És már régen.

Hadházy: elhagytunk egy fontos mérföldkövet a demokráciából diktatúrába vezető útonPDSZ/Facebook

A független politikus a Facebook-oldalán írt egy bejegyzést reflektálva azoknak a tanároknak az akciójára, akik tüntetésképp elgyalogoltak Miskolcról Budapestre. Azt írja, „minden tisztelete az övék”.

Természetesen nincsen igazuk azoknak, akik szerint ez egy értelmetlen akció volt. Egyrészt felhívták a figyelmet az ügyre, de ennél egy sokkal fontosabb dologra is: eredmény csak akkor lesz, ha NAGYON SOKAN tiltakoznak, leginkább sztrájkolnak egyszerre és a tiltakozásban egyáltalán nem csak a tanárok vesznek részt

– vélekedik. Majd kiemeli, hogy miért nagyon fontosak az egyre nagyobb szabású, egyre figyelemfelkeltőbb akciók:

És újra és újra emlékeztetnünk kell magunkat arra is: a demokráciából a diktatúrába vezető úton már régen elhagytuk azt határkövet, amikor néhány tüntetéssel nyomást lehet gyakorolni erre a kormányra. De sokkal fontosabb jól tudnunk azt is: a demokráciából a diktatúrába vezető út legvégéig is lehet eredményesen nyomást gyakorolni a kormányra- de minél később próbálkozunk, annál nehezebb lesz és annál több áldozattal jár.

„Persze legkésőbb Pintér eligazítása után mindenkinek be kell látnia az oktatás helyzete nem fog megváltozni, amíg a rendszer nem változik meg, és ez fordítva is igaz: ha a tanárok most elbuknak, ha a kirúgott 15 tanár sorsa fölött tömegek siklanak át cselekvés nélkül, a rendszer tovább szilárdul. SOHA nem lesz olyan szilárd, hogy ne lehessen megváltoztatni, de az ehhez szükséges erő mindig nagyobb lesz” – zárja a gondolatsort.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: A tanításból sem lassan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@KisTehen: Ők döntenének gazdasági kérdésekben? Ha jól tudom, jelenleg egyszemélyes, rendeleti kormányzás, és döntés van kis hazánkban! Illetékes elvtárs meg nincs a képen.
Csizmás Kond
@Nessy: ...legelőször mi, pontosabban az az ember aki pl a jól bevált szabó készítette ruhát lecseréli holmi kínai cuccra, aki nem szövetszatyorba vásárol hanem müanyatasakba, aki papír törlőt-, zsebkendőt vásárol aki petpalackos dolgokat vesz ...a második az aki ezt helyesli és tehetne de nem tesz ellene semmit és a harmadik aki nem is akar változtatni mindezeken...persze az első még képes arra is hogy a saját hibáit másra kenje.
Nessy
@Csizmás Kond: Hát a szabó által méretre készített ruhát nagyon sokan már régen lecserélték a még "megfizethető" kategóriába tartozó kínai cuccra! És nem jókedvükből! Egyébként ifjú korom óta bevásárló szatyraim vannak.
Csizmás Kond
@Nessy: ...ha a végétől kezdjük akkor így van de én még emlékszem hogy egy török farmer annyiba került mint egy szabósági öltöny...szóval nem a kínai jött ide hanem mi mentünk elébe, és így szorítottuk ki a jót, felcserélve a szarra...így volt ez cipővel és mindennel...mert ha valakinél megláttunk egy papirzsepit a szövetet már szégyelltük elővenni, ugtyanez van a szatyorral, vagy hogy ma hány kertes házban látsz hagymát répát stb ültetve...de sírni azt tudunk.
Lepényleső
...az utolsót,- 2012- ben? Talán akkor kellett volna ha sokkal többen vannak ébren? Most döbbennek rá sokan,
hogy a többiek túl vannak már az ebéden,ám ők aludtak eddig mélyen,de lám; kellene kelni,- keményen?
Nessy
@KisTehen: Fárasztó vagy ezekkel a párszavas, és önmagukban nem mindig értelmes hozzászólásokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.