Még mindig nem ocsúdott fel az ellenzék a tavaszi választási sokkból, azonban már látszanak kirajzolódni az új erővonalak. 

Ezzel együtt azonban pillanatnyilag nincs terve az ellenzéknek arra, hogy milyen módon tudná belülről javítani, vagy leváltani a rendszert – írja a Népszava.hu. Az értékajánlatokban is valami újat kell mutatni, határozott és egyedi javaslatokra lenne szükség – nyilatkozta Szászi Áron, a Policy Solutions politikai intézet elemzője a lapnak még július elején. Az ellenzéki pártok – ezt már Lakner Zoltán politológus, a Jelen hetilap főszerkesztője jelentette ki október végén – nagyon komoly hitelességvesztésen mentek keresztül. Szinte a nulláról kell az irántuk való bizalmat újjáépíteni, magától ez nem fog az ölükbe hullani. Bizonyítaniuk kell, hogy lehet számítani rájuk, képesek hitelesen képviselni a társadalom Fidesszel kritikus részét. A helyzet azonban mintha nem változott volna. A közhangulat romlik ugyan (erről a Medián kutatása is tanúskodik), a felmérések azonban nem utalnak arra, hogy a Fidesz népszerűsége zuhanásnak, az ellenzék támogatottsága pedig növekedésnek indult volna. A közelmúltban tartott időközi választáson ismét a kormánypárti jelölt nyert.

Hogy áll most az ellenzék a megalázó tavaszi választási vereség óta?

Fotó: PETER KOHALMI / AFP

Kérdésükre, hogyan értékeli azt a teljesítményt, amit a parlamenti választás óta az ellenzék nyújtott, Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektigazgatója közölte: összességében nem lehet valós teljesítményről beszélni, akármilyen értelemben vizsgáljuk is magát a fogalmat.

Az ellenzék a választáson olyan kiütéses vereséget szenvedett (amire nem volt felkészülve), hogy ennek következtében mindmáig szétesett, szédült állapotban van.

Novák Zoltán két pártot említett kivételként, amely gravitációs pontot, erőközpontot jelenthet a jövőben az ellenzéken belül: az egyik ilyen párt a Demokratikus Koalíció (DK), a másik a Momentum.

