A Kínában található 250 millió covidos beteg sem tudja meggyőzni a vezetést arról, hogy szigorítani kellene a beutazáson.

Hiába egyre nagyobb a veszély, Magyarország nem engedSTR / AFP

Mint ismert, az USA-ban kötelezővé tették a Kínából érkezők beutazásakor a Covid-tesztet. Az intézkedés nyomán a hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz és a Koronavírus Központhoz fordult azzal a kérdéssel, hogy Magyarországon várható-e bármilyen, a Kínából érkezőket érintő beutazási korlátozás, Covid-tesztelés a repülőtéren, kötelező karantén vagy hasonló intézkedés.

A lap végül a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK) kapott. Azt írták:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan monitorozza az akut légúti fertőzéseket okozó vírusokat, amelyről rendszeresen tájékoztatja a lakosságot, figyelemmel kíséri az aktuális járványügyi helyzetet, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges járványügyi intézkedésekre.

Azt is írta válaszában az NNK, hogy Magyarországon a COVID-19 járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is: 3 903 679 fő a harmadik, 413 303 fő már a negyedik oltását is megkapta. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy oltassák be magukat.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kell valami, amivel fenn lehet tartani a veszélyhelyzetet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Nyírfa: Pedig kellene még spórolni a nyugdíj és tb kasszán! Hátha a "Lex Megdöglesz" nem olyan hatásos, mint egy járvány. meg az nem is indokol dupla veszélyhelyzetet?
Nyírfa
@Nessy: Viccnek rossz lenne, amiről beszélünk, de, sajnos, komolyan gondoljuk. A magyar "kormány" egy ilyen lepra társaság.
Istenakinincsen
@Yeromos: ma, 19:49 Nekik nem felesleges, kaszáltak a beszerzésen, most meg a tároláson...
ómió
Hát, ez így, bizony, nem efftársias!
simmering73
Kéne még negyvenezer halott nyugger a regnálóknak.
Toller Béla
Birka, de mostantól suicid birka ...bamba, suicid birkanemzet ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.