, gazra, vagy akar betegbiztositasra is Nyugaton, egyedül utobbiböl több, mint 200 Nemetorszagban! Tehat a fogyaszto valaszt, ahol olcsobb, oda szerzödik! Aztan azt is elolvashatod -bar megirtam, de analfabetakent nehez olvasni tudni-, hogy mennyit fizet a nemet allam egyszeri vagy/es havi rezsitamogatast! Ugy, hogy sokaknak nem hogy ingyen van, hanem többlet van belöle! Az persze mas kerdes, hogy miert olcsobb nem csak az energia es az elelmiszer -amellet, hogy nincs allami arsapka es mennyisegi korlatozas, hanem egyszerüen VAN!-, miert alacsonyabb az inflacio is, ill. miert pont MOon minden ilyen negativ? Na akkor erre gyere az aszaly-kifogassal, mert ugye a Joisten csak a kedvenc nepet sujtotta aszallyal...
Béla333
Mert egy hozzá nem értő barmok próbálják meg itt irányítani az országot úgy, ahogy a hülyemagyar maffiahívőknek a leginkább megfelel.
ómió
@teuton: Idióta bolsi faszfejként neked annyi nem nyilvánvaló, hogy valamilyen formában mindig a világpiaci ár egy-egy időszakra valamilyen módszer, képlet alapján vetített mértékét számolják el!? Hiszen, ezen a "képleten" rugózott nemrégiben még hetekig a tetübolsi fajtád! Az a hazugságod meg "külön öröm", hogy "odaát bőven van" és "szinte ingyen"! A magyar valóságot meg - aszályostól és Magyarország elleni brüüszeli "szankcióstól" - azért, sokkal bátrabban próbáld elhazudni, mert a brüsszeli efftársaidról dinnyényi csöppökben hulló korrupciós boom még nem képes teljesen elfedni!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci barom, masoldd mar ide azt a kepletet amit 30 evre titkositottak! Aszaly meg a fejedben lehet, vagy inkabb arviz a sok viztöl ami benne lötyög? Szoval Isten a Karpat-medencei kivalasztott nepet es csak öt (!) aszallyal sujtotta, ezert dragabb minden importtermek is MOon, mert mashol van eleg es olcsobb? A szankciok pedig nem sujtanak senkit, meg az oroszokat sem, csak MOot, ezert vilagcsucs az inflacio, magasabb, mint Ukrajnaban! Te sem leszel mar hülyebb, de megprobalod masra hazudni...
ómió
@teuton: Látom, a donor kutyaagyad még mindig nem "perfekt", efftársak vezérgyagyása! Nemcsak a felismerőképességed hiátusa okán, de, ráadásul még az elszámoló gázár kiszámítási képletét se vagy képes nekünk efftársilag meghazudni! Pedig mit rugózott ezen a tetvesbolsi alfajod heteken keresztül!!! Az aszály hatásainak meg a brüsszeli efftársaid Magyarország elleni szankcióinak elhazudásához, viszont, sokkal nagyobb elánnal "vesd bele magadat" - az 1000%-os honi inflációt idehazudni kevés lesz, de még az ingyen "mért" nyugati gázt is - ha efftársi "őszinteséggel" céloztad meg magadnak a Lenin Rendet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.