A külügyminisztérium szerint nem okoz fennakadást, hogy a debreceni akkumulátorfólia-gyárat építő Semcorp két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában, mert az ottani hatóságok gyanúja szerint titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét.

A külügy szerint nem gond, Kínában házi őrizetbe zárták a Debrecenben gyárat építő Semcorp alapítóit

Fotó: pixabay.com

A hírek szerint 1,4 milliárd dollárt, jelenlegi árfolyamon mintegy 520 milliárd forintot csatornáztak ki a Semcorp Csoportból. A magyar kormány 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a kínai cég debreceni gyárépítéséhez – írja a 24.hu.

A kínai hatóságok nyomozást indítottak a Debrecenben akkumulátorfólia-gyárat építő Semcorp Advanced Materials Group alapító-tulajdonosai ellen, és házi őrizetbe helyezték Paul Xiaoming Lee-t és Tony Xiaohua Li-t. A Kínában zajló vizsgálatról Magyarországon eddig nem jelentek meg hírek, az intézkedések hatásait azonban a Külgazdasági és Külügyminisztérium már korábban vizsgálhatta.

A tárca sajtófőosztálya a nyomozás magyarországi következményeit firtató kérdésekre ugyan nem válaszolt, azt azonban közölte, hogy a vállalattól kapott információk szerint nincs fennakadás a debreceni építkezésben.

A milliárdos testvérpárra a múlt év végén csaptak le a rendőrök, azzal gyanúsítják őket, hogy titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Orbánnak sosem volt gond a bűnözőkkel együtt "dolgozni"!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Közmeghallgatás: nem erre adtuk a szavazatunkat. De! Segítek, fidesz = EZ ...Arcom amikor szembejön a valóság és rájövök hogy nem úgy néz ki mint az M1-en meg a rogánplakátokon. Szörnyű, nem is tudom, mit képzelnek magukról ezek az emberek, hogy azt hiszik, közük van hozzá, mit művelnek az élőhelyükkel a nagytőkések az üveggyöngyökön megvett törzsfőnökeik. Ha elfogy a víz Debrecenben, igyanak akkumulátorsavat.
uploads.disquscdn.com/images/0c676dd277f3dc3971035019731b9fe3b00d4c337d72dc1616b8adadb382f5ca.gif?w=800&h=300
Eladott Ország
Mindent a nyakunkba akarnak lőcsölni! Csak a tegnapi napon, a Vodafon, az Erasmus, ez az akkumulátor gyár, Tiborcz meg veszi a plázákat, mint más a kenyeret. Meddig mennek még el a sanyargatással?! Mindeközben a volt középosztálybeli a boltban lesi a leárazott élelmiszert,- van aki még azt sem tudja megvenni- Hosszú Puska a daktota meg Rómában homározik. Sem akkumulátorgyárakra sem a kínaiakra nincsen semmi szüksége sem Debrecennek sem az országnak. A jól hangzó de már régen befuccsolt keleti nyitás csak a halál kapuját tárja ki, azon meg menjen át az Orbán és a Kósa család. Bármi áron meg kell akadályozni a génhulladék Kósa újabb borzalmas rémtették amit Orbánnal szövetkezve követ el, meg kell akadályozni hogy a két kretén elpusztítsa a debrecenieket és 7000 mongol, kinai, türk vadat telepítsen a városba. Azért jó volna ha ez a retkes büdös kormány észrevenné már végre magát mert attól hogy ő nagy kina barát (jó pénzért) talán a nép nem az! Aztán meg nem kéne Magyarország vízkészletét és termőföldjeit bagóért eladni olyan cégeknek akik csak kilapátolják az országból a pénzt.
Néro2
@Jozefina: Ki is lakott vele szemben ?
gina
Megtalálja a kormány a tolvaj haverokat,,,
Lepényleső
...miért is lenne gond,hiszen gyakorlata van a börtönre ítéltek kimenekítésében már a teknek,
legfeljebb egyel több - kevesebb bűnözője lesz e gyönyörűségesen tiszta helynek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.