Hangsúlyozta, hogy minden gyermek születése csoda.

Balog Zoltán az ünnepi istentiszteleten a gyerekszülést propagáltaMTI/Máthé Zoltán

Isten gyermekként akar velünk lenni, és azt kéri, hogy kövessük őt gyermeksége útján – mondta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke karácsonyi ünnepi istentiszteletén vasárnap Budapesten, a Hold utcai református templomban.

Minden gyermek születése csoda, amellyel az élet Ura azt üzeni, hogy nincs vége a teremtésnek, az élet élni akar. Minden gyermek új remény, hogy megmaradhat, nemcsak a születés, hanem a gyermekség csodája is. Karácsonykor ez a csoda jött el a világba – mondta.

A jézusi gyermekség csodája azonban súlyos provokáció is. Isten képes ilyen védtelenül, ilyen kiszolgáltatottan megjelenni a világban, és mielőtt a segítségére akarnánk sietni, azt mondja, ez így van rendjén, ő így adja magát a világnak – jelentette ki Balog Zoltán.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Jövő karácsonykor talán már a technikája is sorra kerülhet. Ez már az idők szava. Az egyházaknak is haladniuk kell a korral.
Bár ehhez a szentcélhoz ugyan a ministránsgyerekek nem, de a házvezetőnénik és az apácák befoghatók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Maccska: Nyírfának nem a szarházi iskolájával, hanem ennek a mindenhez(is) értő kiemelt szarházinak a közelmúltjával és a jelenével van baja. Azzal ahogy beállítja azt a tényt, hogy Isten állítólagos szolgájaként elszegődött miniszternek egy nála is nagyobb szarházi kormányába, majd a miniszteri bukása után újra Isten szolgájának bőrébe bújt. Bárányból farkas, majd farkasból bárány úgy, hogy nem röhögi el magát és ha tükörbe néz nem támad hányingere.
colibri
Jaj, már a megjelenésétől rosszul lettem. Az egyházi ünnep, a karácsony a papok terepe. Lehet orbán elvárásainak megfelelni. Szerencsére ritkán hallani róla, amióta püspököt csinált belőle döbrögi.
Nyírfa
@justhpeter: 12.58

Hát, persze. :)
Hogy nem válaszolok néhány embernek, annak az oka végtelenül egyszerű: nincs értelme.
Tegnap írtam Kovács Ákos kapcsán, hogy vannak a szelíd buták, és vannak a kovácsákosok. A szelíd butával még elvan az ember, segíti is , ha szükséges, no de a kovácsákosok világa fényévnyire van az értelmes élet dimenziójától.
jáger laszló
újra visszatér???
Lánynak szülni dicsősség,asszonynak kötelesség!!!
Hát azért ezt nem kívánom!!
Azért ez nem lehet isteni cél!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@Maccska:. 12.44:. Látod, jobbos, ezt dijazom bennetek leginkább, ezt a szép, magyaros ""Péchy Blanka-stílust""! Amikor már az érdemi(!!) válaszra keptelenek vagytok, akkor előpattan a kultúra és jöhet a másik ""fasz""ozása!
Ne hidd, hogy nem ismerem a hasonló kifejezéseket, csupán nincs szándékom veled egy szintre kerülni. Persze, cideszéknél lehet, hogy ez elvárás.
És a felvetésemre (orbáni államvezetés kontra cssládi gazdagodás) adott válaszod még mindig mutat némi hiátust. (hiátus==komoly hiány)
Lepényleső
Nem kezdhette volna a propagandát a csatorna bádogos társánál,- jó példával rukkoltak volna elő a farbával?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.