Sőt, a Fidesz intézkedései egyre csak rontanak a kialakult állapoton. 

Ezen a téren is katasztrofális a helyzet Magyarországon, de a kormány nem kíváncsi a szakértők véleményéreMTI Fotó: Komka Péter

A rendszerváltás óta javuló tendenciát mutat a magyarok idegennyelv-tudása, ám világszinten nézve továbbra is le vagyunk maradva

– erről beszélt Légárdi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke az ATV Start című műsorában. Hozzátette: „Javul a tendencia, de a világ sem áll meg: mindenhol tudják, hogy a nyelvtudás az emberek boldogulásának egy nagyon fontos eszköze, így mindenhol egyre többen tanulnak idegen nyelvet, ezért még messze nem dőlhetünk hátra mi sem.”

A nyelviskolák helyzetére reagálva beszélt arról is, hogy az őket érintő szabályozások olyan képet festenek, mintha nem is lenne szükség rájuk, holott ez nem így van – írja az atv.hu.

Az egész ország számára katasztrofális, ha nem beszélnek idegen nyelveket az emberek

– hangsúlyozta a szakértő.

Elmondta, szerinte kifejezetten rossz, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően már a diploma megszerzéséhez sem kötelező a nyelvvizsga. Hozzátette: úgy érzik, hogy a kormány nem kíváncsi a véleményükre a témában.

Forrás: atv.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
csodálkozik ezen valaki..?..a fidesznek nem érdeke a tanult,intelligens ember, mert arról leperegnek a demagóg hazugságai..,mondjuk ki bátran ..a fidesz " mafia " a 40 IQ pontos tömegek pártja, és sajnos ,ezekből legalább 3 millió van e hazában...no meg a parazita külhoniak..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@gina: mondtam már túl nagy a lika! Tehát úgy ömlik a szó fosa, mint a Tisza áradta!
Te mered a diktatúra éhes, moslék cszürhét, a terrorista aljas gyilkos családot és a telibeszart társait demokrata oldalnak nevezni! Ribike, ugorgy a bilibe! Ott zenélj kedvedre!
És tanúld mega lényeget >> az usa takarodjon Európából, az Eu vezetése a korrupciós, háborús bűnösök meg húzzanak a sittkóra!
simmering73
@Shikari: Orosz nyelvvizsgád meg van, tovaris?
Németh István
@simmering73: draszvútye bolsevik továris! Különben >> japp faje matty!
AZÉRT írtam így, hogy el tudd olvani!
És magyarul>> az usa-nátó takarodjon Európából, az Eu.vezérkara vonúljon a sittkóra !
Nessy
Ami a nyelv oktatásunkat régen jelentette, amikor bevezették a kötelező orosz nyelv tanulást, nem volt orosz tanár. Beszélni nem igazán tanultunk meg nyolc év alatt, de Tatjána levelét ma is tudom. Négy év latin tanulás többet jelentett! Mi latinból érettségiztünk 1957-ben, mert humán osztály voltunk, Oroszból nem volt akkor kötelező! Éltünk is a lehetőséggel!
csak úgy....
@Shikari: 0rbán tud oroszul,te elmebeteg?!:)
Németh István
Már hogy lenne kíváncsi a komunista szakértőknek nevezett utolsó aljas ganajokra, a társadalom szégyeneinek a véleményére?? tessenek mondani!???
@csak úgy...: te figyelj hány nyelven küldjelek el a büdös picsába? mikor egy nyelven is tudod a feladatodÍ! te gecmarek!
Alényeg > az usa,-nató takarodjon Európából , az Eu. vezetése menjen a sittire!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok