A kormány úgy döntött, hogy tovább bővíti a családi adórendszert, és nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a 30 év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Ismét brutális pénzszórásban az Orbán-kormány: Kiderültek az SZJA mentesség új részletei

Hornung Ágnes a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban közölte:

az adómentességről szóló kormányrendeletet hamarosan ki is hirdetik. Úgy fogalmazott: mint minden más családtámogatásnál, a kormánynak ebben az esetben is kettős a célja.

Amellett, hogy ösztönzik a gyermekvállalást, azt is szeretnék, hogy több pénz maradjon a gyermekes családoknál.

Az szja-mentesség nem új a családi adórendszerben, egy éve személyijövedelemadó-mentességet élveznek a 25 évnél fiatalabb, dolgozó fiatalok, és három éve a négy, vagy több gyermeket nevelő édesanyák is – emlékeztetett Hornung Ágnes. Hangsúlyozta: az új szja-mentesség a 30 év alatti édesanyáknak jár.

A kormány számításai szerint az adómentesség lehetőségével több tízezer, jövedelemmel rendelkező fiatal édesanya élhet majd – ismertette. Jelezte: ők nemcsak az új szja-mentességre, hanem minden más családtámogatásra is jogosultak, például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra és a gyermekgondozási díjra (gyed) is.

Tájékoztatása szerint ahogyan a családi adókedvezmény, az szja-mentesség is érvényesíthető a saját és az örökbefogadott gyermekek után is.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Gyurka80: ma, 20:22
Azt azért kapásból vágtam egy kis senki proli vagy egy szánalmas irigy figura.
Az olyanokat mint te szervezik be spiclinek a kádár huszárok.
A rokonaid eladnád egy pár forintért.Egy igazi kádár huszár elemzése rólad.HAHAHA
Gyurka80
@kulabombaafityiszre: Proli az anyád, az ilyen léhűtők mentek kádárhuszárnak mint a proli anyád gyereke!
Gyurka80
@Málna: Attól, hogy diplomája van, nem szavahihető! Ahogy látom libbancs, aki nem szavahihető!
Gyurka80
@kulabombaafityiszre: TE vagy kádárhuszár és rám mondod te idióta! Én nem 15% adót, hanem a böszmeferi 38%-át vonnám tőletek léhűtőktől, mivel 100%-al mentetek nyugdíjba, mi meg jó ha 70%-al,így lenne igazságos!
kulabombaafityiszre
@Gyurka80: tegnap, 15:52
Ez van rogyant.Semmire nem vitted az életben csak az irigység hajt,még,a gyerekeid kiröhögnek,hogy milyen szerencsétlen életed van.Én nem sajnálnám töletek a 100% nyugdíjat sem,de ezt talán beszéld meg a kolostor rörivel.Elvégre is neki köszönhetitek a "nagy jóléteteket "is,mert a több tizezer milliárd forintból futotta volna a magasabb nyugdíjra.
Gyurka80
@kulabombaafityiszre: Nincs a világon annyi pénz, hogy mindenki 47 évesen 100%-os fizetéssel nyugdíjba menjen. Csak az idióta pufajkás vezető hoz ilyen rendelkezést az ilyen idiótáknak mint TE.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.