Arról, hogy eme két párt pontosan hogyan is igyekszik megteremteni a Magyarországon gyakorlatilag eljelentéktelenedett ellenzéki erőt, a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Népszava.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
én orbánnak drukkolok,-remélem bebizonyítja a leg butább híveinek is ,hogy rábaxtak vele,különben sosem lesz nyugalom az országban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Itt már nincs ellenzék, csak túlfizetett csürhe és a Fidesz maffia! Jól elvannak szerintem nem bánják, hogy nem vették át ezt a szar helyzetet,ami mostanában van! A havi milliók meg mindig jönnek ha felszólalnak a parlamentbe,ha nem az mindig fix !
Béla333
Lehet, hogy lenne, jöhetne jobb ellenzéki alternatíva, de az ilyen DK félék elfojtják az új ellenzéki kezdeményezéseket, hiszen ez a dolguk...
csak úgy....
én orbánnak drukkolok,-remélem bebizonyítja a leg butább híveinek is ,hogy rábaxtak vele,különben sosem lesz nyugalom az országban!
csak úgy....
@rokker33: te ne csinálj sose gyereket,neked nem szabad szaporodni...
rokker33
@csak úgy...: te buzi vagy hogy állandóan nekem irsz ? Keress magadhoz való csávót nem veszed észre hogy nem vagyok vevő a hülyeségeidre?? Barom!
csak úgy....
@rokker33: te vagy buzi hiszen itt vered stendig..., nö meg semmi , csak a rántás.. :) te buta "barom"!
jáger laszló
Az LNZKi pártok közül az egyedüli párt a Dk aki tudja mit akar és készül a 2023 évi választásokra
A többi baloldali párt még tétovázik és nem tette le a garast mit is akar
Összefogni,vagy 1edül +mérettetni...
Nyerni mindenki szeretne,de ehhez program kell és azt +kell valósítani ,nem a fiókban tárolni!!
Ezt a nyerést pedig a fidex minden áron +próbája akadályozni
No de ez így természetes!!
Ezen nincs mit csodálkozni...
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Az édes anyukátokat aláztátok meg szarházikaáim aki a csirkebelivel nem dugott vissza benneteket a vaginájába magyar nemzetet aláztátok meg nem az ellenzéket és a moszkvai kedves nénikétek akik ott hazudoztak és kampányoltak a sokszoros hazugságban tartott hazánkban. Mikor fedezik fel, hogy a közmédia megfertőzött sarlatánok ellenőrzése alatt van. Még a leg jelentéktelenebb kiadvány is hazugságtól bűzlik. Nem az ellenzék a gyenge, hanem a ganyéj szaga erős hogy csípi az ember szemét és a tüdejét, a rengeteg alantas bűnözök hazugságától
justhpeter
Az egész cikk komolytalan. Magyarországon régóta nincs látható ellenzék. Rossz hírem van: nem is lesz.
csak úgy....
@Pegero: és a forint,a gazdaság,oktatás,egészségügy...stb., hogy áll? :)"Ez nem lehet kérdés! " "SZARUL! " akkor meg hurrááá...
Eladott Ország
@Pegero: ma, 17:31 ☻ 12 év kormányzás alatt akkora jólétet sikerült összehozni, hogy már az alapvető élelmiszerek árát is szabályozni kell, hogy egy átlag magyar dolgozó ki tudja fizetni a boltban, feltéve ha lehet kapni.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271804110_1265600480586523_9191725999305868135_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=KLD94ltD1EUAX9qp2X5&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCZaSS2dEE7HwLhf4vS2J4ARv5f_6SZrzHGyS-1rbFueA&oe=63B04AB8
Magyar napszámosok Romániában. Már itt tartunk. 2008-ban még a szlovák bérekkel riogatták a magyarokat és a szlovákok is idejártak dolgozni...
youtu.be/-NPKw__qQo0
surdilloFUJT
@Pegero: @Pegero: @verőce21: A jó q.rva román anyátokat,akik a világra ellettek bennetek,mocskai az országnak,és a fidessnek!!!Szellemi korcs toprongyok,,hogy a svábhegyi beteg szamárcsődör,vagy a hazátokból az erdélyi kan barnamedve elégítsen ki benneteket,gerinctelen,takonygerincű fidess csicskák!!!
surdilloFUJT
Ez a letargia KÖSZÖNHETŐ A KÉT ALJAS MEGBOCSÁJTHATATLAN TETTET,A PUCCSOT ELKÖVETŐ karigeri-mzp PÁROSNAK ÉS SZIGORUAN AZ mzp-t AZ ELLENZÉK NYAKÁRA ÜLTETŐ SZEMÉT ,TRÓGER PUCCSOT MEGSZERVEZŐ PÁRTOKNAK!!! LEHET CÁFOLNI AMIT IRTAM,DE SZIGORÚAN TÉNYEKKEL!!!
r2d2
@csak úgy...: Még a legbutább hívei is egybeírják azt, hogy LEGBUTÁBB!
human
Kicsit kevesebbet kellene bejárni az ATV-be elmondani századjára is, hogy Orbán és családja zsebre vágta az országot. Tudjuk, ez már nem újdonság. Tessék a megoldást keresni és elfelejteni a vágyvezérelt gondolkodásmódot.
r2d2
@Pegero: Ők mind a 9-en így gondolják! Ez a baloldal!!!
telegdilaci
@human:Mert nem így van? szerinted miért nem akarnak Orbánnak pénzt adni,mert hiába ígér meg mindent úgyis lenyúlja!
terlasz
@Béla333: Én úgy látom, hogy a DK-t próbálják minden oldalról elnyomni, pedig a közjót szeretnék. A tehetségnek, a tenni akarásnak mindig is sok ellensége volt Magyarországon.
ómió
Azóta!? "Árnyékkormányozni" próbál! Szerencsére ezzel nem képes ártani!
Lepényleső
A megalázó igen találó,de nem a szavazás eredményét tekintve,
hanem a holdról is látszó törvénybe foglalt manipuláció sorozat aktuális részletére?
sokanvagyunk
Az összefogás a pártok között csak arra volt "jó", hogy 1-2 párt a hátán bevigye a parlamentbe az 1-2 százalékosokat ugyanúgy mint a Fidesz a KDNP-t.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.