Még mindig nem ocsúdott fel az ellenzék a tavaszi választási sokkból, azonban már látszanak kirajzolódni az új erővonalak. 

Ezzel együtt azonban pillanatnyilag nincs terve az ellenzéknek arra, hogy milyen módon tudná belülről javítani, vagy leváltani a rendszert – írja a Népszava.hu. Az értékajánlatokban is valami újat kell mutatni, határozott és egyedi javaslatokra lenne szükség – nyilatkozta Szászi Áron, a Policy Solutions politikai intézet elemzője a lapnak még július elején. Az ellenzéki pártok – ezt már Lakner Zoltán politológus, a Jelen hetilap főszerkesztője jelentette ki október végén – nagyon komoly hitelességvesztésen mentek keresztül. Szinte a nulláról kell az irántuk való bizalmat újjáépíteni, magától ez nem fog az ölükbe hullani. Bizonyítaniuk kell, hogy lehet számítani rájuk, képesek hitelesen képviselni a társadalom Fidesszel kritikus részét. A helyzet azonban mintha nem változott volna. A közhangulat romlik ugyan (erről a Medián kutatása is tanúskodik), a felmérések azonban nem utalnak arra, hogy a Fidesz népszerűsége zuhanásnak, az ellenzék támogatottsága pedig növekedésnek indult volna. A közelmúltban tartott időközi választáson ismét a kormánypárti jelölt nyert.

Hogy áll most az ellenzék a megalázó tavaszi választási vereség óta?

Fotó: PETER KOHALMI / AFP

Kérdésükre, hogyan értékeli azt a teljesítményt, amit a parlamenti választás óta az ellenzék nyújtott, Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektigazgatója közölte: összességében nem lehet valós teljesítményről beszélni, akármilyen értelemben vizsgáljuk is magát a fogalmat.

Az ellenzék a választáson olyan kiütéses vereséget szenvedett (amire nem volt felkészülve), hogy ennek következtében mindmáig szétesett, szédült állapotban van.

Novák Zoltán két pártot említett kivételként, amely gravitációs pontot, erőközpontot jelenthet a jövőben az ellenzéken belül: az egyik ilyen párt a Demokratikus Koalíció (DK), a másik a Momentum.

Arról, hogy eme két párt pontosan hogyan is igyekszik megteremteni a Magyarországon gyakorlatilag eljelentéktelenedett ellenzéki erőt, a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Népszava.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
én orbánnak drukkolok,-remélem bebizonyítja a leg butább híveinek is ,hogy rábaxtak vele,különben sosem lesz nyugalom az országban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
r2d2
@Pegero: Ők mind a 9-en így gondolják! Ez a baloldal!!!
telegdilaci
@human:Mert nem így van? szerinted miért nem akarnak Orbánnak pénzt adni,mert hiába ígér meg mindent úgyis lenyúlja!
terlasz
@Béla333: Én úgy látom, hogy a DK-t próbálják minden oldalról elnyomni, pedig a közjót szeretnék. A tehetségnek, a tenni akarásnak mindig is sok ellensége volt Magyarországon.
ómió
Azóta!? "Árnyékkormányozni" próbál! Szerencsére ezzel nem képes ártani!
Lepényleső
A megalázó igen találó,de nem a szavazás eredményét tekintve,
hanem a holdról is látszó törvénybe foglalt manipuláció sorozat aktuális részletére?
sokanvagyunk
Az összefogás a pártok között csak arra volt "jó", hogy 1-2 párt a hátán bevigye a parlamentbe az 1-2 százalékosokat ugyanúgy mint a Fidesz a KDNP-t.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.