Orbánékhoz kerülne az EP-mandátumok háromnegyede.

Kiszámolták a fideszesek: Egy mostani EP-választáson a Fidesz tarolnaMTI/Európai Néppárt

Ha most vasárnap tartanák az EP-választásokat, a kormánypárt 56 százalékot szerezne

– állapítja meg a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása.

A telex.hu szemléje szerint a kutatás ezer fő telefonos megkérdezésével készült január 2–4. között. A fideszbarát Nézőpont állítása szerint a mérés a 18 év feletti lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív. Az intézet felmérése szerint a 2024 májusában esedékes európai parlamenti választáson az általuk megkérdezettek több mint fele venne részt.

Az ő 56 százalékuk a Fidesz–KDNP közös listájára szavazna, amely a kormánypártok 2009-es csúcseredményének felelne meg

– írja Nézőpont. A kormánypártokat követné a Demokratikus Koalíció 14 százalékkal, a Momentumot pedig 6 százalékkal a harmadik helyre mérték. Negyedik helyen a felmérés szerint a Mi Hazánk végezne szintén hat százalékkal, itt felhívták a figyelmet, hogy ez a szám megegyezik a Jobbik 2019-es támogatottságával. Így a DK 3, míg a többi párt 1-1 képviselőt küldhetne az EP-be.

Forrás: telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Csak a tisztánlátás kedvéért, elviekben egyetértek a tehénbőgéssel, de úgy gondolom, máshogy gondolja.
Jelen állás szerint a 21 képviselői helyen 13 fideszka, 4 DK, 2 Momentum, 1 Jobbik és egy exMszp-s osztozik.
Ennek ellenére beszélnek nyomasztó baloldali túlsúlyról egyesek.
www.europarl.europa.eu/hungary/hu/ep-kepviselok.html
Tehénbőgés nem hallatszik az égig, de próbálkozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Nem mindegy? hány fideszes szégyenkezik az EU-ban - ahol végül is elenyésző számban vannak - Orbán politikája miatt.
csak úgy....
@KisTehen: azt is 0rbán gyengítette,te bolond,- hiszen ismerik a fantaszta, enyveskezü, hazudozóst , mint a rossz pénzt! neked még nem tünt föl,hogy 0rbánnak nincsenek szövetségesei?
simmering73
Mézesmadzag by Benézőpont. És már ugranak is rá az illibsik mint tyúk a takonyra.
drrotf
Mi után társadalmunk úgy működik mintha egypárt rendszer lenne, nem csoda hogy ilyen eredmény született.A pártok működésének megnehezítése, elsorvasztása, a rendeleti úton történő kormányzás, a hatalom centralizálása, az önkormányzatok lenullázása, a civil szervezetek tönkretétele már meghozta a sikert az egypárt rendszer szerű működéshez!Ennek csak egy a baja, hogy láttunk már ilyen rendszereke a z 1930-40-es években Németországban működni, és az 1940 évek végétől már Magyarországon is megvalósult egy ehhez nagyon hasonló társadalmi rend!Egyik sem volt eredményes mert az egyik világégést eredményezett, a másik meg egy ország lenullázását majdnem a semmiig!
amortizáltok
az asztal alatt maximum, de MA Magyarországon semmi esetre, Fideszesek kitömőtt brifkókkal nyaralni repkednek.. a NÉP éhezik a nyugdijasokat meg lehet nézni mit is vásárolnak ? A FŐBOHOCUK MEG Katar oda vissza 2 x egy hét alatt ? hát szar egy kicsit de már NEM tart soká max 2 hónap és multidőben beszélünk róla.a nyugdijemelésekről meg világraszólló harsonákkal turbékolják megvédik a szépkoruakat hát az 90-100- ig ja és a tőbbi nem számít ? már a harsonának is uj felelőse lett napi 70 x olvashatjuk az ujabb ötletvariánsokat emelésrők meg igérgetésről ÍHát ebből ugyan megélni na főleg családoknak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.