A DK szerint utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon.

Ilyen a "Rákosi-rendszer óta nem volt Magyarországon" – Össztűz zúdult az Orbán kormányra

Utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon – kommentálta a DK árnyék-pénzügyminisztere azt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 24,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

Bodnár Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a fogyasztói árak növekedése már a koronavírus-járványt és a "területszerző orosz agressziót" megelőzően is két és félszerese volt az európai átlagnak, és "ilyen is maradt", pedig a járvány és a háború gazdasági hatásai az összes uniós tagországot érintették.

Miközben a magyar infláció "változatlan ütemben száguld", addig a többi uniós tagországban októberben, novemberben elkezdődött a fogyasztói árak csökkenése, ahogy csökken az infláció Amerikában és a világgazdaság egészében – mondta a politikus, aki szerint "közönséges hazugság", hogy a magyar embereknek azért kell elszenvedniük a példátlan áremelkedést, mert azt a kormányon kívül álló, elháríthatatlan, külső körülmények okozzák.

Bodnár Zoltán arra is kitért, hogy a KSH mérése alapján 2021 decemberéhez viszonyítva az élelmiszerek ára közel 45 százalékkal emelkedett.

A Demokratikus Koalíció szerint "az orbáni infláció áll a történelmi élelmiszerár-drágulás mögött, amihez hasonló a Rákosi-rendszer óta nem volt Magyarországon" - jelentette ki.

Forrás: MTI

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: ma, 15:02
Nem tudhatjuk,mert a putyin csicska orbánod van hatalmon és ezt eléggé elqurta.
Így aztán csak azt höröghetitek nagy pofával,soros brüsszel, gyúcsány,meg aki eszetekbe jut,kivéve orbán röfit .Szánalmasok vagytok.Szóval ennyi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kulabombaafityiszre: Most meg azt hazudnád rám, tetvesbolsiék röfögője, ahogy elő szoktál bújni Böszme efftársad ánuszából!? Újabb röfifogás nincs a tetvesbolsi aljasságtárban!?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:12
Röfögjél putler seggét nyaló ómió röfi disznó.
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:12
Röfi ómió,mindjárt eheted a dagadt föröfi által neked biztosított moslékot.
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint előröfögted magad a Böszmeánuszból, bolsiék fajdisznaja!? Kevés volt a Böszmeszar, ezért már nemcsak bent, de már kívül is azt turkálod, keresed?
Németh István
Az a helyzet, hogy>> 1996-os inflációs szint alapulvétele nagyon szuper! Ugyan is 1990-91 -től folyamatosan eldorádóját élte a nemzeti vagyon lenyúlása, az eladások folyamata! Na most az eladott nemzeti vagyonok kis bevétele az állami bugyellárisban csapódott le, a nagyobb része ott landolt az szdsz-mszp moslékok gyülekezete zsebében! Annyi eszük volt, hogy hagyták a közt is jobban járni, pl. ugye az olcsó lakás-megvételekkel palira venni, a sutyi melléküzemágak lenyúlásai, stb.! Eldorádóját élte a munkanélkü-liség, valójában a fekete munka > így szegénye-dett az állami adóbevétel, csökkent a járulék befizetések összege! Lehet ezen elmélkedni!! Csak, hogy az eladott állami vagyonokat, ahoz, hogy életképes legyen az ország, vissza kellett vásá-rolni! Ugye> víz-csatorna-mű, elmű, gázmű, autópályák, repüőtér (ami még hátra van) a leépített élelmiszeripart, a háttériparágát, ágazatait újra építeni, stb.! Na most ez a hatalmas károkozás, a nemzet vagyonának kiárusításából származó hatalmas bevételek, amelyet az szdsz -mszp egyszerűen lenyúlt nem lett számonkérve! Viszont, hogy a saját nemzetgazdaságunk talpra állhasson és ti szar-moslékok is (az olyan >@kulabombaafityiszre, @aki én; sgl, pellera. jager., stb.) jobban éljetek ahhoz bizony nem a bokros-csomag szerű gondolkozás és a gyurcsány-bajnai féle nemzet-leépítés kell!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:02
Röfögjél csak ómió.
Kiröfögöd azt a 40-es iq-t amennyi neked van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.