Bűncselekmény hiányában felmentett három embert egy tévésorozat kapcsán a szerzői jogi jogsértés vádja alól pénteken, nem jogerősen a II. és III. kerületi bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

Ítélet született Kalamár Tamás ügyében, akit egy magyar írónő perelt több mint százmillióra
Fotó: RTL

Az ügyészség szerint a vádlottak – K.T. és két társa – engedély nélkül átdolgozták a sértett által írt regényt, majd televíziós sorozatot készítettek belőle.

A sértett szerint a vádlottak a megfilmesítéssel százmillió forintnál nagyobb vagyoni hátrányt okoztak neki.

A büntetőeljárás során ellentétes tartalmú szakértői vélemények születtek arról, hogy megvalósult-e a szerzői jogok sérelme.

A bíróság a bizonyítékok értékelése alapján a Szerzői Jogi Szakértői Testület utolsó, fenntartott szakvéleményét fogadta el, amely a jogsértés hiányát állapította meg; szerintük a jogsértés sem a cselekményszövésben, a karakterekben, a drámai fordulatokban, sem más ismérvben nem mutatható ki.

Mindezek alapján a bíróság bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottakat a szerzői jogok különösen nagy vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt emelt vád alól.

Sajtóinformációk szerint Kalamár Tamás producert és két társát jelentette fel Köbli-Sík Viktória, aki azt állította, hogy az Oltári csajok című sorozathoz az ő Szerelemkereső című könyvét használták fel.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...az ilyen pereket eleve nem szabadna elindítani...ezen a címen bármit lehetne perelni, még azt is aki beszél mert azt valakitől esetleg jogtalanul tanulta el...
Ha tudja bizonyítani, hogy egy az egyben egyezik akkor igaza van ha nem akkor nincs.
jesz
...a perköltségről nem olvastam...azt ki fizeti? Ha a bíró kimondja, hogy a perérték 10%-a a perköltség, a picsa igencsak bajban lenne...igaz, hogy nem jogerős az ítélet, de valakinek fizetnie kell.
justhpeter
Ha van a vádlottaknak fideSS-tagkönyvük akkor nem bűnösök, ha nincs, akkor vagy nem történt bűncselekmény vagy nem bizonyítható.
lampa laz
A luvnya így akarj népszerűsíteni a könyvét, biztos nem kapkodták eddig, tán majd most...
Nyírfa
Mindenki perel mindenkit. Mindenkit sérelem ér, mindenki kikéri magának, mindenki pénzhez akar jutni. Nem tetszik ez a világ.
Baker
Nem rokona ez a nő Köbli Norbert forgatókönyvírónak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.